Ženy FBC Ostrava a Tatranu Střešovice čeká šlágr víkendu. Foto: Flickr Tatran Střešovice
18. 9. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: Pořádně nabitému kolu vévodí první souboj Tatranu s FBC Ostrava

 



Druhé kolo nejvyšší ženské soutěže přinese hned několik potenciálně velmi zajímavých soubojů. Vévodí mu první střet mezi Tatranem Střešovice a FBC Ostrava, tedy souboj ze čtveřice týmů, které by také v letošním ročníku měly svádět boje o medaile. Zapomínat ale nemůžeme také na souboj Startu98 s Olomoucí, Jičína se Židenicemi nebo poslední duel kola mezi Bulldogs a Mladou Boleslaví.

Program 2. kola Extraligy žen

1.SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians
Sobota, 16.00, SC Dubina Ostrava
Oba týmy si vyměnily pořadatelství, proto Vítkovice čeká druhý domácí zápas v řadě. Tentokráte na Dubinu přijede tým Bohemians, který v létě prošel další obměnou a do kádru ještě zapracovává některé last minute posily. Dá se předpokládat, že se v průběhu utkání projeví větší kvalita na straně Vítkovic, které zápas dovedou do vítězného konce.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – FBS Olomouc
Sobota, 16.00, SH Jižní Město
Ve stejném čase jako v Ostravě se začne hrát také v Praze, kam zamíří Olomouc. Ta měla našlápnuto ke třem bodům už v prvním kole, nakonec ale bod ztratila díky pokaženému konci základní hrací doby. Každopádně ale ukázala, že přes odchody některých hráček zůstane vysoce konkurenschopná ve své kategorii. Na druhou stranu Start98 získal cenné tři body na půdě Židenic, když se mu naopak konec základní hrací doby povedl náramně. V tomto utkání bychom se mohli dočkat pořádné přestřelky.
Tip Florbal.cz:
Výhra Olomouce za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Panthers Praha
Neděle, 14.00, SH Jižní Město
Florbalistky Panthers do sezony nevstoupily vůbec dobře, porážka 0:7 od Tatranu je jistě zasáhla. Ani druhý soupeř nebude jednoduchý, budou totiž čelit Chodovu. Ten se proti Mladé Boleslavi jednu třetinu rozjížděl, ale poté ukázal velkou ofenzivní sílu. Pro Panthers každopádně další těžká zkouška a bude zajímavé sledovat, jak si s tím hráčky hlavního trenéra Pavla Skazka poradí.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

PSN Tatran Střešovice – FBC ČPP OSTRAVA
Neděle, 16:00, STODOLA Aréna Střešovice
Tatran poslal v prvním kole jasnou vizitku, Ostrava naopak nepodala úplně optimální výkon proti Bulldogs. Redakční tip je ovlivněn také zápasem ve STODOLE v minulém roce, který FBC otočilo až ve třetí třetině. Moc branek v tomto derby nepadne, nicméně mělo by nabídnout exponovaný souboj dvou poměrně mladých týmů.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 2 body

KM automatik FBK Jičín – K1 Florbal Židenice
Neděle, 16:30, Sportovní areál Jičín
Jičín si v prvním kole připsal utkání na hřišti Vítkovic, kde sice překvapivě vedl, ale nakonec odešel poražen vysoko 3:15. Také Židenice dlouho vedly, ale ani jim se nepovedlo proti Startu98 bodovat. Proti Jičínu by brněnský tým mohl využít širší kádr, zkušenosti jsou ale na straně domácího týmu, který své opory udržel a navíc získal dvě zajímavé posily.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic za 3 body

Bulldogs Brno – MITEL Florbalová akademie MB
Neděle, 17.00, SH SportPoint Brno
Buldočky se především ve druhé třetině zápasu s Ostravou prezentovalo sympatickým výkonem a proti Boleslavi jistě cítí šanci, hráčky z města automobilů ovšem podstoupí první opravdový test toho, jak na tom ve své druhé sezoně mohou být. V podcastu Florbal.cz jsme Boleslav pasovali na účastníka play off, uvidíme, na kolik se týmu bude dařit.
Tip Florbal.cz:
Výhra Boleslavi za 2 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*