Florbalistky Bohemians a Mladé Boleslavi čeká druhý vzájemný zápas. Foto: FbŠ Bohemians Florbalistky Bohemians a Mladé Boleslavi čeká druhý vzájemný zápas. Foto: FbŠ Bohemians
2. 1. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Startuje rok 2022, povede se Bulldogs a Boleslavi zopakovat výhry?

 



Extraliga žen nezahálí a v roce 2022 se začíná hrát již ve druhém kalendářním dni. Na programu je několik zajímavých odvet, především z pohledu Mladé Boleslavi a Bulldogs Brno. Tyto dva týmy dokázaly své soupeře v úvodních střetnutích porazit a získat tak cenné body. Jak se nejen jim povede vstoupit do roku 2022?

Program 16. kola Extraligy žen:

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FBS Olomouc
14.00, SH Jižní Město
Utkání dvou soupeřů, kteří vyznávají ofenzivní styl florbalu. Favorit je zde v podobě Chodova zřejmý, pokud bychom si měli tipnout, tak v zápase padne rozhodně hodně branek. První zápas byl poznamenán také zraněním chodovské univerzálky Vanessy Rebeccy Keprtové, tudíž přejme všem zúčastněným ve všech utkáních a v celém novém kalendářním roce, aby se jim zranění vyhýbaly.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova za 3 body

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – K1 Florbal Židenice
15.00, ČPP Aréna Ostrava
Další utkání, ve kterém je zřejmý favorit. Židenice prožívají překlenovací sezonu, což se podepisuje také na výsledcích, FBC pak ukazuje svůj ofenzivní potenciál. Utkání navíc může pojmout jako přípravu na derby s Vítkovicemi, které je v plánu příští týden. Náš dílčí tip? Ostrava nastřílí více než 10 branek.
Tip Florbal.cz: Výhra FBC za 3 body

Panthers Praha – 1. SC TEMPISH Vítkovice
15.00, SH ZŠ Rudná
Pokud to Vítkovice měly v loňské základní části někde velmi těžké, bylo to právě v Rudné, kde Panthers umí odehrát velmi kvalitní utkání i s tabulkově výrazně lépe postaveným soupeřem. Dá se očekávat také velký brankářský souboj mezi Kristýnou Horňákovou a Nikolou Příleskou nebo Viktorií Karasovou, podle toho, koho ostravští trenéři pro zápas zvolí. Dílčí tip? Velké množství branek od utkání nečekejte.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic za 3 body

PSN Tatran Střešovice – KM automatik FBK Jičín
17.00, STODOLA Aréna Střešovice
Utkání s potenciálem stát se tím nejgólovějším v celém programu. Oba týmy baví útočit, Tatran je navíc proti tabulkově horším soupeřům velmi produktivní, totéž ale platí o první formaci Jičína. Ten by se mohl pokusit o překvapivé body, každopádně je očividné, že o jeho postupu do play off se bude rozhodovat jinde.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body

Bulldogs Brno – FATPIPE Tigers Start98 Kunratice
17.00, SH SportPoint Brno
Jednou to zákonitě přijít muselo a při zlepšených výkonech Bulldogs to byla otázka času. Nakonec se brněnskému týmu skutečně povedlo zvítězit, v rámci přestávky pro světový šampionát žen porazil Start98 v dohrávaném utkání. Nyní je tady tato bitva znovu a pro další vývoj v boji o play off může být absolutně klíčová.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tigers za 2 body

MITEL Florbalová akademie MB – FbŠ Bohemians
17.00, Nová MSH Mladá Boleslav
Boleslav se vítězstvím v Dolních Břežanech vlastně přihlásila do boje o play off, na domácí půdě bude chtít na tento zápis jistě navázat. Bude to mít ale složité, hostující trenérka Dominika Steinbachová totiž jistě nepřipustí, aby její svěřenkyně opět ztratily body. Na druhou stranu Boleslav bude jistě bojovat, jak má ve svém naturelu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*