Martin Zozulák a Jakub Burian se opět stali součástí pardubického týmu! Foto: Sokoli Pardubice Martin Zozulák a Jakub Burian se opět stali součástí pardubického týmu! Foto: Sokoli Pardubice
6. 1. 2022 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Velké pardubické comebacky! Do kádru se vracejí patrioti Zozulák s Burianem!

 



Pardubice před koncem základní části zbrojí! Do boje byly povolány dvě bývalé opory – Martin Zozulák a Jakub Burian. Legenda pardubického florbalu a bývalý reprezentant Zozulák v roce 2020 ukončil svou hráčskou kariéru a Pardubice vedl jako kouč, než tuto pozici v aktuálním ročníku předal Milanu Koubkovi. Burian po odchodu z Pardubic hrál za Spartu, v posledních dvou ročnících ale z kolotoče zápasů vypadl. Teď zkušený univerzál vypomůže klubu, který ho odchoval.

„Tenhle krok jsme měli připravený už na prosinec. Důvodem bylo mládí celého týmu a chybějící zkušení hráči, což Martin i Kuba rozhodně jsou. Věřím, že na hřišti to ukážou, očekávám od nich hlavně klid a zkušenost do kabiny. Co se týče hry, mají za sebou oba velkou porci zápasů, a to, co zatím předvedli v tréninku, se jeví dobře,“ doufá v přínos (staro)nových hráčů kouč Milan Koubek. Pardubice jsou aktuálně na 12. příčce, na kýženou desátou pozici zaručující účast v předkole play off ztrácejí pět bodů.

„O tom, že bych se ještě vrátil na hřiště, jsem začal přemýšlet v průběhu letošního podzimu, kdy jsme za sebou měli šňůru nepovedených utkání. Vlastně poprvé jsem začal váhat, jestli je můj přínos větší na střídačce nebo na hřišti. Začal jsem tuhle myšlenku konzultovat s dalšími lidmi v klubu a zároveň za mnou v podstatě ve stejnou dobu přišli sami hráči, že by si přáli, abych jim ještě pomohl na hřišti. To pro mě byl zásadní moment, který znamenal, že jsem se začal připravovat na svůj návrat. Bez souhlasu svých svěřenců a nyní spoluhráčů bych tenhle krok nikdy neudělal,“ vysvětlil Zozulák.

Generální manažer klubu a bronzový medailista z mistrovství světa působil od léta 2020 jako hlavní kouč týmu. Po sérii neuspokojivých výsledků svou funkci předal Milanu Koubkovi, který už trenérským angažmá v Pardubicích rovněž v minulosti prošel. Na svém kontě má velezkušený florbalista 275 utkání, ve kterých nasázel 274 gólů. Kromě Pardubic nastupoval také za Chodov, v jehož dresu si zahrál superfinále. Kromě bronzu z MS má na svém kontě také zlato z akademického šampionátu.

Jakub Burian odehrál v superlize 142 zápasů, ve kterých posbíral 29 gólů a 67 asistencí. V sezoně 2018/19 získal se Spartou bronz. Po sezoně 2019/20 už do zápasů v jejím dresu nezasáhl. Teď se vrací na místo, kde ho florbalově vychovali. A možná dá vzpomenout na ročníky 2013/14 a 2014/15, kdy tvořil elitní formaci právě se Zozulákem a Teichmanem. Tenhle útok tenkrát budil strach.

„Martin mě v posledním roce a půl několikrát naťuknul, jestli bych se už nechtěl konečně vrátit. Bohužel jsem ale pořád nenacházel kompatibilní řešení s prací v Praze, a tak docházelo k jeho opakovanému odbývání s tím, jestli se úplně nezbláznil. Letos na podzim už jsem ale jeho nátlak nevydržel a po intenzivní poradě s chápavou přítelkyní přišlo rozhodnutí, že do toho vlaku zkusím znovu naskočit. Musel jsem jen vymyslet, jak dát dohromady tréninky a zápasy s časem v práci, dojížděním z Prahy a dalšími aktivitami, jinak nebylo o čem přemýšlet. Po konci ve Spartě jsem věděl, že jestli ještě někde budu hrát, tak jedině doma. Cítím, že klubu ještě něco dlužím na hřišti,“ řekl Burian upřímně.

Oba dva se mohou představit už v pátek, kdy Pardubice vycestují do Ostravy ke střetu s FBC. Do konce základní části zbývá ještě šest zápasů. Po ostravském výjezdu se Východočeši utkají také s Libercem, Chodovem, Black Angels, Českou Lípou a s Bohemians.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Frnda napsal:

    úplně mimo, budto jsou Pardubice extraligový klub nebo proste kamosi, co si jdou zahrat – podle me nemuze platit obojí. Plus se vsadím, že oba budou patřit k tem nejlepsim v tymu. Uroven extraligy je fakt sila. Od dob Kozusniku, Cibereho a Nováčka s \Vašíčkem se nic moc nezmenilo. Smutne je, ze Unie prosustrovala i skrze kluby stovky milionu korun.

    • Pitrs napsal:

      Tak podle toho, co bylo k vidění v pátek v Ostravě můžeme s klidem říct, že budou rozhodně patřit k tomu lepšímu v Pardubicích. Hodně štěstí Sokolům!

Napsat komentář

*