Gothia Innebandy Cup se podruhé v řadě neuskuteční. Foto: Gothia Innebandy Cup Gothia Innebandy Cup se podruhé v řadě neuskuteční. Foto: Gothia Innebandy Cup
20. 12. 2021 Turnaje (0) KOMENTÁŘŮ

Stopka tři týdny před začátkem. Mládežnický Gothia Cup v lednu nebude

 



Největší mládežnický florbalový turnaj na světě, Gothia Innebandy Cup se opět neuskuteční. Necelé tři týdny před jeho začátkem o tom prostřednictvím webových stránek informovali organizátoři turnaje. Do Göteborgu se tradičně sjížděl také velký počet českých mládežnických družstev.

Gothia Innebandy Cup a Prague Games, dva bezpochyby největší mládežnické turnaje, po kterých asi touží každý mladý florbalista. Není divu, že také z České republiky se do Göteborgu každý rok pořádaly masivní výjezdy. Gothia byla pro mnoho mládežníků symbolem začátku nového roku, podobně, jako Prague Games symbolem naopak konce školního roku.

Jenže Gothia se již podruhé v řadě neuskuteční, v Göteborgu se mělo začít hrát 6. ledna. „Je to smutné a velmi těžké, především s ohledem na všechny mladé lidi, kteří se těšili na účast na turnaji a věřili, že letos už to vyjde. Cítíme vůči mladým lidem závazek v tom smyslu, abychom pomáhali prohlubovat vášeň k jejich oblíbenému sportu, tudíž jsme opravdu tvrdě pracovali na tom, abychom mohli Gothia Floorball Cup uskutečnit. Bohužel jsme ale dostali doporučení, že je to nemožné,“ uvedla ředitelka turnaje Lina Rönnefors.

Startovné bude týmům vráceno, v roce 2023 by se mělo hrát od 5. do 8. ledna.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*