Jakub Kolstrunk byl po zápase na Dubině šťastnější než jeho soupeř Adam Delong. Foto: 1. SC Vítkovice Jakub Kolstrunk byl po zápase na Dubině šťastnější než jeho soupeř Adam Delong. Foto: 1. SC Vítkovice
2. 1. 2022 Superliga (10) KOMENTÁŘŮ

Sparta vybrakovala vítkovickou Dubinu! Z duelu Bohemky s SKV byly gólové hody

 



Florbalisté Sparty vstoupili do nového roku skvěle! Vítkovice porazili na jejich půdě 4:3 a díky třetí výhře v řadě se posunuli už na čtvrtou příčku tabulky! Duel plný zvratů byl vidět na Podvinném mlýně. Domácí Bohemians nakonec zdolali vinohradské sokoly 12:11. Osudnou se hostům stala 57. minuta, ve které klokani otočili skóre ve svůj prospěch.

Zápasu mezi Vítkovicemi a Spartou dominovali brankáři, kteří trápili střelce obou dvou celků. Přesto byla nakonec úspěšnější Sparta, která se radovala z vítězné trefy v poslední minutě. 44 vteřin před sirénou se prosadil Jakub Kolstrunk. Trenér Ondřej Kašpárek zařadil do sestavy několik neokoukaných tváří a mladíci se mu odvděčili.

„Do sestavy jsme zařadili juniory, kteří toho v sezoně zatím moc neodehráli. A oni odvedli výbornou práci,“ mnul si ruce trenér Sparty Ondřej Kašpárek. Ve 26. minutě vsítil 17letý Adam Kuchynka svou první trefu v nejvyšší soutěži a výrazně pomohl sparťanům k úspěšnému výsledku. „Prohrávali jsme osobní souboje. Vepředu jsme byli bezzubí, vzadu zase nedůrazní…“ nebyl spokojený Kašpárkův protějšek Pavel Brus.

Zápas, který musel diváky bavit, se odehrál na Podvinném mlýně. Bohemians nakonec s potížemi splnili roli papírového favorita a poslední Vinohrady přehráli 12:11. Jejich výhra se ale zrodila až v 57. minutě. To se dvakrát prosadil hrdina domácích Jan Malič a vystřelil domácím tři body. Celkově v duelu talentovaný florbalista posbíral čtyři góly a dvě asistence.

„Byli jsme zoufalí dozadu. I v předešlých zápasech jsme dostali hodně gólů, máme s tím problém a budeme na tom muset zapracovat,“ komentoval divoký výsledek lodivod Bohemians Michal Jedlička, který byl přesto rád za výhru. Zelenobílí se dočkali vítězství po čtyřech prohrách. Naproti tomu situace Vinohrad je opět o něco složitější. Celek z Riegrových sadů prohrál podeváté v řadě a je poslední. K lepšímu výsledku mu nepomohly ani impozantní výkony Zbyňka Stuchlíka (0+5) a Viktora Kopeckého (2+3).

Bodově se od posledního celku tabulky odpoutala Česká Lípa. Slaný a spol. vstoupili do nového roku cennou výhrou 7:3 nad desátými Otrokovicemi. Díky tomu stáhli manko na pantery na šest bodů. Jistotu účasti v play off vybojovali Black Angels. Po výhře nad Ostravou už je jedenáctý Hattrick nemůže dostihnout. Andělé se ještě mohou pokusit o průnik do elitní šestky, která zaručuje přímý postup do čtvrtfinále.

Povinné výhry zapsaly Mladá Boleslav a střešovický Tatran. Ten zůstane s dvoubodovým náskokem na čele Livesport Superligy. Hattrickem a asistencí se o to přičinil Marek Beneš. Z 20. kola zbývá odehrát duel mezi Libercem a Chodovem, který je na programu v sobotu 15. ledna. Příští týden jsou na programu hned dvě superligová kola.

Výsledky 20. kola Livesport Superligy:

Black Angels – FBC Ostrava 6:4 (2:1, 2:0, 2:3)
Branky: 17. Hromada (J. Boček), 18. J. Boček (Renčín), 38. J. Boček (TS), 40. R. Hanák (Renčín), 48. Pícha (Renčín), 49. Svatoš (Ludvík) – 13. Gál (Kuczera), 43. Chatrný (Kuczera), 54. Sládek (Lípový), 58. Sládek (Klimscha).

FBC Česká Lípa – Panthers Otrokovice 7:3 (2:2, 2:1, 3:0)
Branky: 13. Tichý (Štěrba), 20. Stárek (Novák), 24. Tichý (Novák), 40. Slaný (Tichý), 41. Štěrba (Krajcigr), 56. Krajcigr (TS), 60. Štěrba – 3. Grich (Nehila), 16. Červenka (Šťourač), 35. Grich (Nehila).

FBŠ Hattrick Brno – Florbal Mladá Boleslav 3:6 (0:2, 1:1, 2:3)
Branky: 34. Brom (Sládeček), 48. Suk (Š. Hronek), 60. J. Kůra – 10. Tokoš (Tomašík), 11. Gruber (J. Bína), 38. Hemerka (Curney), 42. Korych (Fořt), 58. Tomašík (Tokoš), 60. Tokoš

Sokoli Pardubice – Tatran Střešovice 4:8 (1:3, 0:1, 3:4)
Branky: 5. P. Pakosta (Šmíd), 49. Savický (Kaluža), 57. Lukáš Kučera (Šmíd), 60. Velc (Rusín) – 8. Marek Beneš (Havlas), 13. Jak. Kolísko (Pánek), 20. Kreysa (Sládeček), 30. Havlas (Marek Beneš), 55. Marek Beneš (Havlas), 56. Šindelář (Kreysa), 60. Havlas (Šimek), 60. Marek Beneš (Němeček)

1. SC Vítkovice – Sparta Praha 3:4 (1:1, 0:1, 2:2)
Branky: 8. Šindler (Matejčík), 47. Sidunov (M. Gattnar), 51. Delong (M. Gattnar) – 15. M. Krbec (Pruner), 26. Kuchynka (M. Krbec), 46. Kareš (M. Krbec), 60. Kolstrunk (Matěj Čermák)

FbŠ Bohemians – TJ Sokol Královské Vinohrady 12:11 (4:5, 4:3, 4:3)
Branky: 3. Tomčo (Šimáně), 4. Gajdoš (Rod, Cabejšek), 14. Malič (Šebek), 16. Šebek (Malič, F. Forman), 27. Růžek (Čihák), 29. Růžek (F. Forman), 35. Buršík (Malič), 35. Rod (Hrabčák), 46. K. Krbec, 48. Malič (Šebek), 57. Malič (F. Forman), 57. Malič (F. Forman) – 2. O. Stuchlík (Z. Stuchlík), 10. Čuda (Z. Stuchlík), 13. Fiala (V. Kopecký), 14. Fiala (V. Kopecký), 17. Procházka (V. Klápa), 24. Fiala (V. Kopecký), 30. O. Stuchlík (Z. Stuchlík), 36. O. Stuchlík (Z. Stuchlík), 47. V. Kopecký (Z. Stuchlík), 50. V. Klápa, 53. V. Kopecký (Fiala)


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Karl napsal:

    Co letos předvádí Vítkovice je dost nepochopitelné. Buď jsou to flákači a nebo sázeči a nebo úplně blbnou.

  • VÍTkradeno napsal:

    Pár postřehů:

    Vítkovický obraz hry, to je totální nuda, pro diváky nezáživný, nedivím se diváckým návštěvám okolo 100-120 lidí, to se ten florbal teda posunuje.

    Komentář u videa sice nebyl, ale vulgární řvaní vítkovických příznivců bylo slyšet krásně. Padala slova, ze které by mi tento příspěvek určitě smazaly, fuj!

    Teatrální pády mladého Gattnara, při jakémkoli kontaktu u mantinelu jsou tak okaté, až si říkám kdy za to dostane 2ku. OK beru, že při své muší váze neustojí souboj, ale takhle to přehrávat?

    U hráčů nejde vidět radost ze hry, ale pod značkou Brus-Krásný, bych asi taky šťastný nebyl.

    • VÍT napsal:

      Závist tady stříká proudem. Je ale fakt, že v mnohých zápasech vypadá vítkovický tým jak banda amatérů. Na druhou stranu, že vyhrávat umí ukázali. Ale trošku se sebou a svým jménem hazardují a rozhodně by měli v playoff něco předvést, jelikož základní část a mnohé výkony si za rámeček nedají.

  • David napsal:

    Ano jsou to simulanti a divaci sprostaci…:(

  • Lukys napsal:

    Myslím, že máte o Vítkovice zbytečné obavy. Někteří zdejší jim to očividně nepřejou, ale to nám v Ostravě je jedno, protože nějaké prohry mohou přijít. Stane se to Bohemce, stane se to Bouli, takže může se stát i Vítkovicím. Pořád je to jen základní část a jak naštěstí všichni víme, Vítkovice jsou hlavně týmem do play off, takže o jejich finálovou účast nemám sebemenší pochyby. Hyň se ukáže, v Chomutově si dají Vítkovice se Spartou odvetu a uvidíte.

  • Vítky napsal:

    Nevidím to černě, Sparta byla dobře nachystaná a Vítky si nedokázali poradit s obranou. Dva týmy s TOP 4, vyrovnaný zápas. Co mě více děsí jsou výsledky Bohemky a jejich obrana poslední 4 zápasy – trénovali v prosinci vůbec?

    • Lukas napsal:

      Během ms žen, kdy byl Bedla nepřítomen, to měli dost na párku. To samé o svátcích. Další důvod děravé obrany je gólman. S Hyršlem (švagrem), Zavřelem nemůžete vyhrávat. Michajlovič bez chuti a hlavně formy už ani nechytá. Škoda ho v té Bohemce, býval to super gólman.

Napsat komentář

*