Martina Řepková nastřílela Lotyškám pět branek. Foto: Martin Flousek, Český florbal Martina Řepková
30. 11. 2021 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Takový zápas jsem pro svůj vnitřní klid potřebovala, hlásí spokojená pětigólová Řepková

 



Martina Řepková vstřelila v úterním zápase Lotyškám pět branek. Vyrovnala tím dosavadní rekord Michaely Mlejnkové, které se stejný počin povedl na předchozím světovém šampionátu proti Slovensku. Útočnice švýcarského Churu si pochvalovala, že přesně takový zápas po posledních těžkostech potřebovala.

Pět branek skutečně nedáte každý den, natož za národní tým. „Je to skvělé a jsem nadšená. Jsem ráda za práci celé formace, že do zápasu takto naskočila a pomohla mi. Určitě to ode mě nebyl nějaký extra individuální výkon, ale zúročila se práce celé lajny, prostě týmová práce,“ popisovala Martina Řepková.

O svém historickém počinu nevěděla. „Vůbec ne, nevěděla jsem to, je to pro mě nová informace. Ale je super, že mi dnes pomohla a společně tak zastáváme tento post,“ usmívala se.

Co bylo nejtěžší na zápase s Lotyšskem? „Nejtěžší byla určitě poziční hra Lotyšska. Moc se nehýbalo, bylo to hodně těžké a my jsme museli být kreativní, museli jsme trochu otevřít hru. Občas se přesně tohle nedaří, jsem ale ráda, že jsme se dnes prosadily, protože důležité je vítězství,“ pravila Řepková.

Po prodělaných zdravotních problémech si šampionát užívá.  „Jsem strašně ráda za to, že tady vůbec jsem. Poslední dobou mě provázela poměrně těžká zranění, po kterých jsem se vracela zpátky, bylo to náročné období na psychiku. Takže si to teď moc užívám, jsem ráda, že můžu zúročit, jak jsem tvrdě makala a pomoci týmu,“ radovala se.

V pátek Češky narazí na vítězky duelu mezi Dánskem a Německem. „Myslím si, že to zase bude o nás. Určitě budeme více na balónku, budeme muset být kreativní. Oba dva potenciální soupeře známe, takže pokud půjde všechno tak, jak má, tak bychom ten zápas měli zvládnout,“ plánuje.

V prvních dvou utkáních šampionátu se střelecky neprosadila. „Svou roli bych definovala tak, že jsem tam pro holky k tomu, abych jim pomohla k zisku a potom je poměrně těžké skórovat, když jsem sice dynamický hráč, ale najednou mám před sebou dvě obránkyně. A jsem ráda, že se holám daří, víme, že jsme všechny schopné střílet góly. Dneska já, předevčírem holky, to se nám může hodit,“ hodnotí pragmaticky.

Až v úterý se pořádně rozstřílela. „U třetího gólu jsem si říkala, že je to OK, u čtvrtého, že je to fakt hodně a u pátého už jsem myslela na to, že se mi to snad nikdy nepovedlo, dokonce ani možná v Extralize ne, když jsem ještě hrála v Česku, jsem moc ráda,“ usmívala se.

Je to tedy návrat velké střelkyně? „Určitě, jsem nadšená, přesně tohle jsem pro svůj vnitřní klid potřebovala po tom půlroce, co mám za sebou. Ověřila jsem si, že florbal hrát umím,“ zakončila Martina Řepková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*