Radek Formánek, Jan Kourek a Václav Oubrecht už nebudou nastupovat za pardubické áčko. Foto: Sokoli Pardubice Radek Formánek, Jan Kourek a Václav Oubrecht už nebudou nastupovat za pardubické áčko. Foto: Sokoli Pardubice
20. 4. 2021 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

V Pardubicích končí trojice hráčů

 



Radek Formánek, Václav Oubrecht a Jan Kourek už nebudou nadále součástí pardubického kádru. Všichni tři se před startem letní přípravy rozhodli pro svůj konec v týmu. Pardubické tak čeká náročná šichta – nahradit tři stabilní členy základní sestavy.

„Bylo to asi jedno z mých nejtěžších rozhodnutí v životě. Opouštím svou druhou rodinu, kamarády, spoluhráče a kolektiv, za který bych dal ruku do ohně. Kabinu, ve které sem se cítil výborně. Nicméně věk člověk nezastaví. Chtěl bych trošku poznat i život mimo florbalové mantinely, někam se posunout, zažít i něco jiného. Všem moc děkuji za krásné okamžiky, nespočet zážitků a i za těch pár sportovních úspěchů, díky Sokolu Pardubice,“ uvedl na rozloučenou pro klubový web dosavadní kapitán Radek Formánek.

„Důvodů, proč jsem se rozhodl ukončit své působeni v A týmu, je několik. Mezi ty hlavni patří to, že jsem se neuměl stoprocentně ztotožnit s tím, jakým směrem se chce vedení klubu dále ubírat a kam chce klub směřovat. Svou roli v rozhodování měla samozřejmě také otázka času, kdy čas strávený s týmem často překonal čas strávený s rodinou,“ vysvětlil svůj konec Václav Oubrecht.

„Už delší dobu jsem se necítil v týmu dobře a nebyl jsem to já. Proto jsem začínal dostávat pocit, že už dál nechci pokračovat. Pokud se neztotožňuji na sto procent s cestou týmu a netěším se na společné akce, tak dle mého názoru už není jiná cesta. Rozhodně už bych nebyl přínosem pro tým. Roli sehrálo také zranění, které se táhlo delší dobu, než jsem očekával. Rád bych poděkoval všem, kteří mi dali šanci v Pardubicích hrát, velice si toho vážím,“ okomentoval své rozhodnutí Jan Kourek.

„Konec Radka Formánka pro nás nebyl žádným velkým překvapením. Už v průběhu sezony jsme spolu komunikovali a věděl jsem, že to směřuje k tomu, že je to jeho poslední sezona,“ řekl ke konci kapitána trenér týmu a generální manažer Martin Zozulák. „Odchody Vaška Oubrechta a Honzy Kourka už pro nás ale překvapením jsou,“ přiznal pro klubový web.

„Honza se v podstatě od začátku sezony dostával ze zranění a počítali jsme s tím, že se normálně zapojí dál do přípravy s týmem. Bohužel jsme za celou dobu neměli informaci, že se v týmu necítí dobře. Stejně tak jsme nepočítali ani s koncem Vaška, který byl pro nás klíčovým obráncem a jedním z rozdílových hráčů. Jeho časové důvody a změnu priorit po narození dítěte samozřejmě jako dvojnásobný otec naprosto chápu a respektuji,“ uvedl generální manažer Pardubic.

„Oba dva zmínili jako důvod i odlišný pohled na klubovou vizi a vedení našeho elitního týmu. V tuhle chvíli máme nejmladší tým v celé superlize, který má ale v případě, že zůstane pohromadě, opravdu velký potenciál. Zároveň je naší prioritou, abychom tento tým stavěli na zdravých základech a zásadním pravidlem je pro nás to, že na prvním místě je vždy tým,“ popsal klubovou vizi.

„Přestože jsme se neshodli na této základní myšlence, tak jsme si vše velmi korektně vyříkali a já naprosto respektuji jejich odlišné nastavení hodnot. Mrzí mě jen, že jsme to společně neřešili o něco dříve a přišlo to až nyní po sezoně jako blesk z čistého nebe,“ dodal Zozulák.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*