Extraligu žen čeká souboj mezi Panthers a Tatranem. Foto: Flcikr Tatran Střešovice
11. 9. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: Pikantní start pro Frankovou? Šlágrem pražské derby mezi Panthers a Tatranem

 



Extraliga žen se vrací a hned v prvním kole nabídne několik zajímavých minipříběhů. Úplně první zápas mezi sebou odehrají celky Olomouce a Bohemians, což může být pikantní duel především pro Martinu Frankovou, která po této trase zamířila do Bohemians. Největším šlágrem by měl být poslední duel 1. kola mezi Panthers a Tatranem.

Program 1. kola Extraligy žen:

FbŠ Bohemians – FBS Olomouc
Sobota, 13.00, SH SK Slavia Praha – ulice Vladivostocká
Velmi pikantní otevírací duel soutěže. Na své druhé pražské angažmá se v létě vydala Martina Franková a Olomouc vyměnila právě za Bohemians. Oba týmy by jistě chtěly do sezony dobře vstoupit, premiéra v pozici extraligové hlavní trenérky čeká Dominiku Steinbachovou. Dostala k dispozici zajímavý kádr, oba týmy budou hodně sázet na mladé florbalistky.
Tip Florbal.cz:
Výhra Olomouce za 3 body

MITEL Florbalová akademie MB – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Sobota, 14.00, Nová MSH Mladá Boleslav
Mladá Boleslav vstupuje do nové sezony, přičemž tu první ji znatelně pokazila koronavirová nákaza v týmu. Na druhé straně ji čeká velmi těžký start: do Boleslavi přijede posílený Chodov, který letos bude cílit na další účast v Superfinále. Už proti Mladé Boleslavi by měl ukázat především ofenzivní sílu, kterou v kádru má.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

FBC ČPP OSTRAVA – Bulldogs Brno
Sobota, 17.00, ČPP Aréna Ostrava
Proti svému bývalému týmu se postaví obránkyně Kristýna Pospíšilová, nicméně pro Bulldogs, nově vedené trenérem Petrem Dadejem, se nejedná o úplně optimální los na začátek soutěže. Ostrava by i po odchodu svých klíčových hráček měla potvrdit vysokou kvalitu a proti Bulldogs zvítězit.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body

K1 Florbal Židenice – FATPIPE Tigers Start98 Kunratice
Neděle, 15.00, VUT CESA Brno I
Oba týmy v letní přestávce prošly výraznou proměnou a jejich vzájemné utkání je tak ideální příležitostí k tomu, zjistit, jak na tom vlastně jsou. V kádru Tigers zůstaly florbalistky, které dle vyjádření manažera FLOORBALL GROUP Ondřeje Neumana jsou ochotné pracovat, v Židenicích pak budou muset najít po letním průvanu v kabině nové lídry. Bude každopádně zajímavé sledovat, kdo do sezony vstoupí bodově.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tigers za 3 body

1.SC TEMPISH Vítkovice – KM automatik FBK Jičín
Neděle, 15.00, SC Dubina Ostrava
Proměněné Vítkovice startují svou cestu extraligovou soutěží dvěma domácími zápasy proti Jičínu, v příštím kole přijede na Dubinu Bohemians, v rámci výměny pořadatelství. Oba mače mohou Vítkovicím dodat jistotu, protože v obou by se měla projevit šíře kádru a větší individuální kvalita, kterou pořád disponují. Na druhou stranu, oba soupeři, kteří cílí na účast v play off, budou jistě motivováni v Ostravě předvést dobrý výkon, takže se bude jednat o zajímavé prověrky.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

Panthers Praha – PSN Tatran Střešovice
Neděle, 17:00, SH ZŠ Rudná
Stejně jako v případě Olomouce a Bohemians, tak také v tomto případě se jedná o hodně pikantní los. Na stranu Panthers totiž z Tatranu přešla bývalá kapitánka Barbora Zabavská, na začátku září ji pak následovala také Lenka Faltusová. O náboj v tomto pražském derby tak bude jistě postaráno. Náš tip? V zápase nepadne příliš branek a rozhodne širší kádr Tatranu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*