Michal Jedlička udílí pokyny v utkání proti Finsku. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Michal Jedlička udílí pokyny v utkání proti Finsku. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
28. 11. 2021 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Postupem času nám došel benzín, říká Jedlička. Proti Německu je přijatelná pouze výhra, prohlásil

 



Michal Jedlička má za sebou druhý zápas se slovenským národním týmem na světovém šampionátu v Uppsale. Jeho svěřenkyně podaly proti Finkám srdnatý výkon, dostaly se do poměrně velkého množství šancí a uhrály přijatelný výsledek 2:7. Český kormidelník litoval, že se jeho týmu nedařila hra v šesti, před Německem ale vyhlásil, že nic jiného než výhru nebere.

Slovenky sice Finkám podlehly 2:7, avšak podaly velmi kvalitní výkon. „Prohráli jsme, což samozřejmě není veselé, výsledek mohl být lepší, myslím si, že v první třetině jsme dokonce byli lepší než Finky, ale postupem času nám došel benzín, už jsme dopředu byli bezzubí,“ připomíná Jedlička velké množství šancí Slovenek především v první třetině.

Mrzí jej hra v šesti, ke které tentokráte sáhl až deset minut před koncem. „Samozřejmě, když jsi pod tlakem, tak nějakou chybu uděláš. Trochu mě mrzí, že se nám opět nedařila hra v šesti. Udělali jsme si rozbor, makali jsme na tréninku, ale zase nám to nešlo, kromě jednoho střídání jsme soupeře moc neohrozili,“ smutnil.

Trápí tak jeho tým produktivita? „Dneska ano, proti Švédkám jsme mohli dát o dva tři góly více, ale to je celkový obraz naší hry. V obraně chybu uděláš, když nejsi zvyklý hrát v takovém tempu. To se zlepší tím, že holky budou hrát těžké zápasy, to se nedá natrénovat,“ prorokuje.

Výborný výkon podala teprve patnáctiletá Lenka Červená, útočnice Partizánskeho. „Je mladá, ale my na věk moc nekoukáme. Je nadějná, na kempu se ukazovala nadějně, že do týmu patří a dnes to lidi mohli vidět. Podala výborný výkon, dostávala se do šancí, pomáhala nám bránit, podala komplexní výkon, dnes byla jednoznačně nejlepší hráčkou, a to proti jednomu z nejlepších týmů na světě, ukázala svůj potenciál,“ chválil mladičkou členku elitní formace.

Slovenky se utkaly se Švédskem a Finskem, papírově dvěma největšími kandidáty na zlato. Co z toho Jedlička usoudil před jejich vzájemným soubojem o první místo ve druhé elitní skupině? „Je to těžké hodnotit. Švédky nás na začátku zápasu zadupaly do země a dupaly po nás celých šedesát minut, Finky hrají více takovou „smart game“ s míčkem, hrají kontrolovaně, není jejich prioritou nastřílet co nejvíce branek, ale šetří se na důležité zápasy,“ hledal rozdíly.

Vyslovil také svůj názor na prezentaci domácího týmu. „Zase řeknu, že je to těžké hodnotit, ale můj osobní názor je takový, že Švédky dost možná zbytečně plýtvají síly takovými náložemi, dneska zase daly dvacet gólů Německu, takže uvidíme, jak to bude. Co se týče Finska a Švédska, tak Švédkám může konkurovat první lajna a zbytek musí případně Švédky odbránit, což se ale může zase klidně stát, protože v 1 na 1 jsou opravdu dobré,“ predikuje.

Jeho tým čeká už v pondělí po obědě klíčový zápas s Německem o třetí příčku. „Chceme vyhrát, nechceme plýtvat silami, po dnešku víme, že nám v případě, že budeme hrát úplnou tužku, tak nám stačí remíza. A myslím si, že pokud budeme zodpovědní, tak nám nemůžou Němky dát moc branek, měl by to pro nás být easy zápas,“ říká s vědomím říjnové výhry 9:0.

Nic jiného než výhru tedy nebere? „Přesně tak. Není nic jiného přijatelného než naše výhra,“ uzavřel Michal Jedlička.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*