Olomouc i Židenice čeká náročný víkend. Foto: FBS Olomouc
22. 10. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: Pátečnímu programu vévodí souboj Olomouce s Panthers, v neděli bude pražské derby

 



Celkem jedenáct zápasů má na programu v průběhu pátku a neděle Extraliga žen. Pátečnímu programu vévodí souboj Olomouce s Panthers, Mladá Boleslav se pak vydá na půdu Židenic. Brněnský tým se pak v neděli postaví Panthers, na programu bude také pražské derby mezi Tatranem a Startem98.

Páteční program Extraligy žen

FBS Olomouc – Panthers Praha
17.00, SH Čajkaréna Olomouc

Olomouc zatím poráží týmy, které by měla mít tabulkově okolo sebe, proto je zatím velmi vysoko. Role favorita florbalistkám z Hané náleží také proti Panthers, kterým se zatím příliš nedaří. Otázkou ale bude, jak rychle se podaří Olomouci zregenerovat po pohárovém zápase s Aligators.
Tip Florbal.cz: Výhra Olomouce za 3 body

K1 Florbal Židenice – MITEL Florbalová akademie MB
19.00, VUT CESA Brno I.

Dost možná ukrytý šlágr kola, ve kterém se hraje o to, který tým získá psychickou výhodu a velmi důležité body v boji o play off. Na straně Židenic by mohla být rozhodujícím negativním faktorem marodka, pro Boleslav může hrát také delší cesta, tedy fakt, že tým bude delší dobu dne pohromadě.
Tip Florbal.cz: Výhra Boleslavi za 3 body

FbŠ Bohemians – PSN Tatran Střešovice
19.00, SH Hořovice
Pražské derby mezi Bohemians a Tatranem se odehraje v Hořovicích u Berouna, tedy mimo pražské katastrální území. To ale nic nemění na tom, že se střetnou dva týmy v relativně odlišných pozicích. Tatran potřebuje bodovat, aby potvrdil pozici v elitní čtveřici soutěže, Bohemians naopak mohou v neznámém prostředí jen získat.
Tip Florbal.cz: Výhra Tatranu za 3 body

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
19.30, SH Jižní Město

Derby v rámci FLOORBALL GROUP má jasného favorita v podobě Chodova. Bude se ale jednat o velmi pikantní souboj, protože florbalistky na obou stranách mají zkušenosti z opačných stran barikád. Nicméně, větší kvalita Chodova by se postupem času měla projevit.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova za 3 body

KM automatik FBK Jičín – FBC ČPP OSTRAVA
20.00, Sportovní areál Jičín
Před ostravským FBC je druhý daleký výjezd v sezoně a pokud si zde máme na něco tipnout, tak na to, že v tomto utkání padne opravdu hodně branek. Oba dva týmy jsou ofenzivně laděné, což dokázalo FBC například proti Startu98, gólové hody Jičína jsou pak poměrně známé, především díky jeho elitní formaci. Svěřenkyně Jakuba Robenka budou jistě chtít prožít klidnější průběh zápasu než v Mladé Boleslavi.
Tip Florbal.cz: Výhra FBC za 3 body

1.SC TEMPISH Vítkovice – Bulldogs Brno
20.30, SC Dubina Ostrava

Páteční program uzavře souboj Davida s Goliášem, tedy Vítkovic a Bulldogs Brno. Ostravský tým by měl potvrdit roli favorita, cokoliv jiného, než zisk tří bodů by se rovnal velké páteční senzaci.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic za 3 body

Nedělení program Extraligy žen

Utkání mezi FBC Ostrava a Olomoucí se odehraje až 19. listopadu.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – KM automatik FBK Jičín
13.30, SH Jižní Město

Chodov by měl na začátku programu potvrdit roli favorita, bude ovšem zajímavé sledovat, jak si jeho zatím velmi kvalitní obrana poradí s ofenzivně laděným Jičínem, v čele s bývalou chodovskou florbalistkou Kristýnou Bachmaierovou.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova za 3 body

MITEL Florbalová akademie MB – 1. SC TEMPISH Vítkovice
16.00, Nová MSH Mladá Boleslav

Vítkovice se v týdnu nadřely na výhru ve Znojmě, s navrátivšími se reprezentantkami by ovšem měly v Boleslavi, na svém nejdelším výjezdu v sezoně, potvrdit roli favorita. Domácí florbalistky ale ukázaly, že se nikdy nevzdávají, o čemž se naposledy přesvědčilo ostravské FBC, které se na tři body z Boleslavi velmi nadřelo.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic za 3 body

Panthers Praha – K1 Florbal Židenice
16.00, SH ZŠ Rudná

Souboj dvou týmů, o kterých platí, že jim aktuální ročník nevychází podle představ. Na obou se projevuje, že najít nové lídry je extrémně složité. Klíčová by mohla být výhoda domácího prostředí na straně Panthers, také je předpoklad, že oba týmy odehrají těžký zápas rovněž v pátek.
Tip Florbal.cz: Výhra Židenic za 2 body

PSN Tatran Střešovice – FATPIPE Tigers Start98 Kunratice
17.00, STODOLA Aréna Střešovice

Pražské derby mezi Tatranem a Startem98 může být kořením nedělního programu. Proti sobě se postaví dva velmi mladé týmy, které před sezonou proměnily kádr. Start98 má za sebou těžkou porážku od ostravského FBC, na kterou bude chtít určitě zapomenout, Tatran naopak potřebuje body, aby vystoupal tabulkou nahoru.
Tip Florbal.cz: Výhra Tatranu za 3 body

Bulldogs Brno – FbŠ Bohemians
17.00, SH SportPoint Brno

Nedělní program opět uzavírá Bulldogs Brno a bude zajímavé sledovat, jak se popasuje s Bohemians. Zelenobílý tým je na pozitivní vlně a bude velmi záležet na tom, jak dopadne v pátek. Nicméně roli favorita by pražský tým měl potvrdit.
Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*