Česká reprezentace slaví na šampionátu druhou výhru, porazila Polsko. Foto: Martin Flousek, Český florbal Česká reprezentace slaví na šampionátu druhou výhru, porazila Polsko. Foto: Martin Flousek, Český florbal
29. 11. 2021 Mistrovství světa žen (4) KOMENTÁŘŮ

Dvě třetiny Polkám na senzaci nestačily, Češky vydřely výhru 6:2 a vyhrály skupinu A

 



Druhý zápas odehrály české florbalistky na světovém šampionátu ve švédské Uppsale. Za soupeřky měly Polky, které předvedly výkon na hranici svých možností a byť dokázaly ve druhé třetině stáhnout dvoubrankové manko, tak na Češky nakonec nestačily. Ty vydřely výhru 6:2 a vyhrály tak skupinu A.

Už úvodní minuty naznačily, jaký bude ráz utkání. Polky se soustředily na poctivou obranu a snažily se hrozit z protiútoků, kterých měly poměrně dost, na druhou stranu se Češkám příliš nedařilo se prosadit. Skóre tak otevřela až ve 12. minutě Kubečková, která vyslyšela pokyny trenéra Robenka, které byly v téměř prázdné hale slyšet a útočnou kombinaci značně zjednodušila.

Když navíc o 21 sekund později zvýšila efektní žabičkou Krupnová, zdálo se, že by v utkání nemusely nastat problémy. Za další tři minuty pak Beránková sestřelila Zagórskou, ale útočnice Polska se byla schopná po delším ošetřování vrátit ve druhé třetině do hry.

A hrála v utkání podstatnou roli. V rámci českého tlaku se totiž rozchytala k velkému výkonu polská brankářka Trojan a navíc se v české hře stále objevovala okénka. Jedno takové využila ve 29. minutě Zuzanna Krzywak a na hřišti se začaly dít věci.

Polkám totiž najednou vzrostlo sebevědomí, koučink na lavičce převzal kouč Tomasz Bogdaňski a vedeny jeho intenzivními pokyny, začaly Polky cílit na vyrovnání. To se jim povedlo o šest minut později, kdy opět Zuzanna Krzywak využila přesilovou hru po faulu na Zagórskou.

Stejně jako proti Švýcarsku, také druhé české utkání se ve své podstatě rozhodlo na konci druhé třetiny. Rozhozeným Češkám totiž nějakou dobu tvalo, než se dokázaly zkonsolidovat, podržela je ale Remešová a v poslední minutě druhé třetiny se prosadila Mlejnková.

Třetí třetina nabídla sympatické ofenzivní představení. Polky sice rychle inkasovaly díky umístěné pumelici Pláškové, ale neustále se snažily být sympaticky aktivní. Český tým se ale znovu mohl spolehnout na Remešovou, která v této pasáži předvedla další dva klíčové zákroky.

Ve 47. minutě daly Češky pátou branku, což zápas definitivně zlomilo v český prospěch. Posledních deset minut se již odehrálo za českého tlaku, Polky naopak českou branku skoro neohrozily, na druhou stranu Češky za rovnovážného stavu neskórovaly, a to ani v přesilové hře.

V 58. minutě přišla řada také na přesilovou hru Polek, které navíc hrály vylepšenou verzi bez brankářky. Při založení útoku, tehdy s brankářkou v brance, ale chybovaly a Mlejnková tak druhou brankou uzavřela skóre utkání na 6:2.

Po výhře 6:2 tak naše florbalistky vyhrály skupinu A, v úterním zápase proti Lotyšsku už tabulkového pohledu o nic nepůjde.

Mistrovství světa žen v Uppsale:

Česko – Polsko 6:2 (2:0, 1:2, 3:0)
Branky: 12. Kubečková (Chudá), 13. Krupnová (Ratajová), 40. Mlejnková (Řepková), 43. Plášková (Trojánková), 47. Kotzurová (Plášková), 59. Mlejnková (Řepková) – 29. Z. Krzywak (Arendarczyk), 35. Z. Krzywak (Helman).

Sestava Česka: Remešová – Beránková, Jiráková, Koníčková, Šupáková, Havlíčková, Keprtová – Plášková, Krupnová, Ratajová – Mlejnková, Suchá, Řepková – Chudá, Kubečková, Kotzurová. Trenér: Sascha Rhyner.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Kerim napsal:

    Povinné – vydřené vítězství.
    Docela pikantní na konci zápasu bylo ukončení trestu Paloncyové o 28 sekund dříve. Asi ji to tam už nebavilo 🙂

  • Ferdinand Peroutka napsal:

    Prosim vas, co je to za obrankyni s cislem 20? Nejhorsi obrankyne zapasu a to pocitam i polske hracky. Neskutecne mnozstvi individualnich chyb a na co nestacila to dohanela zbytecnou agresivitou. A Krupnova byla bohuzel neviditelna. Doufam, ze se holky probrali po dnesku… pro zlato s pokorou.

  • Pavel napsal:

    Gratuluji holkám k postupu a k povinnému vítězství. Polky se nakonec ukázali jako kvalitní soupeř, ale hodně jim holky pomáhaly. Obzvláště druhá lajna fungovala tak nějak špatně, hlavně obrankyně udělaly hodně chyb. Na druhou stranu vyhrálo se, nikdo se nezranil, pošetřili se síly a dnes na Lotyšsko. Hodně štěstí

Napsat komentář

*