Lasse Kurronen si těžkou hlavu z porážky se Švédskem nedělá. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se - Lasse Kurronen si těžkou hlavu z porážky se Švédskem nedělá. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se -
30. 11. 2021 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Švédky rozstřílely Finky 9:3 a poslaly je případně na Češky. Testovali jsme, výsledek není důležitý, říká finský kouč

 



Jednoznačný průběh měl zápas domácího Švédska a Finska o prvenství ve skupině B. Švédky jej před solidně zaplněnou IFU Arénou dokázaly získat na svou stranu po jednoznačném průběhu poměrem 9:3, kdy v utkání vedly již 7:0. Finský hlavní trenér Lasse Kurronen ale uklidňoval, že jeho tým pouze testoval.

Konečně! Do hlediště IFU Arény si našel cestu pořádný dav diváků, podle oficiálního zápisu jich bylo 2209. Ti viděli jednoznačnou záležitost, už v polovině utkání vedly domácí Švédky 7:0 a utkání dominovaly.

Finky nastoupily bez Veery Kauppi, která dostala prostor pouze při přesilových hrách, navíc se jim během zápasu zranila obránkyně Sanni Nieminen. Hlavní trenér Finek Lasse Kurronen ale po zápase krotil emoce. „Otestovali jsme několik věcí a několik hráček, to bylo dnes hlavním cílem, který byl důležitější než samotný výsledek,“ řekl serveru Innebandymagazinet.se.

Tomu nedělala vrásky ani faktická neúčást Veery Kauppi. „Dnes dostaly přednost jiné hráčky. Doufejme, že v dalším průběhu turnaje dostane více prostoru,“ usmál se. Jak je vidět, dobrá nálada Kurronena neopustila ani po jednoznačné porážce.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*