Extraligu žen čeká derby mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava. Foto: FBC Ostrava Extraligu žen čeká derby mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava. Foto: FBC Ostrava
8. 1. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Programu ženské Extraligy vévodí ostravské derby, o víkendu se budou hrát pouze 4 duely

 



Pouze čtyři zápasy má na programu Extraliga žen o tomto víkendu. Osekanému itineráři vévodí ostravské derby mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava, které se letos odehraje již potřetí, poprvé ale v domácím prostředí Vítkovic. Utkání Startu98 s Mladou Boleslaví se bude hrát až v úterý, duel mezi Bohemians a Panthers je kvůli nákaze virem COVID-19 u týmu Panthers provizorně odložen na 25. ledna.

Program 17. kola Extraligy žen:

1.SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota, 16.00, SC Dubina Ostrava

Oba týmy se v sezoně utkají potřetí, poprvé to bude na domácí půdě Vítkovic. Ty zatím vyhrály oba duely, a to 9:2 v Extralize žen a 3:2 v semifinále Poháru Českého florbalu, avšak především druhé utkání nastavilo favoritkám z Vítkovic zrcadlo v tom, že musí být soustředěné po celou dobu duelu. Svůj efekt mohla sehrát také zkrácená základní hrací doba.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic za 3 body

KM automatik FBK Jičín – Bulldogs Brno
Sobota, 17.30, Sportovní areál Jičín
Také druhé sobotní utkání slibuje být nesmírně zajímavé, protože Bulldogs by mohly navázat na zlepšené výkony a svého soupeře pořádně potrápit. Zároveň pro Jičín jde o klíčové utkání z pohledu postupu do play off, parta okolo hrající kapitánky Gabriely Žůrkové nesmí ztratit body. Start98 totiž na osmém místě již odskočil od svých soupeřů o pět, respektive šest bodů, což znamená, že je na nejlepší cestě do play off.
Tip Florbal.cz:
Výhra Jičína za 3 body

K1 Florbal Židenice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Neděle, 15.00, MSH Vodova Brno
S ohledem na to výše zmíněný úprk Startu98 směrem do play off by potřebovaly zabrat také Židenice, ovšem budou to mít hodně těžké, v následujících třech kolech totiž favoritkami zápasů nebudou. Chodov navíc má o co hrát, pouhý bod za sebou má totiž FBC Ostrava.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

FBS Olomouc – PSN Tatran Střešovice
Neděle, 16.00, SH Čajkaréna Olomouc
Co se tabulkového postavení týče, tak jeden z nejklidnějších duelů, o to více může být střet těchto dvou ofenzivních týmů zajímavější. Tatran sice na dálku stíhá FBC Ostrava, se kterým si to rozdá v posledním kole základní části, do Olomouce ale může přijet relativně v klidu. Náš tip? V tomto zápase padne hodně branek!
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – MITEL Florbalová akademie MB
Úterý 11. ledna, 19.00, Jedenáctka VS
Při pro Start98 dobré souhře okolností a výhře nad Mladou Boleslaví se může stát, že postup do play off bude v pozdních úterních večerních hodinách velmi blízko. Mladá Boleslav má naopak možnost zvítězit a ještě pořádně zamíchat kartami.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tigers za 2 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*