Nela Kapcová zapsal v utkání s Ivanti Tigers 2 góly a 2 asistence. Foto: FBC Ostrava Nela Kapcová zapsala v utkání s Ivanti Tigers 2 góly a 2 asistence. Foto: FBC Ostrava
29. 7. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Zdravotní problémy vystavily stopku. Reprezentantka Kapcová kvůli nim ukončila kariéru

 



Překvapivá zpráva ve čtvrtek přišla ze strany FBC Ostrava. Jedna z opor tamního ženského týmu a česká reprezentantka Nela Kapcová totiž kvůli vleklým zdravotním problémům ukončila kariéru. S vrcholovým florbalem tak končí hráčka, která Českou republiku reprezentovala na dvou seniorských a jednom juniorském šampionátu.

Posledních několik let patřila Kapcová k oporám FBC Ostrava, nicméně zdravotní problémy ji často vystavovaly stopku. Přesto se dokázala dostat do kádru reprezentace žen pro poslední dva světové šampionáty.

Nyní ale ve svých 22 letech ohlásila konec s florbalem na nejvyšší úrovni. V nejvyšší soutěži stihla odehrát 133 zápasů, ve kterých zapsala celkem 136 bodů. Jejím posledním extraligovým zápasem tak bude druhý březnový duel FBC Ostrava s Chodovem.

Nela Kapcová nikdy nepůsobila v jiném klubu než FBC Ostrava, kam přišla v roce 2006. A neopustí jej ani nyní. „Na hřišti už Nelču vídat nebudeme, ale jsme moc rádi, že v klubu bude dál pokračovat. A to nejen jako trenérka jedné z dětských kategorií, ale také jako kondiční trenér pro mládež. Věříme, že Nelča bude sbírat florbalové a sportovní úspěchy i nadále, i když v jiné roli než doposud,“ uvedlo FBC Ostrava na svých oficiálních facebookových stránkách.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*