Michal Jedlička na lavičce slovenského národního týmu juniorek. Foto: Per Wiklund Michal Jedlička na lavičce slovenského národního týmu juniorek. Foto: Per Wiklund
3. 9. 2021 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Lotyšky sotva chodily a my nevyrovnali, mrzelo po klíčové prohře Jedličku. Tým tak prý neukázal progres, který nastal

 



Slovenské florbalistky čeká stejně jako před třemi lety boj o udržení v elitní skupině mistrovství světa juniorek. Může za to páteční prohra 6:7 s Lotyšskem, která realizační tým hodně mrzela. Po dvou velmi slibných výkonech totiž Slovenky doplatily v klíčovém utkání na nízkou produktivitu.

Do utkání s Lotyšskem přitom nastoupil slovenský tým po dvou velmi slibných výkonech proti Švédsku a Česku. „Myslím si, že první utkání proti Švédsku se nám podařilo, bohužel nás ten zápas stál strašně moc sil a holky už nemůžou, vymáčkly se a dnes už to proti Lotyšsku nestačilo,“ hodnotil Michal Jedlička, který na turnaji pomáhá hlavnímu trenérovi Jiřímu Typlovi.

Na Jedličkovi bylo vidět, že ho pro vývoj turnaje klíčová prohra hodně mrzí. „Srazila nás produktivita, nám se povedlo hrát proti těm silným soupeřům, kdy hrajeme na brejky, tak tam jsme byli relativně produktivní, s ohledem na počet šancí, ve kterých jsme byli. Dneska ve třetí třetině, kdy Lotyšky už byly úplně hotové a sotva chodily, tak jsme prostě nedokázali dát ještě ten jeden vyrovnávací gól, který by nám stačil k tomu, abychom zítra hráli o 5. místo, nicméně jsme ukázali, že jsme mnohem lepší než Lotyšsko,“ smutnil.

Leckoho tak možná při pohledu na Lotyšky napadlo, jestli nakonec nebylo lepší k zápasům s elitními soupeři přistoupit – minimálně na pohled – dost vlažně. „Nemyslím si, že by něco vypouštěly, prostě jsou tak špatné, že dostaly tak naloženo. Ve hře mají chaos, jejich hra je vlastně postavená na tom, že mají zhruba tři hráčky, na které hrají a které ty góly bohužel dnes daly nám. Je to o tom, že nejsme schopní ubránit individuality, věci jako backchecking ještě holky nemají pod kůží, třeba situace 2 na 1 bráníme špatně a soupeřky toho dnes využily,“ velmi rázně odmítl takové spekulace Michal Jedlička.

Nad soupeřem pak vyslovil tvrdý ortel. „Jinak si ale myslím, že na to, aby Lotyšky potrápily elitní mančafty, tak na to nemají. Jak herně, tak kondičně,“ zhodnotil.

Jak již bylo zmíněno, na turnaji Jedlička pomáhá hlavnímu trenérovi Jiřímu Typlovi. „Jirka je hlavní trenér, dává tomu nějaký svůj obraz, aby se to líbilo. Já osobně mu pomáhám dělat florbal a myslím si, že nám to funguje dobře, na hráčkách je vidět progres. Bohužel dnešní zápas se nám nepodařil, čekali jsme, že vyhrajeme,“ nehledal známý kouč výmluvy.

Slovensko tak bude hrát opět jen o záchranu, ke které bude mít dvě možnosti. Buď musí zítra porazit Rusko anebo v neděli Německo. „Určitě bychom měli být lepší, ale zase na turnaji už se nám zranily dvě klíčové hráčky, takže holky s tím mají starosti a jsme unavení. Měli bychom vyhrát, doufáme, že se nám to podaří a uděláme pro to maximum,“ říká Jedlička.

Sám ale ví, že nic lehkého jeho tým nečeká. „Nebude to nic lehkého, síly nejsou a zápas je dlouhý. Pokud nebudeme produktivní, tak nemůžeme vyhrát nic,“ uzavřel Michal Jedlička.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*