Lukáš Procházka na lavičce žen Chodova. Foto: Flickr Florbal Chodov
28. 11. 2021 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Expert Procházka: Už nejsme tým jedné lajny, chválí. Soupeře nesmíme podcenit, burcuje Rhyner

 



Výhra českých žen v úvodním utkání světového šampionátu 2021 ve švédské Uppsale přinesla pozitivní ohlasy. Expert Florbal.cz a trenér extraligových žen Chodova Lukáš Procházka má radost z toho, že český tým už není pouze týmem jedné formace, s hlavním trenérem reprezentace Saschou Rhynerem se pak shodne na tom, že následující zápasy nesmí tým podcenit.

Jak hlavní trenér české reprezentace, tak Lukáš Procházka se shodli na tom, že zcela klíčovou roli měla Jana Christianová. „Začali jsme dobře, poté jsme ale trochu polevili z našeho herního plánu. Ve třetí třetině jsme se ale dokázali prosadit. Měli jsme samozřejmě i štěstí a v zádech skvělou Janu Christianovou,“ řekl hlavní trenér reprezentace Sascha Rhnyer.

Procházka souhlasí. „Za mě super taktický výkon, podpořený naprosto dokonalým výkonem Christy v bráně,“ hodnotí. Podle trenéra Chodova se ukázala síla ve více formacích. „Líbilo se mi i fungování druhé a třetí pětky, zdaleka jsme už nehráli jen na jednu elitní pětku, jako v minulosti,“ chválí.

Myšlenkami už chodovský trenér míří na semifinále, když Češky udělaly velký krok směrem k vítězství ve skupině. „Za mě super výkon a vstup, teď je potřeba zvládnout kvalitně jednodušší zápasy ve skupině, abychom se dobře naladili na semifinále,“ plánuje.

Sascha Rhyner poodkryl další program českého týmu, který v neděli hrát nebude. „Teď bude důležitá regenerace. V neděli budeme mít trénink, na kterém budeme chtít směrem k dalším zápasům dopilovat nějaké drobné nedostatky, které byly v naší hře. Musíme jít krok za krokem, nesmíme teď dva soupeře podcenit jen proto, že jsme vyhráli nad Švýcarskem,“ burcuje svůj tým.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*