Adam Růžek zvyšoval v utkání Bohemky s Vítkovicemi na 6:3. Foto: FbŠ Bohemians Adam Růžek zvyšoval v utkání Bohemky s Vítkovicemi na 6:3. Foto: FbŠ Bohemians
17. 9. 2021 Superliga (7) KOMENTÁŘŮ

Bohemka zaskočila Vítkovice! Boleslav vyhrála na Chodově až v prodloužení

 



Druhé kolo Livesport Superligy přineslo jedno velké překvapení! Bohemians, kteří se v létě museli vyrovnat s řadou odchodů, si vyšlápli na vicemistra z Vítkovic a i díky čtyřem trefám nováčka Karla Petráka vyhráli 7:4. Až v prodloužení si zajistila výhru Mladá Boleslav, která po šedesáti minutách hrála s Chodovem nerozhodně 4:4. Po dvou kolech tak zůstávají stoprocentní Tatran, Ostrava, Black Angels a zmínění klokani.

Bohemians servírovali na Vinohradech, kde sehráli domácí zápas s Vítkovicemi, úderný a efektivní florbal. A v závěrech prvních dvou třetin řádil objev nové sezony Karel Petrák. Nejprve ve 20. minutě Filip Forman za stavu 0:1 shodil míček na svého parťáka z útoku a ten ho nekompromisně zametl do sítě. Ve 36. minutě se stejná situace opakovala, tentokrát ale Petrák skóroval ze středu hřiště.

Hattrick zkompletoval 19letý útočník o pár desítek vteřin později, když si převzal míček od Buršíka a poslal ho nezištně do šibenice. A to nebylo všechno! Poté, co Vítkovičtí snížili na rozdíl jedné branky. Ve 47. minutě se balonek potuloval po vítkovickém brankovišti, načež se ve volném prostoru zjevil Petrák a vsítil svůj čtvrtý gól v zápase. Tím nasměroval Bohemians k výhře. Na 5:2 pak zvýšil Buršík, na 6:3 Růžek a sedmý gól domácích přidal Filip Forman.

Vítkovice už stihly pouze snížit na 4:7, z Prahy si ale body neodvážejí. Naopak Bohemians mají po dvou kolech plný počet bodů a Karlu Petrákovi svítí v kolonce vstřelených branek sedmička! Stoprocentní bilanci zatím drží také střešovický Tatran, který vyhrál na hřišti České Lípy 6:4. Zářili letní posily Střešovic. Čtyřmi body se o triumf přičinil Marek Beneš, David Šimek posbíral dva góly a jednu asistenci.

Šest bodů má rovněž Ostrava. FBC si bez problémů poradilo s Vinohrady a po pětigólové třetí části zvítězilo celkem 8:1. Čtvrtým týmem na čele jsou Black Angels. Andělé vydolovali výhru nad kousajícími pantery z Otrokovic až díky trefám v závěrečné desetiminutovce. Naopak poprvé ztratila mistrovská Mladá Boleslav. Na hřišti Chodova dokonce musela ve třetí dvacetiminutovce dohánět dvougólové manko. Zásahy Tokoše a Bíny poslali duel do prodloužení.

V něm se po minutě prosadil Dominik Beneš a hosté si proto odvezli z Prahy dva body za výhru v prodloužení. 3. kolo Livesport Superligy je na programu v neděli. Tahákem budou duel Tatranu s Ostravou a pražské derby mezi Spartou a Chodovem.

Výsledky 2. kola Livesport Superligy:

FBC Ostrava – TJ Sokol Královské Vinohrady 8:1 (2:0, 1:0, 5:1)
2. Chatrný (Sládek), 6. Kuczera (Malajka), 40. Malajka (Kuczera), 44. Pešat (Klimscha), 46. Sládek (Chatrný), 48. Chatrný (Sládek), 50. Gál (Kuczera), 57. Gál (Pešat) – 51. Z. Stuchlík (O. Stuchlík)

FBC Česká Lípa – Tatran Střešovice 4:6 (3:2, 0:1, 1:3)
Branky: 6. Tichý (Štěrba), 14. Vlček (Jirsa), 15. Stárek (Karel), 56. Krajcigr (Ekl) – 4. Marek Beneš (Pánek), 18. Marek Beneš (Šimek), 34. Jak. Kolísko (Piskáček), 43. Šimek (Marek Beneš), 52. Šimek (Marek Beneš), 60. Kreysa (Havlas).

FbŠ Bohemians – 1. SC Vítkovice 7:4 (1:1, 2:0, 4:3)
Branky: 20. Petrák (F. Forman), 36. Petrák (F. Forman), 39. Petrák (Buršík), 47. Petrák, 48. Buršík (F. Forman), 56. Růžek (Gajdoš), 58. F. Forman – 12. R. Gattnar (Šindler), 45. Matejčík (Bräuer), 50. Bräuer (Matejčík), 59. Šindler (R. Gattnar).

FBC Liberec – Sparta Praha 2:4 (2:0, 0:1, 0:3)
Branky: 2. Dlesk (Ferdan), 3. Ferdan (Jakub Kopecký) – 22. Juha (Kolstrunk), 43. Matěj Čermák (Ujhelyi), 51. Kolstrunk (Garčar), 51. Matěj Čermák (Zouzal).

Florbal Chodov – Florbal Mladá Boleslav 4:5 (1:1, 1:1, 2:2 – 0:1) po prodl.
Branky: 20. Řezáč (Kafka), 29. Eremiáš (Majer), 43. M. Vávra (Majer), 50. Ondrušek (Skřivánek) – 12. Do. Beneš (Curney), 28. Tadeáš Chroust (Tokoš), 51. Tokoš (Tomašík), 51. J. Bína (Koláčný), 62. Do. Beneš (Natov).

Black Angels – Navláčil Panthers Otrokovice 6:4 (2:2, 0:1, 4:1)
Branky: 5. M. Boček (Hromada), 13. M. Burian (T. Hanák), 47. Bauman (Bouček), 53. J. Boček (Hromada), 58. T. Hanák, 60. R. Hanák – 8. Nehila (Gašparík), 20. M. Ležatka (D. Ležatka), 26. Gašparík (Petřík), 58. Nehila (Gašparík).


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Tomáš Krásný napsal:

    Letos jsem to moc nezvládl, budeme slabší.

  • Bohemka napsal:

    Ten Petrák vypadá hodně dobře, uvidíme co dál, ale zatím se jeví jako super posila. Akorát by se Bohemce hodilo, kdyby začaly bodovat i ostatní lajny

    • Zkrat napsal:

      Na to, jaké byly pro soutěže mimo Superligu podmínky za poslední 2 roky vypadá skvěle. Na druhou stranu Souča, Švajnoch, Šeba, Huby (a Hajda) je obrovské oslabení.

      Líbila se mi 3. třetina na Jižáku, po pár minutách se solidně zbláznili a oproti očekávání se na to dalo dobře koukat. Jen Ondruch ve 3/3 nemá co dělat.

      • Doug napsal:

        K tomu ani nemuselo dojít, kdyby Sojky nepustili tu vysokou u pasu při gólů na 4:4.. Na tu Bolku jim to nejde 😂

        • Honza napsal:

          … oni ještě pískaj?? ;o)

        • Luky napsal:

          fakt to dle videa vypadá jako vysoká a tím pádem jasné ovlivnění výsledku zápasu a je zajímavé, že opět ve prospěch Bolky 🙂 ale jinak to pískali/nepískali asi stejně ne obě strany

          • Tonda Hladik napsal:

            Tak podle delegáta zápasu za 8 z 10. Tak kde je problém?🤣

Napsat komentář

*