Florbalistky Vítkovic obhájily triumf na Czech Open. Foto: Flickr Floorball in Prague
8. 8. 2021 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Ženy Vítkovic obhájily zlato z elity Czech Open, v zajímavém finále porazily Tatran 7:4

 



Ženská elitní kategorie na Czech Open stále patří Vítkovicím. Ostravskému týmu se totiž v zajímavém finále, které nabídlo poměrně velkou rozhodující bitvu, podařilo porazit Tatran 7:4 a po necelých dvou měsících od Superfinále si tak z UNYP Arény odváží další zlaté medaile. Hattrickem se o to zasloužila útočnice Nikola Liberdová.

Utkání nabídlo relativně opatrný začátek, bylo vidět, že ani jeden tým nechce inkasovat jako první a dává si záležet na obraně. Jako první se prosadily Vítkovice díky dorážce Liberdové, ačkoliv Kopecká reklamovala faul.

Hejzlarová nicméně za minutu vyrovnala a následovala pasáž, ve které byl Tatran lepším týmem na hřišti. Odměnou mu za to bylo vedení 2:1 po brance Seemannové, na což ale bleskově zareagovala Kubečková.

Ve druhé třetině se Vítkovice dostaly do rozhodujícího vedení, když se v polovině zápasu prosadily Liberdová s Hyršovou. Za Tatran snížila Faltusová, ale poslední slovo v prostřední třetině měla Hanzlíková.

Ve třetí třetině to dlouho vypadalo, že se utkání dohraje sic v bojovném duchu, ovšem bez výraznějších šancí. Na 6:3 zvýšila opět Liberdová a dokončila tak hattrick, navíc to dlouho nevypadalo, že Tatran v sobě najde síly na obrat.

Tři minuty před koncem se ale prosadila Kopecká a rázem bylo znovu o co hrát. Tatranu se ale další posun ve skóre nepovedl, poslední slovo měla gólem při power play soupeře Maroszová, a tak míří zlato z Czech Open podruhé v řadě do Ostravy, když Vítkovice vyhrály finále 7:4.

Finále elitní ženské kategorie:

1. SC TEMPISH Vítkovice – Tatran Střešovice 7:4 (2:2, 3:1, 2:1)


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*