Zuzanna Pudzisz je novou posilou Vítkovic. Foto: Flickr IFF
15. 9. 2021 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice přivedly polskou reprezentantku Zuzannu Pudzisz. Má vzory k následování, říká Krásný

 



Do české ženské nejvyšší soutěže míří další zahraniční reprezetantka. Jde o Zuzannu Pudzisz, kterou přivádějí Vítkovice. Ty se musely v létě vyrovnat s řadou odchodů a mladá polská reprezentantka je naopak hráčkou s dlouhodobým potenciálem. To uvedl také prezident a předseda správní rady Vítkovic Tomáš Krásný, který řekl, že Pudzisz má ve Vítkovicích vzory k následování.

Byly to právě Vítkovice, kdo otevřel polskou cestu v rámci posilování svého kádru. A nutno říci, že nemířily špatně, vždyť Dominika Buczek potvrzuje roli generačního talentu a rovněž příchody sester Justyny a Zuzanny Krzywak se povedly.

Nyní na Dubinu dorazila Zuzanna Pudzisz, devatenáctiletá obránkyně, která si již odbyla debut také na ženském světovém šampionátu ve Švýcarsku. „Zuzanna patří k nejtalentovanějším polským florbalistkám a jsem moc rád, že svůj nesporný talent bude rozvíjet právě ve Vítkovicích,“ řekl v tiskové zprávě prezident a předseda správní rady Vítkovic Tomáš Krásný.

Ve Vítkovicích bude mít z polského pohledu na co navazovat. „Předchozí příchody sester Justyny a Zuzanny Krzywak nebo Dominiky Buczek ukazují, že v Polsku jsme díky cílenému scoutingu byli schopni nalézt budoucí opory ženského extraligového týmu, takže Zuzanna má vzory, které může následovat. Navíc nám její příchod okamžitě pomůže zvýšit konkurenci v obranných řadách, což bylo naším cílem ve chvíli, kdy nás trápí určité absence,“ řekl Tomáš Krásný.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Hubert napsal:

    Prezident, předseda..není to málo Michale Vlezdoprdeliči D.? Chce to třeba ještě ředitele, general manažera, supervedoucího atd.

Napsat komentář

*