Sára Seevaldová (vlevo) zapsala proti Chodovu tři body. Foto: Flickr Florbal Vítkovice
29. 10. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Od první do poslední minuty jsme nebyli dobří, říká Procházka. Potvrdili jsme roli favorita sezony, hodnotí Seevaldová

 



Exponovaný zápas mezi Vítkovicemi a Chodovem se změnil v jednoznačnou záležitost pro ostravský tým. Ten byl na domácí palubovce lepší, už po dvou třetinách vedl 8:1, zápas nakonec skončil výhrou Vítkovic 10:4. Trenér Chodova Lukáš Procházka byl při hodnocení zápasu velmi příkrý, útočnice domácích Sára Seevaldová si pak pochvalovala rozložení ofenzivních sil celého ostravského týmu.

Hlavní trenér Chodova si byl vědom toho, že jeho týmu se očekávaný zápas vůbec nepovedl. „Šlágr to byl možná před zápasem, ten zápas samotný šlágr rozhodně nepřipomínal. Prakticky jsme tady nebyli, nemám pro takový výkon úplně vysvětlení. Nicméně asi od desáté minuty bylo jasné, že dneska prostě NE. Sice jsme to zkoušeli, ale zápas jsme nezlomili, neexistovala pasáž, se kterou můžeme být spokojení. Výsledek absolutně odpovídá, mohl být i horší,“ nehledal výmluvy.

Neuspokojila ho ani třetí třetina, ve které Chodov promíchal sestavu a vyhrál ji 3:2. „To už ale bylo po zápase, není důvod se z něčeho radovat. Myslím si, že i Vítkovice byly lehkovážnější dozadu a chtěly si zahrát. Nemyslím si ale, že by se nějak změnil obraz hry. Nebyli jsme dobří od první do poslední minuty, z naší strany tam dnes nebylo nic,“ pokračoval.

Útočnice domácích Sára Seevaldová, sama autorka tří kanadských bodů, zápas logicky hodnotila kladně. „Zápas hodnotím velice kladně, šly do něj s tím, že jej nemusíme vyhrát, ale chceme jej vyhrát, což se nám dařilo. Celý zápas jsme byly lepší, dávaly jsme góly a potvrdily jsme roli favorita této sezony,“ usmívala se.

Vítkovice se tak pozitivně naladily na sobotní derby s FBC Ostrava. „Je to velká vzpruha, myslím si, že nám výhra nad Chodovem přidala na sebevědomí, takže doufám, že zrenegerujeme a v sobotu si první místo potvrdíme,“ plánuje odchovanykně vsetínského florbalu.

Jako klíčový faktor se nakonec ukázalo rozložení ofenzivní síly domácího týmu. Jen pro zajímavost: při patnáctigólovém vítězství v Mladé Boleslavi se vítkovická první formace neprosadila, proti Chodovu naopak skórovalo všech pět jejich hráček: Ďuríková, Planková, Ferenčíková, Husková a právě Seevaldová. „Není to o tom, že bychom si šetřily střelný prach, my se prosadily i proti Boleslavi, ale ne tolik, jak bychom si představovaly. V každém zápase se dokážou střelecky prosadit všechny tři formace, ale někdy se prosadí více první, někdy druhá a někdy třetí. To tak prostě bývá. Od toho jsme tým, abychom se společně na vítězství podílely Historie se pak neptá, která formace se v jakém zápase prosadila více nebo méně,“ hodnotí posledně jmenovaná.

Lukáš Procházka na lavičce žen Chodova. Foto: Flickr Florbal Chodov

Zápas si prý celý tým užil. „Samozřejmě jsem ale ráda, že se naší formaci dařilo v takovém zápase a že jsme dokázaly skórovat všechny. Zápas se nám povedl a těší mě, že nás všechny bavil, to se často nestává. Snad nám to přidalo i na sebevědomí a přeneseme si to do dalších zápasů,“ říká Seevaldová.

Chodov měl přitom obrovské problémy s bráněním ostravského týmu, který nekompromisně trestal nabídnuté příležitosti, především určité bubliny, které Chodovu při bránění vznikaly, a to ještě předvedla gólmanka Christianová několik výborných zákroků. „Nebylo to jenom o deváté brance, těch gólů, kdy jsme vyhořeli v obraně bylo moc. Obranu jsme nezvládali, Vítkovice byly připraveny na to, co hrajeme a my jsme nebyli schopní reagovat na jejich kvalitu na balónku. Byť naše obrana byla poměrně nízko, tak se potom přesně tyto prostory otevřely. Obrovský díl viny na tom má naše nezvládání situací 1 na 1. V té činnosti jsme vlastně neexistovali, nezvládali jsme ji jak dopředu, tak dozadu a z toho pak vše plynulo. Vypadali jsme jako školáci,“ zhodnotil situaci Lukáš Procházka.

Sáře Seevaldové přitom při položené otázce nepřišlo, že by v předbrankovém prostoru měla velké množství volnosti. „Ha, ha. Upřímně jsem neměla pocit, že bych měla nějakou extra volnost v předbrankovém prostoru,“ upřímně se zasmála při takové premise. „Naopak si myslím, že jsme se dokázaly prosazovat z různých pozic, i po pěkných akcích,“ zakončila své hodnocení pátečního šlágru.

Lukáš Procházka měl o dalším programu jasno. „Musíme si to v klidu analyzovat a poučit se z toho, jiná cesta není,“ uzavřel hodnocení sledovaného zápasu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*