Pavlína Bačová by měla zanedlouho nastoupit. Foto: IFF Pavlína Bačová by měla zanedlouho nastoupit. Foto: IFF
13. 1. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Zraněné reprezentantky: Kubečková s Pudzisz si na návrat počkají, Bačová již trénuje

 



Reprezentantky Michaela Kubečková s Pavlínou Bačovou od světového šampionátu žen nehrají. Obě totiž trápí zranění: Kubečková má poraněné rameno, což bude znamenat dlouhou pauzu, podobně jako u spoluhráčky Zuzanny Pudzisz. Naopak Pavlína Bačová by se během několika dní mohla na palubovce objevit.

Michaela Kubečková nehraje od návratu ze světového šampionátu žen, trápí ji poraněné rameno. Podle trenéra Jiřího Veleckého to bude na delší dobu. „Sedmnáctého ledna jde na operaci s ramenem, které si poranila během semifinále světového šampionátu. Pak se uvidí, jak dlouhá bude její rekonvalescence. Určitě se ale bude jednat spíše o absenci v řádu měsíců než týdnů,“ říká Jiří Velecký.

Pavlína Bačová rovněž nenastoupila od konce světového šampionátu, její situace je ale příznivější. „Pavlínu trápí zranění v dolní polovině těla, ale už trénuje a hrát bude co nevidět,“ uvedl na dotaz Florbal.cz kouč FBC Jakub Robenek.

Podobné problémy nemají slovenské florbalistky, které působí v české nejvyšší soutěži. Od světového šampionátu pravidelně nastupuje jak Paulína Hudáková, která v dresu FBC Ostrava snad konečně překonala problémy s achilovkami, tak také také Kristína Belicová, která za Chodov zaznamenala tři branky v posledních dvou utkáních.

Podobné štěstí ale neměla nejnovější polská akvizice v české ženské Extralize, obránkyně Zuzanna Pudzisz. Devatenáctiletá obránkyně rovněž od světového šampionátu žen nehraje. „Po zranění na šampionátu v oblasti kotníku podstoupila několik vyšetření, která naštěstí vyloučila zlomeninu. Nicméně i tak si poranění šlach a s tím související zánět vyžádá delší léčení,“ vysvětlil Jiří Velecký, který nemůže využít také Terezu Hanzlíkovou, která má poraněné koleno a čeká ji chirurgický zákrok.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*