Vítkovičtí zvládli vítězně oba dva úvodní duely se Spartou. Foto: Lukáš Zetek, Florbal Vítkovice Vítkovičtí zvládli vítězně oba dva úvodní duely se Spartou. Foto: Lukáš Zetek, Florbal Vítkovice
3. 5. 2021 Superliga (9) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice vedou v semifinále 2:0! Boleslav musela proti Chodovu otáčet

 



Kladli odpor, ale na rozjeté Vítkovice to bylo málo. Sparťané prohrávali v úvodním semifinále Livesport Superligy už 1:5 a 3:7, přesto dokázali v úplném závěru duel zdramatizovat. Také ve druhém střetnutí se drželi na dostřel a takřka v celém zápase nenechali soupeře utéct o víc jak jeden gól. Vítkovičtí ale obě úvodní bitvy zvládli vítězně a vedou v sérii 2:0. Výsledkově dobře vstoupila do boje o superfinále také Boleslav. Ta sice prohrávala po první třetině s Chodovem 0:3, pak však svůj výkon zlepšila a vyhrála 8:5.

Dva roky si příznivci florbalu museli počkat na superligové semifinále. A po úvodní dvacetiminutovce prvního střetu mezi Vítkovicemi a Spartou se mohlo zdát, že je o výsledku rozhodnuto. Vítkovičtí zasypali hostující branku pěti góly. Jenže sparťané nemají ve zvyku se vzdávat. Ve druhé části se dostali zpátky do zápasu a třemi trefami se v závěrečné čtvrthodině postarali o menší drama. Lukáš Souček ale v klíčové chvíli míček za svá záda nepustil. Čtyřmi body se v sérii uvedl útočník domácích Lukáš Hájek.

Také ve druhém utkání byli Vítkovičtí vždy napřed, tentokráte to ale bylo vyrovnanější. Sparta čtyřikrát dokázala odpovědět na jednogólové vedení Ostravanů. Až na gól Marka Matejčíka ze 49. minuty nezareagovala. Druhou výhru svěřenců Pavla Bruse pak zpečetil v poslední minutě Ondřej Sidunov. Vítkovice si do Prahy povezou vedení 2:0 na zápasy. „Sparta byla dobře připravená, ale naštěstí jsme využili naše brejky a gólové šance,“ byl po zápase v rozhovoru pro Českou televizi spokojen autor vítězné branky Marek Matejčík.

Studená sprcha. Tak by se dala nazvat první třetina pro hráče Mladé Boleslavi. Chodov vlétl do prvního utkání série ve velkém stylu. Nejprve se po nenápadné střele od mantinelu prosadil Michal Podhráský, v přesilovce zvýšil po nabídce Toma Ondruška Daniel Eremiáš, pro kterého to byla už 11. trefa v play off, a povedený vstup korunoval z rychlého protiútoku nekompromisní ránou Tomáš Sýkora.

Mladá Boleslav se začala zvedat až od druhé třetiny. Ještě jednou ji přibrzdil Sýkora, jehož střela se od Krzyžanka odrazila za záda brankáře Bauera. Pak už ale nastal čas domácích, kteří si díky zvýšené aktivitě šli za obratem. Stačilo jen málo prostoru a ofenzivní tahouni Středočechů se činili. Formu opět prokázal Jiří Curney, důležitou kontaktní trefu zapsal Jakub Bína a chodovskou chybu v rozehrávce potrestal Daniel Šebek.

Curney ve zbytku utkání zkompletoval hattrick, přičemž jeho poslední zásah mířil do opuštěné chodovské branky. Hosté se sice snažili v závěru o zdramatizování, Boleslav už však výhru nepustila a v prvním duelu vyhrála 8:5. „Chodov výborně bránil, první třetina nám nevyšla a těžko jsme se do utkání vraceli. Musíme být spokojení s tím, že jsme otočili zápas,“ uvedl kouč Boleslavi Petr Novotný. Druhé utkání mezi Boleslaví a Chodovem je na programu v pondělí večer a hrát se bude před kamerami ČT.

Víkendové výsledky semifinále Livesport Superligy:

1. SC Vítkovice – Sparta Praha 7:6 (5:1, 1:2, 1:3)
Branky: 2. Hubálek (L. Hájek), 5. Sladký, 8. Delong (Gattnar), 14. Švajný (Bräuer), 16. Sidunov (L. Hájek), 39. L. Hájek (Hubálek), 44. Matejčík (L. Hájek) – 4. Marvánek (Ujhelyi), 27. Marvánek (D. Beneš), 38. D. Beneš (M. Krbec), 49. Beneš (M. Krbec), 49. Čermák, 60. Pruner (M. Krbec).

Florbal Mladá Boleslav – Florbal Chodov 8:5 (0:3, 3:1, 5:1)
Branky: 22. Natov (Curney), 28. Curney (Hemerka), 40. J. Bína, 44. Zakonov (J. Bína), 44. D. Šebek (Tokoš), 51. Curney (J. Bína), 56. Tomašík (D. Šebek), 60. Curney (J. Bína) – 9. Podhráský (Horký), 13. Eremiáš (Ondrušek), 16. Sýkora (Horký), 34. Mikeš (Sýkora), 57. M. Vávra (Ondrušek). STAV SÉRIE: 1:0.

1. SC Vítkovice – Sparta Praha 6:4 (1:1, 2:1, 3:2)
Branky: 9. Delong (Šindler), 22. Gattnar (Šindler), 34. Besta (Delong), 46. Bräuer (Švajný), 49. Matejčík, 60. Sidunov (Delong) – 18. Kareš, 24. Juha (Kareš), 44. Křenek (D. Beneš), 47. Čermák (Ujhelyi). STAV SÉRIE: 2:0.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • znalec napsal:

    Sparta – dobře připravená, hlavně kondičně a takticky. Na Vítky nemá ale florbalově. Plus nehraje „svůj“ florbal. Z Vítek hoří lajna kolem pana Sladkého jako toaleťák ve větru. Jinak takový standard: pustit, povolit.

    Chodov bude rozbitý Bolkou jako Berlín v roce 1945 v dalších zápasech…

  • Ferda napsal:

    Vítky si to hlídají, jakoby se nechtěli zbytečně honit. Příchod Šindlera má cenu zlata, neskutečně rozdílový plejer.

    Chodov donutil MB zapnout na plné obrátky, uvidíme čeho se nám dostane dnes.

  • trener napsal:

    jak to řekl mráza v podcastu – to sebevědomí, všechna ta silácká prohlášení, teambuilding a já nevím co ještě na straně sparty je spíše herecká záležitost… a stejně tak mě pobavila herecká vložka brankáře beneše, tv záznam jej odhalil v celé kráse. a vítky? jestli si budou dále zahrávat s ohněm, pekelně je spálí i průměrná sparta

    • Lukys napsal:

      Bože, to jsou zase kecy. Určitě je nespálí průměrná Sparta, když prohrává 0:2. Sparta má možná fyzičku, ale florbalově jsou Vítkovice jinde. Včera to bylo drama, protože včera hrála špatně 3 lajna Vítkovic, kdy udělal chybu Čonka Skyba, pak nedostoupil Kuczera, to byl vždy zámek na polovině Vítkovic, stačí tyhle věci vypilovat a série skončí brzy, ale určitě je žádná Sparta nespálí, rytíř pohlídá. Pobavil mě i Kašpárek včera, který řekl, že dají gól kdykoliv. Možná by mu měli říct, že jich má dát víc jak soupeř.

      • Pavel napsal:

        Třetí lajna Vítkovic byla v Tv utkání hrozná, v prvním to bylo lepší. Myslím že Kučera a Čonka-Skyba na to nemají, naštěstí se včera probrala první lajna, hlavně Šindler byl skvělý.

      • Ferda napsal:

        Nevíte, proč nehraje Choma? Nemyslím si, že by na to neměl, ale samozřejmě nejsem trenér Brus.

  • opi napsal:

    Včera Chodov a jeho pomaly hráci (taky tlusti – sorry Ondruchu) uplne mimo zapas. Nechapu, proc nemame v repre hrace Bolky! Jak psal znelec: Berlin 1945 = Chodov 2021. Ta Bohemka by tam byla lepsi…

    • LP napsal:

      Souhlasím s tím, že minimálně 5 hráčů z Bolky by mělo být v repre, mně by se tam ale líbil i třeba Marek Vávra z Chodova.
      Včera třetí třetina byla ze strany Chodova nedůstojná, ale nemyslím si, že by Bohemka byla lepší. Jedna lajna proti 3 kvalitním lajnám Bolky? Chodov za mě to měl ve třetí třetině taky stáhnout na 2 lajny, které když poskládá, tak dokáží hrát dobrý florbal. První 2 třetiny zápasu byly až na pár fatálů důstojné. Ale samozřejmě Bolka je naprosto jinde, ale vůči všem soupeřům.

      • Pavel napsal:

        O reprezentaci už tady bylo napsáno dost. Prostě dokud tam bude trenér, který tam je, tak ti hráči tam nepůjdou. A na unii placení členové nemůžou sehnat náhradu – tomu ale vůbec nerozumím.

Napsat komentář

*