Michaela Kubečková slaví branku do sítě Dánska. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Michaela Kubečková slaví branku do sítě Dánska. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
4. 12. 2021 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Chtěly jsme mít zápas více pod kontrolou, ale dělaly jsme zbytečné chyby, hodnotí Kubečková

 



Útočnice Michaela Kubečková patřila ke klíčovým postavám českého týmu ve čtvrtfinále s Dánskem, kterému vstřelila dvě branky. Dobře si ale uvědomovala, že utkání se nevyvíjelo podle představ českého týmu, který se pořádně nadřel na postup a výhru 7:5.

Očekávala se jednoznačná záležitost, avšak Dánky předvedly bojovného ducha a s rolí outsidera se nesmířily. „Chtěly jsme ten zápas mít víc pod kontrolou, ale hloupě jsme ztrácely míčky před naší bránou, špatně jsme střídaly a neproměňovaly jsme tolik šancí, kolik jsme si představovaly,“ zhondotila zápas Michaela Kubečková.

Mohlo hrát roli, že reprezentantky vlastně tři dny nehrály? „Nesváděla bych to na to, ale menší roli to hrálo,“ říká Kubečková. Svůj druhý gól ani příliš neslavila. „Nebyla jsem si jistá, jestli byl regulérní, protože jsme to netrefila hokejkou,“ usmála se. „Mohlo by to být ještě lepší, ale také horší,“ zhodnotila pak výkon celé formace.

V semifinále tak český tým čeká Finsko. „Určitě je velká motivace je konečně porazit! Podle mne jsou Finky hratelnější než Švédky,“ porovnává útočnice národního týmu.

Sama cítí, že má na svém druhém seniorském rozdílnou roli. „Určitě mám jinou roli, než když jsme přijížděla na šampionát do Švýcarska před dvěma roky. A cítím se dobře,“ říká.

Češky na turnaji konečně využily přesilovou hru. „Jsme rády, ale ani předtím nebyly přesilovky špatné, vytvářely jsme si šance, ale nebyly jsme dost produktivní,“ popisuje. „Nebylo to úplně domluvené, ale věděly jsme, jakou hrají Dánky formaci v oslabení a že tahle možnost tam je,“ uzavřela popisem své branky rozbor Michaela Kubečková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*