Střet Vítkovic s Tatranem je šlágrem posledního kola v roce 2021. Foto: Tatran Střešovice Střet Vítkovic s Tatranem je šlágrem posledního kola v roce 2021. Foto: Tatran Střešovice
18. 12. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Tatran vyzve v Ostravě Vítkovice, Olomouc se utká s Boleslaví, v Brně bude derby

 



Pořádně našlapaný je program na konci roku 2021. V posledním kole základní části v tomto kalendářním roce se utkají především Vítkovice s Tatranem, Olomouc s Mladou Boleslaví a brněnské týmy Židenic a Bulldogs proti sobě.

Program 15. kola Extraligy žen:

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota, 16.00, SH Jižní Město
Program posledního kola v kalendářním roce 2021 zahájí souboj Startu98 s Ostravou. Start98 v minulém kole odčinil porážku s Bulldogs a díky třem bodů proti Panthers drží postupovou osmou příčku, Ostrava pak má shodný počet bodů s Tatranem. FBC může hnát dopředu také jednoznačná výhra v prvním vzájemném utkání.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC Ostrava za 3 body

1.SC TEMPISH Vítkovice – PSN Tatran Střešovice
Sobota, 18.00, SC Dubina Ostrava
Oba týmy zakončí v sobotu na Dubině anglický týden, který kromě dvou extraligových duelů zahrnoval také semifinále Poháru Českého florbalu. Vítkovice do finále postupily, Tatran nikoliv, což ale neubírá atraktivitě tohoto duelu, který slibuje velkou bitvu, tak, jak to v posledních zápasech obou soupeřů bývá.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

FBS Olomouc – MITEL Florbalová akademie MB
Neděle, 14.00, SH Čajkaréna Olomouc
Mladá Boleslav v týdnu ukázala sympatický krok, když svou nejproduktivnější hráčku Karolínu Janatkovou uvolnila do Vítkovic, čímž upřímně upřednostnila výzvu pro jednu florbalistku, na úkor svých postupových ambicí do play off. Vyslala tím signál, že svým hráčkám nechce bránit v progresu a bude zajímavé sledovat, jak bude její boj o osmičku vypadat právě bez Janatkové. Do Olomouce nepřijede v roli favorita, může jen překvapit.
Tip Florbal.cz:
Výhra Olomouce za 3 body

K1 Florbal Židenice – Bulldogs Brno
Neděle, 15.00, MSH Vodova Brno
Brněnské derby nabídne souboj týmů ve dvou odlišných herních sinusoidách. Židenice aktuálně táhnou sedmizápasovou sérii porážek, kdežto Bulldogs v přestávce pro ženský světový šampionát téměř po dvou letech konečně zvítězily. Pro Židenice se jedná o zápas pravdy: pokud neuspějí, jejich postupové ambice se ještě více otřesou, pokud se jim podaří zvítězit, tak jsou rázem v boji o elitní osmičku.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic za 2 body

FbŠ Bohemians – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Neděle, 16.00, SH Dolní Břežany
Další výzva pro florbalistky Bohemians, to je duel s Chodovem. Pražské derby nabídne v Dolních Břežanech jistě zajímavý a ofenzivní florbal, pokud bychom si měli tipnout, tak věříme, že v tomto zápase padne opravdu dost branek. Chodov by nakonec měl potvrdit roli favorita, ačkoliv je dané, že od Bohemians nedostane nic zadarmo.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

KM automatik FBK Jičín – Panthers Praha
Neděle, 17.00, Sportovní areál Jičín
První vzájemné utkání skončilo po velké přestřelce výhrou v tomto kole domácího Jičína 10:7 a pro Panthers je tento zápas tak jasným varováním, že ofenzivní síla soupeře, především jeho první formace je velká. Oběma týmům jde v zápase relativně o hodně: Jičín se potřebuje dotáhnout na pozice zajišťující postup do play off, Panthers by pak případná výhra dodala v postupové osmičce žádaný bodový polštář.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*