Reprezentace juniorek chce ve Švédsku bojovat o medaile. Foto: Flickr Český florbal
29. 7. 2021 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Je to nominace těch nejlepších hráček, řekl Martiník. Odtajnil dvacet jmen pro šampionát juniorek

 



Konečně se dočkají. Několikráte odložený šampionát juniorek je už snad definitivně za dveřmi, ve švédské Uppsale se začne hrát už 1. září. Češky do turnaje vstoupí duelem proti Lotyšsku a už ví, v jaké sestavě. Hlavní trenér Tomáš Martiník totiž odtajnil konečnou nominaci, do které se vešly také florbalistky, které již za sebou mají působení ve Švýcarsku, v jednom případě i Finsku.

Na pohled vypadá tým velmi silně, hned devatenáct florbalistek má zkušenosti z české nejvyšší soutěže, dvě navíc odehrály minulou sezonu ve Švýcarsku, jedna ve Finsku. Hned šestice hráček pak oblékla již také dres ženské reprezentace.

Proto je zřejmé, že tým má sebevědomí. „Z našeho pohledu je to nominace těch nejlepších hráček, které jsou schopné na mezinárodní scéně obstát. Ať již individuálně, tak především jako tým,” uvedl v tiskové zprávě hlavní trenér Tomáš Martiník.

Ve vybrané hráčky má absolutní důvěru. „Nominační procedura trvala skoro tři roky. Tým je spolu dlouho a k finální nominaci jsme směřovali už o rok dřív, než došlo k dalšímu odkladu. Věděli jsme tak, s jakým týmem chceme hrát, proto je naše nominace hodně podobná té, kterou bychom udělali před rokem. Holkám věříme,“ říká hlavní trenér.

Jedinou hráčkou, která nemá zkušenosti s nejvyšší ženskou soutěží je obránkyně Stůjová. „Karolína patří i do toho nového cyklu a nominaci si vybojovala, ačkoliv pro ni byla tato sezona problematická proto, že nemohla vinou pandemie moc hrát. Na posledních akcích se však prezentovala velmi dobře a nakonec jsme se přiklonili k jejímu výběru,” vysvětluje Tomáš Martiník.

Jinak je tým velmi zkušený, Branku budou střežit Kristýna Janglová s Viktorií Karasovou, v minulé sezoně dvě jedničky extraligových týmů. V obraně hned trio hráček z Chodova, v útoku pak Michaela Kubečková nebo produktivní florbalistky střešovického Tatranu.

Cílem týmu je tak bojovat o medaile. „Nebude to úplně standardní, ale věříme, že se s tím i bez nějaké velké přípravy – a po roce a půl bez mezinárodní konfrontace – popereme. Naše ambice i nadále zůstávají stejně, a to bojovat o medaile. Chceme hrát atraktivní florbal a uspět. Z týmu cítím odhodlání. Pokusíme se narušit tu skandinávskou hegemonii,” uvedl k ambicím Tomáš Martiník.

Nominace české reprezentace juniorek na světový šampionát v Uppsale:

Brankářky: Kristýna Janglová (Start98) a Viktorie Karasová (Vítkovice).

Obránkyně: Kristýna Lechnerová, Vanessa Rebecca Keprtová, Marie Havlíčková (všechny Chodov), Markéta Lenfeldová (Liberec), Kateřina Vachudová, Karolína Stůjová (obě Tatran Střešovice), Šárka Staňková (Židenice).

Útočnice: Vendula Maroszová, Michaela Kubečková (obě Vítkovice), Kateřina Kovaříková (Start98), Eliška Chudá, Eliška Trojánková (obě Chodov), Lucie Želízková, Veronika Kopecká, Kateřina Seemannová (všechny Tatran Střešovice), Lucie Řezáčová (Zollbrück / Švýcarsko), Vlaďka Maděrová (EräVikingit / Finsko), Pavlína Bačová (FBC Ostrava).


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*