Brankář Jakub Levínský čelil v nájezdech hráčům ostravského FBC a Liberci vychytal výhru. Foto: FBC ČPP Ostrava Brankář Jakub Levínský čelil v nájezdech hráčům ostravského FBC a Liberci vychytal výhru. Foto: FBC ČPP Ostrava
2. 10. 2021 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Levínského výpomoc v Liberci: Chtěl jsem zkusit něco nového

 



Po předčasně ukončené sezoně 2019/2020 kvůli covidu ohlásil konec své kariéry. Jakuba Levínského trápily zdravotní potíže, a tak se rozhodl, že už v nejvyšší soutěži nastupovat nebude. Teď ale kývl Liberci na krátkodobou výpomoc a na půdě Ostravy vychytal nájezdy.

Brankářskou dvojici teď tvoří s dvacetiletým odchovancem libereckého FBC Petrem Chladem. „Chtěl jsem zkusit něco nového, přece jenom mi florbal trochu chyběl. Navíc velkou roli hraje i to, že v Liberci působí Tomáš Dlesk, se kterým se známe ještě z Pardubic. A vzhledem k tomu, že mi vedení v Liberci vyšlo vstříc ohledně kratší délky hostování, nebylo moc co řešit,“ vysvětlil Levínský, proč se rozhodl pro comeback do nejvyšší soutěže. Hostování mu běží do 22. října, pak se přesune o nějaké to patro níž a bude s kamarády hrát za rezervní tým Pardubic.

Na východě Čech chytal Levínský za A tým dlouhých osm let. Byl u návratu do superligy v roce 2013 i u premiérového postupu do play off. Za Pardubické odchytal pěknou porci 134 zápasů. Pak ale padlo rozhodnutí, že už své angažmá u sokolů nebude protahovat, a to především vinou přetrvávajících potíží s ramenem. Navíc se chystal na operační zákrok. „Kvůli covidu bylo všechno trochu komplikovanější a operace se mi v podstatě o rok posunula. Letos už jsem na ní byl a na začátku září mi skončila rehabilitace. Dá se tedy říct, že je všechno ok,“ dodal s úsměvem.

Liberec z úvodních šesti zápasů vydoloval osm bodů. Levínský zatím vždy kryl záda Chladovi, na triumfu v Ostravě se ale podílel, když v nájezdech zazářil proti domácím hráčům. Jaký tým na severu Čech našel? „Jsem tam chvilku, ale přijde mi, že je to skvělá parta. Celkově panuje příjemná atmosféra a cítím se v týmu moc fajn. Můj podíl na výhře v Ostravě je naprosto minimální, zasloužili se o něj všichni do jednoho, co bojovali na hřišti. Já už pak jen dobře postavil branku a ono to dobře dopadlo,“ zhodnotil skromně svůj výkon.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*