Šlágrem 18. kola je bitva o druhé místo mezi FBC Ostrava a Chodovem. Foto: FBC Ostrava Šlágrem 18. kola je bitva o druhé místo mezi FBC Ostrava a Chodovem. Foto: FBC Ostrava
15. 1. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Láká souboj o druhé místo mezi FBC Ostrava a Chodovem, poslední šance pro Boleslav s Jičínem?

 



Víkendovému programu Extraligy žen vévodí bitva o druhé místo mezi Chodovem a FBC Ostrava, dále se hraje také o účast v play off, kam úterní výhrou nad Mladou Boleslaví rázně vykročily florbalistky Startu98. Do akce se vrací také hráčky Panthers, které se postaví právě Mladé Boleslavi.

Program 18. kola Extraligy žen:

1.SC TEMPISH Vítkovice – K1 Florbal Židenice
Sobota, 15.00, SC Dubina Ostrava
Vítkovické florbalistky měl čekat Champions Cup, místo semifinálového souboje s celkem Kloten-Dietlikon Jets je ale čeká domácí souboj na Dubině s florbalistkami Židenic. Těm už se pomalu, jako všem ostatním týmům mimo elitní osmičku, vzdaluje možnost postupu do play off, bodovat proti Vítkovicím navíc bude extrémně složité. Ostravanky by totiž měly potvrdit roli favorita zápasu a získat tři body.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic za 3 body

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – FBŠ Bohemians
Sobota, 15.30, SH Jižní Město

Po nesmírně cenném vítězství nad Mladou Boleslaví, které Start98 nasměrovalo do play off, se Pražanky vrací do domácího prostředí a v pražském derby vyzvou Bohemians. V opakování loňského souboje o poslední postupovou příčku o mnoho z tabulkového pohldu nejde, o to více se oba týmy mohou soustředit na vyladění hry před vrcholem sezony.
Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians za 3 body

MITEL Florbalová akademie MB – Panthers Praha
Sobota, 17.00, Nová MSH Mladá Boleslav
Poslední šance pro Mladou Boleslav? Po úterní prohře si postup do play off notně zkomplikovala, proti Panthers může využít určité nerozehranosti a také určité tréninkové absence. Osmibodová ztráta na Start98 už je poměrně velká a ani sedm bodů na Panthers nevypadá úplně dobře. Výhra Boleslavi by ale ještě přeci jen mohla zamíchat kartami.
Tip Florbal.cz: Výhra Boleslavi za 2 body

KM automatik FBK Jičín – FBS Olomouc
Sobota, 17.30, Sportovní areál Jičín
Jičín má o dva body více než dvojice Mladá Boleslav – Židenice a jeho naděje to výrazně zvyšuje. Tím spíše, že například proti Panthers má objektivně mnohem jednodušší los, kdy pouze v předposledním kole hostí suveréna z Vítkovic. Pro Jičín platí pravidlo o poslední šanci možná ještě více než pro Mladou Boleslav. V případě výhry nad Olomoucí může naskočit na vlnu, která jej může dovést až do play off.
Tip Florbal.cz: Výhra Olomouce za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Neděle, 13.30, SH Jižní Město
Karty jsou rozdány celkem jasně: Chodov má před FBC náskok 4 body, případná výhra mu téměř jistě zajistí druhou příčku, FBC pak musí vyhrát proto, aby zůstalo ve hře o druhé místo. Teoreticky by na tom lépe mohlo být FBC, které může v utkání pouze získat, Chodov ale jistě nebude chtít s ostravským týmem prohrát, o to více před finále Poháru Českého florbalu.
Tip Florbal.cz: Výhra FBC za 2 body

PSN Tatran Střešovice – Bulldogs Brno
Neděle, 17.00, STODOLA Aréna Střešovice

Posledním zápasem víkendu bude souboj Tatranu s Bulldogs Brno, tedy jeden z těch papírově jednoznačných. Bulldogs opět trochu dochází dech, Tatran naopak nabral před play off zajímavou formu. Stane se v Praze překvapení?
Tip Florbal.cz: Výhra Tatranu za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*