Tomáše Sladkého čeká derniéra na hřišti. Foto: Florbal Vítkovice Tomáše Sladkého čeká derniéra na hřišti. Foto: Florbal Vítkovice
10. 6. 2021 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Poslední zápas Tomáše Sladkého. Stačí škrtnout sirkou a zase tam naběhnu, těší se legenda Vítkovic

 



Dvacetiletá florbalová kariéra Tomáše Sladkého se chýlí ke konci. V sobotu si na Podvinném mlýně odbude poslední zápas. A stylově v něm půjde o mistrovskou korunu. Jako kapitán totiž povede vítkovické rytíře do superfinálového boje proti Mladé Boleslavi a bude usilovat o obhajobu titulu z roku 2019.

Jako první Čech získal titul ve Švýcarsku. Zahrál si ale také ve Finsku a Švédsku. Třikrát oslavil s Vítkovicemi zlato v české nejvyšší soutěži. A na závěr své aktivní kariéry by rád přidal čtvrtý triumf. „Zase bude stačit škrtnout sirkou a já tam naběhnu,“ burcuje sebe i všechny své spoluhráče. „Už se těším, čekání na zápas je dlouhé. Chci si to maximálně užít,“ dodává s jiskrou v očích.

A trenér Pavel Brus bude opět spoléhat na to, že vítkovický srdcař vnese do hry onen náboj. „Jsem jedním z těch, co na hřišti mohou hrát až do zkolabování. Udělám maximum pro to, abychom titul obhájili a dovezli do Ostravy,“ ujišťuje všechny Sladký.

Tento souboj kapitánů už v nejvyšší soutěži neuvidíme. Tomáš Sladký se totiž rozhodl uzavřít svou kariéru. Foto: Florbal Vítkovice

Tento souboj kapitánů už v nejvyšší soutěži neuvidíme. Tomáš Sladký se totiž rozhodl uzavřít svou kariéru. Foto: Florbal Vítkovice

Superfinále si zahrál třikrát, přitom dvakrát vítězně. V roce 2018 jeho mužstvo na Mladou Boleslav nestačilo, o rok později Sladký a spol. Středočechům porážku vrátili. Loni se play off kvůli pandemii koronaviru nedohrálo. Zakončit svou kariéru vítězně by tak vítkovickému veteránovi jistě chutnalo.

„Vítkovičtí hráči už mají ve své DNA, že se vždy musí hrát o titul. Jsem rád, že tomu letos není jinak. A doufám, že se to udrží i do budoucna,“ říká hrdě vítkovický kapitán. Jak se tedy od posledního superfinále jeho tým změnil? „Podle mě moc ne. Větší rozdíl bude v atmosféře. Bude se hrát v menší hale, ale jsem rád, že tam budou fanoušci,“ potěšil ho alespoň částečný návrat diváků na tribuny.

Ve 34 letech přiznává, že už mu regenerace zabere hodně času. Tým navíc dostával náročné tréninkové dávky. „Na kondici se ve Vítkovicích hodně lpí. Starší kusy potřebují více času na regeneraci a těmi každodenními dávkami jsem si celkem potrhal tělo. Ale díky tomu, že byl prostor na přípravu, na ten jeden zápas budu i ve svých letech naplno připravený,“ přiznal Sladký.

Vítkovicím odejde z týmu velká osobnost. Foto: Florbal Vítkovice

Vítkovicím odejde z týmu velká osobnost. Foto: Florbal Vítkovice

Na závěr bývalý reprezentant, který má dva bronzy z mistrovství světa, přidal rovněž svůj pohled na to, zda by nebylo lepší hrát finále jako sérii. „Můj názor je veřejně známý. Marketingově jsme pro florbal udělali maximum a momentálně se dostáváme do doby, kdy se můžeme zase začít soustředit na sportovní stránku. Není tajemstvím, že superfinále ubírá na kvalitě a top hráči mají méně kvalitních zápasů během sezony,“ přidal svůj komentář.

Zda bude mít kariéra florbalového velikána z Vítkovic zlatou tečku, se dozvíme v sobotu večer. Pak už Tomáš Sladký načne novou etapu jako kouč švýcarského Churu.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • skv napsal:

    Ještě větší fotka by nebyla? EGomaniak a aktuálně nejhorší a nejpomalejší hráč Vítkovic!

Napsat komentář

*