Milan Tomašík dal Vinohradům sedm branek. Foto: Florbal MB
27. 1. 2022 Superliga (11) KOMENTÁŘŮ

21 gólů! Boleslav zaznamenala proti oslabeným Vinohradům rekordní superligové vítězství

 



Televizní utkání mezi Mladou Boleslaví a Královskými Vinohrady se proměnilo v jednoznačnou záležitost pro favorizovanou Boleslav. Ta nastoupila proti soupeři, který byl výrazně oslaben, a na hřišti vlastně neměla konkurenci. Také proto je rekordní superligová výhra v poměru 21:0 asi logickým vyústěním situace.

Původně se před televizními kamerami mělo odehrát ostravské superligové derby, avšak nákaza koronavirem ve vítkovickém táboře vystavila tomuto zápasu stopku. Televizní kamery tak nakonec snímaly zápas ve 400 kilometrů vzdálené Mladé Boleslavi. A bohužel pro hosty, převedeme-li výkon na kilometry, tak mezi Boleslaví a hostujícím SKV to byl podobný rozdíl.

SKV totiž chybělo hned sedm florbalistů a na hřišti bylo od první minuty zřejmé, kdo je pánem. Už první třetina skončila dílčím skóre 7:0 a své gólové představení rozehrál především Tomašík, který se nakonec zastavil na zápisu 7+0.

Celý zápas nakonec skončil 21:0, o dominanci Boleslavi svědčí také fakt, že nejdelší dílčí časový úsek bez vstřelené branky se odehrál mezi třetí a čtvrtou boleslavskou brankou a měl trvání 6 minut a 5 vteřin.

Mladá Boleslav zaznamenala výhrou o 21 branek své nejvyšší vítězství v elitní soutěži, dosud se tímto titulem pyšnila osm let stará výhra nad Kladnem poměrem 23:3. Nejvyšší výhra v elitní soutěži má již téměř 22 let, 6. února 2000 totiž FBC Ostrava porazilo Havlíčkův Brod poměrem 27:3.

Dohrávka 24. kola Livesport Superligy:

Florbal Mladá Boleslav – TJ Sokol Královské Vinohrady 21:0 (7:0, 6:0, 8:0)
Branky: 2. Tomašík (Zakonov), 5. Curney (Do. Beneš), 6. Koláčný (Hemerka), 12. Curney (Do. Beneš), 16. Curney (TS), 19. Tokoš (Šebek), 20. Zoufalý (Koláčný), 22. Tomašík (Tokoš), 25. Tomašík (Šebek), 29. J. Bína (Zakonov), 29. Tomašík (Tokoš), 33. J. Bína (Zakonov), 38. Tomašík (Tokoš), 41. Curney (Pěnička), 41. Tomašík (Tokoš), 42. Gruber (Koláčný), 46. Suchánek (Hemerka), 48. Hemerka (Curney), 48. Tomašík (Šebek), 52. Curney (Suchánek), 57. Tadeáš Chroust (Gruber).


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • se napsal:

    Reklama na florbal, rozšířit ligu, marketingový počin, běžte s tím už někam. Tohle má být TOP sportovní soutěž pro diváky, partnery a širší veřejnost? Za mne napařit Vinohradům pokutu za znevážení soutěže

  • Komik napsal:

    Tak to jsme chtěli všichni vidět.

  • Taky Petr napsal:

    Florbal se střelil do vlastní nohy.

  • Luky napsal:

    Myslím, že kdyby SKV šlo do varianty – prohra kontumačně, tak by to bylo nejlepší řešení, když jim tedy Bolka nevyšla vstříc dalším odkladem (nebo pozdějším termínem), aby nenastoupili tak oslabení (vím stejně by prohráli, ale asi ne takto). Bylo to nedůstojné pro florbal, SKV i Bolku, ještě v přímém televizním přenosu, na který se ale asi moc lidí stejně nedívalo nebo se přestalo dívat po pár minutách.
    Také mě zaujalo, že v této jednoznačné kanonádě se nechytil Pěnička, v Bolce se úplně „zabil“.

    • Petr 2 napsal:

      Prohra kontumačně, to nevím, spíš by to bylo na finanční flastr od Unie. Nemocných je v A týmu SKV opravdu hodně, ale hráče dohromady nakonec dali i se zapojením juniorů a hráčů, kteří by si ligu jinak nikdy nezahráli (to také bylo ve hře vidět).

      Televizně samozřejmě ostuda, antireklama, ale z pohledu SKV logický krok. Povinnou prohru si odbyli, nekumulují další odložený zápas s rizikem únavy či zranění hráčů (a zejména těch po covidu) před play-down. A pro mladé alespoň nějaká drobná zkušenost s dospělým florbalem, kterou v juniorském B pavouku nenasbírají.

      Nakonec ale úplně nejtěžší věcí pro domácí pořadatele bylo vyhlásit v týmu SKV nejlepšího hráče.

  • Fbc napsal:

    Tak se zase ukázalo co je Bolka zač !!! Hlavně zase postavíme Bauera ať ma nulu a budeme ho placat po zádech . Karma je zdarma se jim zrani do playof a je po nich

    • Petr 2 napsal:

      Ze včerejšího zápasu mohl mít tak maximálně přesezené nohy. Je pravda, že tuto výsadu mohl přepustit jinému brankáři.

      Nominace je ale vždy věcí trenéra. Takové to „tak si kluci střihněte, kdo tam půjde“ nebo „silnější automaticky bere, chytá vše a nikoho tam nepustí (á la Martin Beneš)“ nikdy nemůže dělat dobrotu.

      • Jachym napsal:

        Ahoj,

        Ja si myslím, že je logické tam dát Bauera. Bolka dlouho nehrála a potřebovala aby byl jejich golman na neděli proti Tatranu připravený. Nic jiného bych za tím neviděl…

  • Brazda napsal:

    Tvl, vzdyt to musi bejt jasny kazdymu aspon pologramotnymu jedinci. Tomsik chytal ve dvojkole, ktery Bolka odehrala jako posledni, jeden ze dvou zapasu, pred klicovym zapasem zakladni casti po tritydenni zapasovy pauze mohl Bauer s SKV nechytat, a nebo chytat, vybral si (nebo trener) ze pro nedelni vrchol na Tatranu bude lepsi chytat. Tezko slo o obavu, ze s SKV doma prijdou o body. At si omezeny Fibigerove nebo dokonce uknourany Musilove myslej, co chtej.

Napsat komentář

*