Eliška Krupnová před utkáním s Dánskem. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Eliška Krupnová
3. 12. 2021 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Byl to zápas o nás, dostaly jsme laciné branky, hodnotí čtvrfinále Krupnová. Na Finky si tým věří

 



Eliška Krupnová dovedla jako kapitánka český tým do semifinále mistrovství světa. Byla to ovšem trnitá cesta, protože Dánsko se s rolí outsidera rozhodně nesmířilo a podalo výkon na hranici svých možností. Konečná výhra 7:5 je tak asi reálným obrazem hry, který měl z české strany k ideálu daleko, jak řekla také česká kapitánka.

Čtvrtfinálová výhra je výhrou s vykřičníkem. „Nebylo to stylem, jakým jsme si to představovaly, ale je to výhra a jdeme do semifinále,“ zhodnotila kapitánka týmu Eliška Krupnová. Už z prvních slov bylo očividné, že si česká kapitánka uvědomuje, že tým nepodal dobrý výkon. „Bylo to o nás. Vůbec jsme nehrály, jak jsme měly a chtěly, dostaly jsme hodně laciných branek z protiútoků, byla tam špatná střídání, nějaké špatné dobíhání, prostě laciné góly, kterými se Dánky chytly, hrálo se jim lépe a nám hůře. Nám chyběla finální přihrávka,“ hledala chyby na české hře.

Pozitivní je, že se prosadila její elitní formace. „Daly jsme góly, jeden z napadání a konečně nám to tam spadlo, ještě to nebylo ideální, celá lajna víme, že to umíme lépe, ale doufejme, že si to šetříme. Je to krok nahoru a správným směrem a věřím, že další uděláme zítra,“ plánuje směrem k semifinále s Finskem.

Je očividné, že před národním týmem je další, tentokráte už očekávaná bitva. „Očekávám těžký a vyrovnaný, bojovný zápas. Finky známe, v přípravě jsme proti nic hráli nejvíce zápasů. Všimla jsem si, že tady co do sestavy poměrně mlží, ale my víme, jak hrajou, takže se pomalu připravujeme a už včera jsme se na ně připravovali, ukázali jsme si video. Připravujeme se a musíme tam nechat více než 100 procent,“ velí česká kapitánka.

Tým totiž chce uspět. „Věříme si na ně stejně, jako na Švýcarsko. Je to jeden zápas, který začíná za stavu 0:0, semifinále mistrovství světa. Věříme si a v hlavě máme medaili,“ říká útočnice Pixba.

Očekává od sebe, že by měla být klíčovou hráčkou? „Hrajeme jako vyrovnaný tým, jasně, asi se očekává, že budeme důležití, nemám na sebe menší očekávání. Vím, že florbal umím a chci pomoct,“ uzavřela Eliška Krupnová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*