Petr Dadej má důvod k úsměvu. Jeho svěřenkyně utnuly černou sérii. Foto: Bulldogs Brno Petr Dadej má důvod k úsměvu. Jeho svěřenkyně utnuly černou sérii. Foto: Bulldogs Brno
27. 11. 2021 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Konec černé série. Florbalistky Bullodgs vyhrály v Extralize po 34 zápasech, porazily Start98

 



Černá série florbalistek Bulldogs Brno skončila. V pátečním dohrávaném duelu jedenáctého kola porazily Start98 3:2 po prodloužení. Ukončily tak čekání na výhru, které se v rámci Extraligy žen natáhlo na 34 zápasů.

Naposledy se florbalistkám Bulldogs povedlo zvítězit v play down nad Libercem v sezoně 2019/2020, a to 8. března 2020 poměrem 4:1, den předtím porazily stejného soupeře 9:4 a v konečném důsledku byly obě výhry vlastně anulovány díky pandemi koronaviru, která ročník 2019/2020 vzápětí ukončila.

Další vítězství si brněnské florbalistky připsaly až v pátek, tedy po 628 dnech. V minulé sezoně, ve které zase odehrály pouze základní část a play down, respektive baráž se pro neúčelnost nehrály, pak pouze dvakrát prohrály v prodloužení, za což proti Mladé Boleslavi a Bulldogs braly po jednom bodu.

Letošní sezona ale naznačila, že se k vítězství konečně schyluje. Nejprve vypadalo nadějně utkání s Olomoucí, následně Brno předvedlo kolaps a ztratilo vyhraný zápas s Bohemians.

Dočkalo se až nyní, kdy o jeho výhře rozhodla v čase 61:22 Andrea Plavcová. „Zápas hodnotím jednoznačně pozitivně. Vyhráli jsme po nějakých dvaceti měsících, což je úplně šílené číslo, nicméně bodům jsme šli výrazně naproti již v minulém kole, týmu jsem věřil, že v tomto kole jsme schopni urvat body, což se povedlo,“ radoval se kouč Petr Dadej.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Teuton napsal:

    Zápas jsem viděl, resp. jsem zaregistroval velice hodnotný výkon gólmanky hostů. Kryla minimálně pět gólových střel soupeřek, na vítězství Brna má zcela nezpochybnitelný podíl.

Napsat komentář

*