Rusky mají na turnaji speciální talisman. Foto: Adam Troy Rusky mají na turnaji speciální talisman. Foto: Adam Troy
2. 9. 2021 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Želva Ninja talismanem Rusek. Ty mohou hrát pod svou vlajkou a zlepšují se každým zápasem

 



Mistrovství světa juniorek ve švédské Uppsale se účastní také národní tým Ruska. Ten navazuje na účast zpřed tří let, kdy ve Švýcarsku čelil soupeřům v B divizi a skončil na celkovém 10. místě. Ta v Uppsale není, místo toho je tak nyní soupeřem Rusek Finsko, Polsko nebo Švýcarsko. Rusky se ale každým zápasem zlepšují a mají k tomu také jeden talisman: želvu Ninja, kterou nosí na nástup a slaví s ní každou branku.

Je to zvláštní situace, zatímco nyní v Uppsale mohou ruské juniorky nastoupit pod ruskou vlajkou a před zápasy slyšet Glinkovu hymnu Ruské federace, na světovém šampionátu žen, který se uskuteční za necelé tři měsíce to tak být nemůže. Také na ruskou ženskou florbalovou reprezentaci totiž dopadne plošný trest. Juniorky mu unikly, protože se jedná z pohledu WADA o světový šampionát mládeže, nikoliv dospělých.

Téměř před dvěma lety si ruské juniorky vybojovaly v kvalifikaci právo účasti, když porazily všechny soupeřky: Italky, Maďarky, Rakušanky i Nizozemky.

A nyní se mohou turnaje konečně zúčastnit. „Je to super, jsem moc vděčná, že tady můžu být, pro většinu holek je to první taková zkušenost, ale jsem moc ráda, že se turnaj koná,“ vyložila po úvodním zápase v rozhovoru pro mezinárodní florbalovou federaci jedna ze tří brankářek Aleksandra Semenikhina.

O ambicích týmů měla jasno. „Uděláme maximum proto, abychom tady odehrály dobrý turnaj, s dobrými výsledky,“ řekla.

A Ruskám se v tomto ohledu poměrně daří, na turnaji sice zatím nezískaly ani bod, ale po úvodní vysoké porážce 0:9 od Finek si vyšláply na Švýcarky, se kterými vyhrály jednu třetinu, a ve čtvrtek pak podlehly Polsku těsně 0:1.

Právě v utkání proti Švýcarsku se tak ke slovu dostal zvláštní talisman, a sice želva Ninja, se kterou Rusky nastupují a mají v plánu slavit každou branku. „Je to talisman, který jsme dostaly od spoluhráček ze ženské reprezentace,“ objasnila obránkyně Elizaveta Nadeeva.

V posledním utkání základní skupiny čeká na Rusky souboj s Německem, následně souboj o udržení.

I takové příběhy občas koronavirová pandemie napíše…


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*