Kopecký se v Otrokovicích blýskl osmi kanadskými body! Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady Kopecký se v Otrokovicích blýskl osmi kanadskými body! Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady
1. 11. 2021 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Dařilo se mi, ale měl jsem i potřebnou dávku štěstí, hodnotil Kopecký svůj skvělý počin

 



Na Vinohradech si mohou mnout ruce. Tahle letní posila se vydařila! Viktor Kopecký pálí o sto šest a ve čtvrtek v Otrokovicích byl hlavním strůjcem výhry Vinohrad, která se zrodila po skvělém obratu v závěru utkání. Kopecký nasázel do sítě soupeře pět branek a navrch přidal tři asistence. A SKV zvítězilo 9:8.

Kopecký je známý tím, že je velkým sběratelem kanadských bodů. „V seniorské kategorie se mi povedlo v dresu Ústí nad Labem proti Hattricku Brno zapsat 6+2. Bylo to v 1. lize a už je to dlouhá doba,“ zavzpomínal forvard Vinohrad na podobně vydařený večer. V 1. lize má nadpozemskou bilanci, vždyť ve 111 zápasech nasbíral 158 gólů a 113 asistencí.

Na Štěrkovišti bylo už od úvodu vidět, že to bude jeho duel. „Měl jsem samozřejmě radost. Od začátku jsem se v zápase cítil dobře a dařilo se mi. To mi dodalo sebevědomí, ze kterého jsem těžil v klíčových momentech. Většinou jsem se dokázal dobře rozhodnout. A měl jsem i potřebnou dávku štěstí,“ dodal ke svému výjimečnému výkonu.

V celém střetnutí bylo znát, že se nebojí vzít situaci do vlastních rukou. „Nevím jestli vždy, ale v tomto zápase jsem cítil, že zodpovědnost mohu a musím vzít na sebe. Vnímal jsem, že to je opravdu den, kdy každá moje střela může skončit gólem,“ pousmál se autor pěti gólů a tří nahrávek.

Pojďme po stopách Kopeckého povedených momentů. Ve 14. minutě si otevřel gólový účet, když nadvakrát dorazil míček do otrokovické sítě. V polovině zápasu pak v přesilovce narýsoval krásnou přihrávku na volného Fialu, který z brankoviště neměl problém skórovat. Ve 35. minutě se k němu dostal odražený balonek, Kopecký natáhl a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

O chvíli později si v další početní výhodě seběhl na střed, obdržel přihrávku a zkompletoval hattrick. Jeho další chvíle přišly v úplném závěru, kdy sokolové ztráceli na Otrokovice dva góly. V čase 56:26 byl na konci skvěle sehrané standardní situace hostů, o pár vteřin později přišpendlil míček do sítě a klíčovou roli sehrál také u vítězné trefy SKV.

Při špatné rozehrávce panterů vybojoval míček a následně našel naslepo úplně volného Ivana Perglera. Ten 20 vteřin před sirénou zařídil vítěznou trefu. „Z mého pohledu šlo o klíčový zápas, ve kterém jsme bojovali s přímým konkurentem o 10. místo. Momentálně jsme samozřejmě rádi, ale skutečnou hodnotu těchto tří bodů uvidíme až po skončení základní časti,“ je si Kopecký vědom.

A jaké měl ohlasy na svůj výkon? „Přišlo mi několik zpráv a gratulací. Samozřejmě mě to potěšilo a udělalo radost,“ řekl na závěr. Sokolové následně prohráli doma s mistrovskou Boleslaví 2:6, desátou příčku ale prozatím udrželi. Až další průběh základní části ukáže, jestli Kopecký a spol. na vytouženou účast ve vyřazovací fázi dosáhnou.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*