Boleslav přivítala ve svém kádru pětici hráčů ročníku 2000 v čele s Dominikem Benešem. Foto: Martin Flousek, Český florbal Boleslav přivítala ve svém kádru pětici mladých a perspektivních hráčů v čele s Dominikem Benešem. Foto: Martin Flousek, Český florbal
1. 7. 2021 Superliga (35) KOMENTÁŘŮ

Boleslavské posilování! Ke Středočechům míří pětice mladíků v čele s Dominikem Benešem

 



V úterý oznámila Mladá Boleslav šest odchodů, teď jsou na řadě příchody! Středočeský klub ve svém kádru před novou sezonou přivítá pětici florbalistů s ročníkem narození po roce 2000. Do města automobilů přicházejí Dominik Beneš, kometa uplynulé sezony, a dále Matěj Pěnička, Miroslav Fořt, Petr Koláčný a Lukáš Punčochář.

Úřadující mistr hodně omladí svou soupisku. V jeho kádru už nebudou figurovat zkušení hráči jako Petr Krzyžanek, Tomáš Chroust či Jan Řehoř a jejich místa se pokusí nahradit draví mladíci. Největším jménem ze zmíněných příchodů je jednoznačně odchovanec ústeckého florbalu Dominik Beneš, který po zastavení 1. ligy působil ve Spartě a během krátké chvíle se stal ofenzivním tahounem Pražanů. Vždyť v celé superligové sezoně si udržel průměr jednoho bodu na zápas.

„Dominika jsme sledovali přes tři sezony, poslední rok jsme jednali hodně intenzivně. Zastavení 1. ligy kvůli covidu přineslo peripetie, které měly vliv na to, že šel do Sparty, kde byl klíčovým hráčem. Zároveň jsme ale věděli, že se před koncem sezony bude rozhodovat o svém dalším kroku. Jsme rádi, že jsme se domluvili na dlouholeté spolupráci. Věříme, že Dominik je velkou budoucností českého florbalu a chceme, aby u nás svou kariéru správně rozvinul,“ uvedl k jednání o přestupu Beneše Tomáš Pacák, generální ředitel Mladé Boleslavi.

„Troufám si říct, že kvalita boleslavského týmu je nejlepší v Česku. To mě motivovalo jít do klubu a hrát po boku těch nejlepších. S Tomášem Pacákem jsme byli v kontaktu delší dobu, boleslavskou variantu jsem řešil už loni o prázdninách, ale nakonec jsem i kvůli skloubení se střední školou zvolil Spartu. Teď mám za sebou úspěšně maturitu a myslím, že tohle je další správný krok v mé kariéře,“ řekl útočník, jenž mění působiště.

Benešem ale boleslavské posilování zdaleka neskončilo. Vedení klubu se podařilo dotáhnout do konce ještě čtyři příchody. Dalším bývalým hráčem Ústí, který obleče boleslavský dres, je Miroslav Fořt. „Podobně jako Dominika, i Míru registrujeme od čtvrtfinálového turnaje dorostenců v roce 2018, kdy na sebe narazily naše kluby,“ popsal Pacák, kdy se zrodil zájem o mladého obránce. Ten bude muset naskočit zpátky do zápasového rytmu, jelikož má za sebou zranění kolene a během covid přestávky na rozdíl od Beneše z prvoligového Ústí nikam neodešel.

Zajímavý je přesun mladého střelce Matěje Pěničky. Ten na sebe rovněž upozornil v uplynulém ročníku, kdy se stal součástí elitní lajny Bohemians a střílel góly vedle Filipa Formana. „Variant, kde hrát, jsem měl víc, ale Bolka mě přesvědčila. Poznal jsem, jak chce florbal dělat a shoduje se to přesně s tím, jak tomu já věřím. Moc se mi líbí profesionalita celého klubu a mentální nastavení lidí ve vedení,“ přiznal Pěnička, jenž v základní části superligy nasázel 30 branek a čeká ho v srpnu domácí šampionát juniorů.

Na ten se chystá také Lukáš Punčochář, odchovanec Bulldogs Brno, který debutoval v nejvyšší soutěži v dresu Bohemky, za kterou v sezoně 2020/2021 nasbíral 15 startů. Část uplynulého ročníku strávil také ve finském klubu Westend Indians. V 18 letech má velký potenciál. Ten pro Mladoboleslavské představuje i další hráč z líhně Bulldogs Brno. Petr Koláčný má z juniorských šampionátů bronz i dva roky staré zlato. V 21 letech už má na svém kontě bohaté zkušenosti s působením v nejvyšší soutěži (112 zápasů). Naposledy působil v Otrokovicích.

„Věříme, že jde o hráče s maximální perspektivou a jsou těmi správnými pro náš klub. Jednání nebyla snadná, o všechny kluky byl velký zájem. Zároveň byla trochu bariérou naše špičkovost, protože každý hráč, který k nám přichází, musí prokázat jistou dávku odvahy a sebevědomí. Těšíme se na společnou práci – na to, že budeme moci zkvalitnit celý tréninkový proces, jít do většího detailu a pracovat na tom, aby naše hra byla co nejlepší,“ dodal Pacák k novým přestupům.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Luky napsal:

    Bolka získala kvalitní kluky, kteří patří k tomu lepšími až nejlepšímu na „trhu“, pro kluky určitě záruka dalšího rozvoje, pokud se prosadí v základu, a Bolka má zajištěnou náhradu za odchody.
    ale upřímně by mě zajímalo: zda to již kluby, které poskytovaly během této sezóny některým z těchto kluků možnost si zahrát v superlize, věděly dopředu, že kluci půjdou do Bolky, že jsou takovou „přestupní stanicí“…. konkrétně myslím Beneše, Punčocháře a Fořta (ale ten na Chodově jenom trénoval, ale taky mu klub vyšel vstříc)
    pokud to všichni věděli OK a pokud ne, tak asi to taky chápu, žádný jiný klub neumí nabídnout takové podmínky, co Bolka, ale…..

  • Prachy napsal:

    “Made in Bolka”

  • David napsal:

    Vy pracujete v práci zdarma?

  • Luky napsal:

    florbal není profesionální sport v ČR a všichni příchozí jsou studenti

  • David napsal:

    Co je na tom spatneho ze se Bolka dokaze spickove postarat o hrace…?

    • Luky napsal:

      nic, ale to tady nikdo nerozporuje, ale pořád je to penězích a dle mého názoru nikdo není schopen momentálně najít sponzora ve stejném měřítku jako Bolka a určitě bych tomu neříkal ostuda ostatních klubů a to z toho důvodu, že Bolka jsou jediný superligový florbalový klub ve městě a zároveň tam sídlí finančně silná automobilka, samozřejmě je to o i dalších menších sponzorech
      ostatní kluby taky hledají sponzory, a není to o tom, že to nedokáží, ale tato kombinace se nikde jinde nevyskytuje, je to i nájmech, vlastnictví hal, v tom Bolka taky ušetří spousty peněz, které může použít jinde
      mně se třeba Beneš líbil ve Spartě, pro mě je to škoda, že odešel, mohla být Sparta silnější v příští sezóně a nevím jestli soustřeďování talentů do jednoho klubu je ku prospěchu superligy, ale pro něho i ostatní je to určitě polepšení a to chápu

      • David napsal:

        Prave ze rozporuje…Nekdo kdo se jmenuje Prachy

      • Vilibald napsal:

        Sorry, ale to je kravina. Posledni dva generalni partneri Bolky nejsou ani z Boleslavi. Skodovka sype penize primarne do fotbalu a hokeje. Ano, v Praze je vic elitnich klubu, ale netreba zapominat, ze zadne jine mesto tenhle velikosti nema v hokeji, fotbale a florbale tym v nejvyssi soutezi. Za vsim nelze hledat penize. Tech pokusu to utahnout na penize a zkoupeni hracu bylo v Ceskem florbale spousta (Buldoci, Ostrava, aj.). Jsou kluby, ktere davaji velke penize na drevo pri prestupu. Boleslav sazi na poctivou a dlouhodovou praci, to je vetsi bariera nez penize. Zeptejte se tech kluku, co prestoupili, proc Boleslav. Zeptejte se prazske firmy Predvyber, proc Boleslav. Profesionalni pristup (sport, marketing), pribeh, hodnoty, lidske jednani. To jsou veci co generuji uspechy a pak i ty penize, ne naopak.

        • Fbc napsal:

          To si děláš prdel ne???? Je to hlavně o penězích a kecy kolem jsou jen prko

        • Tak jo napsal:

          Pořád jde jen o peníze. Nic jiného (jestli na ruku a nebo pro to, že za stejnou praci u subdodavatelů škodovky dostanete dvakrat vic než za to samé v Brně či Ústí, je úplně jedno).

          • Vilibald napsal:

            Já vím, že přemýšlení bolí, ale zkuste to. Vy si fakt myslíte, že růst Boleslavi je postavený na lepších platech ve Škodovce a jejích dodavatelích? Řídil jste někdy nějaký oddíl? Vsadil bych cokoliv, kdybyste implantoval do Boleslavi skoro jakékoliv vedení jiného superligového klubu, že se ten klub bude plácat někde na chvostu superligy. Přinejlepším. Řeči o penězích spadlých z čistého nebe, to je sice krásná pohádka a alibismus pro jiné, ale jsou úplně mimo. Fotbalová Sparta má nejvíc peněz ze všech, v zádech dnes už možná nejbohatšího a nejmocnějšího Čecha, ale titul naposledy získala v roce 2014. Příležitosti jsou jedna věc, jak s nimi kdo naleží, to je úplně jiný příběh.

  • David napsal:

    Jd to spis ostuda ostatnich klubu ze to nedokazou…

  • David napsal:

    Ze je ve meste Skodovka neznamena automaticky ze musi davat florbalu penize…Sypou hlavne do fotbalu a hokeje! Navic treba mistri ve futsalu nesehnali hrace a penize aby mohli pokracovat a zanikli…Ono je to taky o lidech kteri dokazou sehnat penize…A v tom je drtiva vetsina muzstev ostudou!!

  • Fbc napsal:

    No to je zase PR asi se učí od Babiše ! Mlade pušky proto že ti starší je poslal do prdele ( Vítovec , Veltšmíd ) přeplácejí mladé hrače co nic ještě nedokázaly !! To neni dobře pro florbal
    20 000 měsičně plus byt plus auto to je celkem dost ! Jak může potom sparta udržet ybeneše ?? A Vítovec ten má rozum raději jde do klubu kde se má šanci zlepšovat a za dobrým florbalem a kolektivem

    • Vilibald napsal:

      Ty máš dost. Nauč se česky, to ti v životě prospěje víc než psát hloupé slinty do diskuzí. A děkovat nemusíš, tohle je rada zdarma – všechno fakt není jen o penězích:-) P.S. Ti kluci dokázali v životě víc než ty, ty debile.

      • Fbc napsal:

        Za chyby sory klepal jsem v mobilu ale nemusíš se chovat jak hulvát
        Asi určitě hrají dobře ale takové peníze ?? Myslím že nezaslouží

        • Vilibald napsal:

          Úroveň diskuze jsi tu nastavil ty svým „To si děláš prdel“, tak nehraj dotčeného.

  • David napsal:

    🤣😂🤣😂

  • flrbl napsal:

    Kamarádi, Mladá Boleslav dělá to co dělá z jednoho důvodu. Chce být nejlepším týmem v Česku a to dlouhodobě. Tito hráči můžou hrát dalších 10 let na absolutním vrcholu a budou připraveni převzít otěže po Natovovi, Curneym a spol. Takto se to dělá, tohle je postupná generační obměna, ne jak v Tatranu, kde skončila vítězná generace a teď to budou 10 přestavovat.
    Je to špatně? Dokázali si v Bolce obstarat takové prostředky, že jsou těchle přestupů schopni. Kdyby ostatní týmy byly takto schopni, dělali by něco jinak? Myslím si, že ne.

    • Zkrat napsal:

      Dělají to skvěle, a tlačí káru s cestou ke „profesionalismu“ jednoznačně nejrychleji. Nedostatky vidím v výchově vlastních, ale i tam posledních pár let to jde nahoru. Za mne sympatický klub, využívající maximálně potencionálu města, kraje, polohy atp.

    • Molin napsal:

      Nastartovali svůj pád, když musí přeplácet děcka. Mnohé navíc už teď dost s nosem nahoru…sám jsem zvědav co z nich do dvou, tří let bude.

      • Názor napsal:

        Přeplácet? Co je podle tebe přeplácet?
        Děcka? Tyhle děcka mají za sebou velmi úspěšnou sezónu v chlapech. Např. Pěnička se 30-ti góly v zákl. části byl 9. střelec. Z celé Bolky byl lepší jen Jakub Bína se 37.

        • Luky napsal:

          tak u Pěničky asi zrovna není problém, toho moc přemlouvat=přeplácet nemuseli, po jeho odchodu zatím žádný tým neplakal, ano, je to střelec, hlavně střelec z každé pozice, bez vyhodnocení, že by mohl přihrát do lepší pozice, ale tak Bolka ho asi kvůli zakončování bere

        • trener napsal:

          zrovna pěnička a forman jsou příklady na kterých se dá dokumentovat spousta negativ těhle rádoby hvězdiček…v jednom zápase play off jsem jim počítal zablokované nebo naprosto zbytečné střely a bylo toho požehnaně…celou dobu jsem čekal, kdy je bedla zdupe a usměrní…nic. byli prostě marní a jenom připomenu, že florbal je kolektivní sport a každý gól je dílem spolupráce. tohle budou muset v bolce pěničkovi vysvětlit

          • Florko napsal:

            Je lepší střílet 20x za zápas než jednou. Při jejich střeleckých kvalitách to přinese jistě větší produktivitu. Obecně – kdo to nezkusí nedá určitě.

      • Názor napsal:

        Přeplácet? Co je to přeplácet?
        Děcka? Ty “děcka” mají za sebou velmi úspěšnou superligovou sezónu. Třeba Pěnička nastřílel v základní části 30 gólů a byl 9. mezi střelci.

  • David napsal:

    Pry preplacet…Tady byl nekdo u jednani a podposu smluv?

  • David napsal:

    *Podpisu

  • trener napsal:

    do této doby bolka rostla díky tomu, že skupovala, přetahovala, přeplácela hotové hráče, reprezentanty, hráče s obrovskýma zkušenostma, žádné nýmandy, žádné experimenty. teď je to zcela jiná situace a jsem moc zvědav jak se jim to povede…vztahy začnou hrát velkou a dominantní roli v takto poskládaném kádru, tady vidím zakopaného psa, řeči o náročnosti boleslavského prostředí mohou být najednou kontraproduktivní, teď se naplno ukáže kvalita trenérů a managementu. ti mladí jsou už teď s nosem nahoru a ti staří psi budou mít s těmi frajírky trpělivost…za pár měsíců budeme znát odpověď na otázky typu – bude ten slepenec držet pohromadě, nebo začnou narústat problémy a rozpadne se to?

    • Vilibald napsal:

      LOL. Kde prosim te trenujes, ty chytroline?

      • Luky napsal:

        dyť má pravdu, taky jsem zvědavý jak ten shluk hvězd a hvězdiček dopadne. Za prvé už teď je jasné, že někdo bude zahřívat lavičku a ještě jsou tam ve hře jejich 02 Korych, Švejda, takže počty jsou jasné a za druhé jestli je pravda, že Beneš bude hrát místo Curneyho a Curney ve třetí s mladejma, tak jsem fakt zvědavý, každopádně takhle velká generační výměna se buď povede a bude to geniální nebo to může být průšvih.

        • huxley napsal:

          Moje řeč, já jako expert to vidím stejně: buď se to povede a nebo se to nepovede! Případně se to povede aspoň napůl. Ale na má slova dojde.

  • David napsal:

    To je starosti…:) 🙂 Stejni lide meli starosti kdyz zacinal Novotny trenovat ze neukociruje hvezdy. Ze si hvezdy budou delat co chteji…(Ze to je zacatek rozkladu…)

Napsat komentář

*