Michal Jedlička ví, že se musí stát zázrak. Foto: Michael Peter, IFF Michal Jedlička naváže na spolupráci s Jozefem Gregou Foto: Flickr IFF
9. 9. 2021 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Bohemians založili slovenskou legii. Šikovní kluci, Grega má stejnou filosofii, říká Jedlička. Ambice nemění

 



Florbalisté Bohemians vstoupí do nové superligové sezony se značně obměněným kádrem. Příležitost dostanou především mladí slovenští florbalisté, které si osobně vytipoval Michal Jedlička. Ten do Bohemians přivedl také trenéra Jozefa Gregu z FBC Ostrava, který mu bude dělat asistenta a povede tým juniorů. Ambice ale podle hlavního trenéra zůstávají neměnné.

Kádr Bohemians prošel velkou proměnou, do Švýcarska se vydal například Matyáš Krebner, do Boleslavi pak zamířil Matěj Pěnička. Pokračovat nebude ani Daniel Cabejček nebo Viktor Kopecký. „Po minulé sezoně, kdy jsme byli historicky třetí, tak je logické, že o naše hráče byl velký zájem a několik nám jich odešlo. K tomu musíme připočítat hráče, kteří skončili. Je logické, že jejich motivace trochu opadla poté, co jsme nedokázali porazit Chodov ve čtvrtfinále, tudíž jsme samozřejmě potřebovali nějaké nové hráče,“ popisuje hlavní trenér Michal Jedlička.

Ten se nemohl spolehnout na tradiční zásobárnu talentů v podobě juniorského týmu. „Bohužel nám koronavirus překřížil plány, je třeba si říct, že v Česku se vlastně dva roky nehrál florbal a junioři, které si jinak vychováváme, tak jsme nyní neměli, protože nehráli,“ hodnotí dopady koronavirové pandemie.

Nakonec ukázal na Slovensko. Ivan Tomčo, Matúš Gajdoš, Peter Steller a Šimon Batkovič se tak stali novými tvářemi v řadách klokanů. „Museli jsme se porozhlédnout jinde a vyšli nám z toho tito Slováci. Byl jsem se na ně na Slovensku několikrát podívat a musím konstatovat, že to jsou kluci, kteří na sobě chtějí makat a mohou pro nás být přínosem,“ těší se Michal Jedlička na přínos nových hráčů.

Společně s nimi si z FBC Ostrava přivedl Jozefa Gregu, trenéra, se kterým se zná ze slovenské ženské reprezentace. „Myslím si, že jsem ho navedl na tu florbalovou filosofii, kterou praktikuji, dobře se doplňujeme, jsme na sebe zvyklí. Hodně se toho naučil a myslím si, že nám může pomoct. Nejen jako asistent u mužů, ale také jako hlavní trenér juniorů, protože nemůžu být všude, a potřebuju tam mít člověka, který sdílí právě tu mou filosofii, abychom si vychovali hráče do budoucna,“ nastínil, jak bude spolupráce fungovat.

Lze tedy říci, že začíná nová éra Bohemians bez hráčů, které samotný Jedlička vede od prvních florbalových krůčků? „Nemyslím si, že je to tak,“ vrtí hlavou. „Je to nějaké období zapříčiněné koronavirem, kdy prostě naši junioři nejsou na takové úrovni, aby mohli hrát Superligu. Navíc, co se týče Slováků a cizinců, tak Ti florbal mají na prvním místě, takže proto udělají maximum. Pro hráče z Prahy to tak úplně není, cizinci tady vlastně přijeli jen kvůli florbalu,“ odhaluje svůj názor.

Ze sportovních ambicí navíc rozhodně neslevil. „Přesně tak.  Myslím si, že není proč couvat. Pokud budeme dobře pracovat a trénovat, tak bychom měli hrát ve vrchní polovině tabulky,“ velí Michal Jedlička.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*