Alica Brodňanová posílí Chodov. Foto: Miroslav Hýlek, SZFB Alica Brodňanová posílí Chodov. Foto: Miroslav Hýlek, SZFB
4. 7. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Ve stopách Belicové. Chodov opět lovil na Slovensku, přijde 17letá Alica Brodňanová

 



Florbalistky Chodova mají první letní posilu. Web Slovenského florbalového svazu v průběhu víkendu přišel s informací, že do pražského týmu míří dosavadní hráčka Kysuckého Nového Mesta Alica Brodňanová. Informaci potvrdil trenér Marián Chlebana. Mladá Slovenka tak jde ve stopách Kristíny Belicové, která rovněž přišla do Chodova ve velmi mladém věku.

V průběhu minulého týdne ještě stihla za Kysucké Nové Mesto odehrát Mistrovství Slovenska v kategorii juniorek, její další florbalová budoucnost bude ale spojena se zhruba 430 kilometrů vzdálenou Prahou. Stane se totiž posilou Chodova. „Zájem ze strany Chodova vznikl po Prague Games a od té doby se jednalo. V kovidové situaci, která na Slovensku stopla ligy, Alicka využila možnosti trénovat v Praze a následně nás klub z Prahy požádal o její přestup,“ řekl trenér Kysuckého Nového Mesta Marián Chlebana. „Přejeme ji jen to nejlepší, ať se jí vyhýbají zranění a jako další Slovenka se prosadí v zahraničí,“ rozloučil se trenér sympaticky.

Sedmnáctiletá Alica Brodňanová patří k největším slovenským talentům, je součástí reprezentací žen a juniorek. V ženském národním týmu debutovala při druhém zářijovém přátelském utkání s Českou republikou a hned si připsala jednu asistenci.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*