Malwina Zagórska v utkání proti Lotyšsku. Foto: Peter Bohlin, www.pebofoto.se Malwina Zagórska v utkání proti Lotyšsku. Foto: Peter Bohlin, www.pebofoto.se
28. 11. 2021 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Útočnice FBC Ostrava Zagórska: Uděláme všechno proto, aby to byl s Češkami vyrovnaný zápas

 



Druhou sezonu působí útočnice Malwina Zagórska v řadách FBC Ostrava. Je tak svěřenkyní trenéra české ženské reprezentace Jakuba Robenka a spoluhráčkou Michaely Mlejnkové s Pavlínou Bačovou, zná také Denisu Kotzurovou. K úvodní důležité výhře Polska nad Lotyšskem 6:4 pomohla gólem a asistencí. A před zápasem proti Česku slibuje, že Polky do něj dají vše.

Utkání, které skončilo 6:4 poznamenalo hned úvodní vyloučení Zuzanny Krzywak. Polky v něm totiž hned dvakrát dokázaly skórovat, na druhou stranu jej ukončila branka lotyšské Berziny. Po tomto kuriózním úvodu nakonec utkání došlo k výsledku 6:4 pro Polsko. „Myslím si, že jsme mohli dát více gólů, na druhou stranu uměly využít naše chyby. Řekla bych ale, že jsme prostě měli dát více branek,“ hodnotila zápas útočnice Polska Malwina Zagórska.

Polky v zápase ani jednou neprohrávaly, navíc soupeřky ani jednou nenechaly vyrovnat. „Je to určitě moc pozitivní vstup do turnaje, moc jsme se na šampionát těšily, teď je ale třeba pokračovat dále,“ velí Zagórska.

Další zastávkou jsou tudíž Češky, nově největší favoritky skupiny. „Bude to těžký zápas, ale věříme si a uděláme všechno proto, aby to byl opravdu vyrovnaný zápas. Chtěla bych vyhrát,“ přeje si hráčka, pro kterou to bude speciální zápas.

Druhou sezonu totiž působí v FBC Ostrava, a tak se zná nejen se třemi hráčkami českého národního týmu, ale také trenérem Jakubem Robenkem. „Vím, že tady jsou, ale teď se o to nezajímám, jsem tady se svým týmem. Na druhou stranu mi to může pomoci, vím, co v určitých situacích dělají a mám možnost toho využít,“ usmála se Malwina Zagórska.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*