Magdaléna Plášková v souboji Chodova s Vítkovicemi. Foto: Lukáš Zetek, Florbal Vítkovice Magdaléna Plášková v souboji Chodova s Vítkovicemi. Foto: Lukáš Zetek, Florbal Vítkovice
13. 12. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice ukázaly velkou sílu, my se musíme nadále zlepšovat, abychom je porazily, říká Plášková

 



Extraliga žen se po světovém šampionátu vrátila ve velkém stylu, hned na úvod obnoveného herního programu připadl souboj prvních dvou týmů tabulky, tedy Vítkovic s Chodovem. Důležitou roli v něm hrála útočnice domácího pražského týmu Magdaléna Plášková, která zatížila konto soupeře hattrickem. Přesto Chodov Vítkovice nepřekonal a podlehl jim 8:7 v prodloužení, stejně, jako v posledním Superfinále.

Vítkovice si v neděli na Praze 11 připsaly 59. vítězství v Extralize žen v řadě, objektivně jedno z těch vůbec nejtěžších: podobně jako v posledním Superfinále se pro ně zápas nevyvíjel vůbec dobře a získaly jej až po samostatných nájezdech.

Lví podíl na výkonu Chodova měla autorka hattricku Magdaléna Plášková. „Hodnotit utkání pozitivně asi nemůžeme. Prohrály jsme a chtěly jsme vyhrát, těžko se můžeme pochválit za to, že ztratíme vedení 4:0 po první třetině,“ vzpomenula na vedení, ke kterému Chodovu stačilo méně než patnáct herních minut.

Nakonec ale Vítkovice zvítězily 8:7 v prodloužení, tedy stejným výsledkem, jako ve zmíněném posledním Superfinále. „Tudíž zápas hodnotím negativně, byť pozitivní momenty by se z naší strany našly, například první třetina. Ve druhé třetině si myslím, že jsme utkání reálně ztratily a ve třetí třetině jsme sice dotáhly, ale v prodloužení ukázaly Vítkovice svou velkou sílu, za což jim gratuluji,“ sportovně uznala sílu soupeře.

Lze najít zlomový moment utkání? „Řekla bych, že třetí nebo čtvrtý vítkovický gól mohl být klíčovým momentem, ale utkání se stejně následně rozhodlo až v prodloužení,“ nechtěla spekulovat. Co bylo naopak nejlepším momentem na hře Chodova? „Rozhodně první třetina. Ta si myslím, že byla výborná,“ hodnotila.

Vítkovicím pomohlo stažení hry na dvě formace, přičemž druhá formace ještě prošla změnami. „Myslím si, že pokud nějaký tým dokáže otočit utkání ze stavu 0:4 po první třetině, tak to ukazuje jeho velkou sílu, ale nemyslím si, že by Vítkovice byly nehratelný soupeř,“ hodnotí Plášková.

Pravda, herně to byl velký rozdíl oproti prvnímu vzájemnému duelu v Ostravě, který Vítkovice získaly jednoznačně 10:4. „Myslím si, že jsme si dokázaly, že Vítkovice jsou pro nás hratelným soupeřem. Obecně to není tak, že bychom si myslely, že Vítkovice jsou pro nás nehratelné, víme, že hratelné jsou, jenom prostě pořád máme co zlepšovat, abychom je nakonec porazily,“ naráží Magdaléna Plášková jistě na fakt, že Vítkovice porazily Chodov podesáté v řadě, co je unikátní je fakt, že čtyři z těchto deseti utkání se nerozhodly v základní hrací době.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*