Petri Kettunen na tréninku české reprezentace před startem MS. Foto: Barbora Reichová, Český florbal Petri Kettunen na tréninku české reprezentace před startem MS. Foto: Barbora Reichová, Český florbal
3. 12. 2021 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Zahajovací zápas opět s Německem. Musíme kontrolovat hru, hlásí kouč Kettunen

 



Před třemi roky v Praze i nyní. Oba dva šampionáty začínají pro českou reprezentaci stejně. Národní tým vyzve v zahajovacím utkání mistrovství světa Německo. Před třemi lety z toho byla výhra 10:5, při které se ale svěřenci kouče Kettunena pořádně zapotili. Jak se budou chtít prezentovat teď?

„Od posledního mistrovství už uběhly tři roky, takže se událo hodně změn jak v našem týmu, tak i u ostatních mužstev. Přesto, že to bylo kvůli covidu těžké, podařilo se nám zorganizovat hodně reprezentačních srazů,“ je Ketunen spokojený s tím, jak se český tým vypořádal s omezenými možnostmi v době pandemie.

Češi se utkali v několika přípravných zápasech se Slovenskem, absolvovali kempy a soustředění a v listopadu jako generálka posloužil turnaj Euro Floorball Tour v Plzni. Právě tam se poprvé v seniorském národním celku objevili juniorští mistři světa Matěj Havlas, Lukáš Punčochář a Adam Hemerka. A podle kapitána Toma Ondruška do týmu zapadli dobře.

„Na turnaji EFT jsme s nimi vedli debatu, aby se v týmu cítili dobře, protože z vlastní zkušenosti vím, že to není jednoduché. Kluci to zvládli perfektně. Věřím, že společně odvedeme dobrou práci,“ doufá hráč, jenž přebral kapitánskou pásku po Patriku Dóžovi, jenž se do nominace Petriho Kettunena nedostal.

V týmu je celkem sedm juniorských mistrů světa, kromě výše zmíněných ještě Filip Forman (ten vyhrál MS dokonce dvakrát), Filip Langer, Dominik Beneš a Matyáš Šindler. I to dokládá, jak se český výběr od posledního MS hodně změnil. V Praze si ze současného mužstva zahrálo devět hráčů. To Němci tolik svou soupisku neobměnili.

„Mají podobný výběr jako před třemi roky doplněný o několik nových hráčů. Stejně jako v roce 2018 to na začátek nebude jednoduché. Musíme se soustředit i na malé věci a musíme být připraveni fyzicky, mentálně, takticky,“ burcuje finský kouč před otevírací bitvou MS.

„Budeme chtít kontrolovat hru a nepouštět soupeře do protiútoky, které jsou jeho zbraní,“ dodal. Právě z nich Němci v O2 aréně český tým hodně zlobili. A pozor si obrana bude muset dát na Juliana Nihlena, hráče Höllvikenu, který v deseti zápasech švédské superligy nastřádal 16 bodů. Češi ještě s Němci na mistrovství nikdy nezaváhali a mají na kontě čtyři výhry. Utkání začíná v 18 hodin a vysílá ho ČT sport.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*