Šárka Staňková je novou tváří ve Vítkovicích. Foto: Lukáš Zetek, Florbal Vítkovice Šárka Staňková je novou tváří ve Vítkovicích. Foto: Lukáš Zetek, Florbal Vítkovice
16. 12. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Otočka s Chodovem je ukázka velké síly v našich hlavách, hodnotí výhru ve šlágru Šárka Staňková

 



Kmenová obránkyně Židenic, toho času na hostování ve Vítkovicích, Šárka Staňková je bezesporu jedním z objevů této extraligové sezony. Vytáhla obránkyně se nejprve probojovala na juniorský světový šampionát a je očividné, že pevné místo má také v sestavě ostravského týmu. Při hodnocení výhry nad Chodovem v nedělním ligovém šlágru poznamenala, že taková otočka je ukázkou velké síly v hlavách.

Utkání se přitom pro Vítkovice nevyvíjelo vůbec dobře. Rychle prohrávaly 0:4, dvojnásobnou početní výhodu nevyužily, navíc si nechaly trestuhodně utect chodovskou Keprtovou. „Těžko říct, možná zahrála roli reprezentační pauza, že jsme nedokázali naskočit do zápasu ideálně. Do útoku jsme hráli nervózně, vůbec jsme nehráli naši hru, takovou, kdybychom kontrolovali míček a trpělivě si počkali. Do obrany jsme se pořádně nedokázali soustředit a dělali tak laciné chyby, které Chodov se svou kvalitou prostě a jednoduše potrestal,“ hledá Šárka Staňková příčinny tak špatného vstupu do utkání.

Už hlavní trenér Vítkovic Tomáš Martiník při pozápasovém hodnocení prozradil, že je rád, že zafungovala přestávková domluva v kabině, která asi musela přijít. Vítkovice následkem toho stáhly hru na dvě formace a postupně se vrátily do utkání. „Řekli jsme si, že musíme něco změnit, že takhle to dneska prostě nepůjde. Stažení na dvě formace určitě pomohlo, dostali jsme se zpět do zápasu a pak už byla jen otázka času, kdy se to zlomí a budou padat góly také nám,“ popisuje obránkyně přestávkové dění.

Vítkovice se nakonec ještě v základní hrací době dostaly do vedení, po brance Dominiky Buczek v prodloužení pak získaly dva body za výhru 8:7. Je to ukázka toho, že potenciál a síla týmu jsou obrovské?  „To určitě je! Zrovna v neděli za stavu 0:4 jsem už cítila pár pochybností, ale holky z Vítkovic prostě ví, že florbal hrát umí a to, jak sobě i ostatním v těchto chvílích věří, je ukázka velké síly hlavně v hlavách a za mě i důvod, proč jsou tak úspěšné a proč se jim tady ty otočky zápasů daří,“ říká florbalistka, která zatím za Vítkovice v Extralize žen zapsala dvě branky a osmnáct asistencí.

Právě její dlouhý lob na Vendulu Maroszovou, který znamenal sedmý gól Vítkovic se stává trademarkovou záležitostí. „Neřekla bych, že úplně originální záležitost, ale poslední dobou mi tyhle nahrávky docela vychází. Nejdou hrát pořád, ale obzvlášť, když je vepředu třeba Vejdy Maroszová, tak je radost tam ty míčky posílat,“ usmívá se Šárka Staňková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*