Slováci podruhé porazili Němce, nyní 7:1. Foto: Miroslav Hýlek - Flickr SZFB
16. 10. 2021 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

SIX NATIONS: Další výhry pro Mrázka s Jedličkou, Němci otočili duel s Polskem

 



Druhým dnem pokračoval v sobotu Six Nations Floorball Challenge ve slovenském Trenčíně, kde se domácí reprezentace utkává formou přátelských zápasů s reprezentacemi Německa a Polska. Svěřenci trenéra Radomíra Mrázka si v sobotu připsali další výhru nad Německem, tentokráte 7:1, Němci pak po velkém boji porazili Poláky. V ženské části pak Slovenky přestřílely Polky 8:6.

Každý den je rozdílný, což platilo také o utkání mužů Slovenska a Německa. Domácí florbalisté tentokráte neponechali nic náhodě a soupeře, se kterým v pátek velmi trápili, porazili jednoznačným výsledkem 7:1. O své výhře rozhodli již v první třetině, kterou vyhráli 4:0, k výhře pak pomohl dvěma zásahy útočník Otrokovic Ronald Gašparík.

Ve druhém mužském zápase se Němci představili proti Polákům, které vede trenérská dvojice Jan Holovka – Libor Hrček. Vyrovnaný duel nakonec šel na stranu Němců, kteří díky dvěma zásahům Weisskirchena v posledních pěti minutách otočili skóre na konečných 7:6 ze svého pohledu.

Důvody ke spokojenosti měl jistě také Michal Jedlička na lavičce slovenských žen. Jeho svěřenkyně totiž v prvním ze dvou zápasů porazily Polky 8:6, přesto, že se zápas nevyvíjel úplně optimálně. Z českého pohledu je třeba zmínit, že za Polky se prosadily všechny hráčky ze sestavy se zkušenostmi z české nejvyšší soutěže: sestry Justyna a Zuzanna Krzywak, stejně tak, jako útočnice FBC Ostrava Malwina Zagórska.

Polsko si následně spravilo chuť v odpoledním duelu s Německem, který vyhrálo 6:4.

Výsledky Six Nations Floorball Challenge
Slovensko – Německo 7:1 (Muži)
Polsko – Německo 6:7 (Muži)
Slovensko – Polsko 8:6 (Ženy)
Polsko – Německo 6:4 (Ženy)


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*