Olomouc a Židenice čeká šlágr víkendu. Foto: Flickr Florbal Židenice
29. 1. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: Na programu je derby o Moravu, Jičín hraje o naději, Vítkovice o Prezidentský pohár

 



Pět zbývajících utkání z programu 20. kola se odehraje během tohoto víkendu. Nejzajímavějším zápasem programu by měl být souboj o Moravu mezi Olomoucí a Židenicemi. O naději na play off hraje Jičín proti Bohemians, Vítkovice pak mohou proti Startu98 získat Prezidentský pohár.

Program 20. kola Extraligy žen:

Panthers Praha – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota, 16.00, SH ZŠ Rudná
Pamětníci si jistě vzpomenou na vskutku legendární bitvu mezi Panthers a Ostravou, která se odehrála právě v Rudné. Ostrava stále hraje o druhé místo, jeho primárním soupeřem je Chodov, na který v reálné tabulce ztrácí jeden bod. V Rudné nečekaná družinu Jakuba Robenka nic snadného, tři body by se ale měly exportovat do Ostravy.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body

KM automatik FBK Jičín – FbŠ Bohemians
Sobota, 17.30, Sportovní areál Jičín
Jičín je, co do postupu do play off, ve velmi těžké situaci, o to více s vědomím zápasu proti Vítkovicím v kalendáři. Nicméně, také v nejnovějším díle Buriho Backcheckingu padlo z úst Kristýny Bachmaierové, že Jičín celkové výsledky až tak neřeší. Teoreticky se tak hráčky Jičína porvou o každý zápas a Bohemians tak nemůže počítat s úlevami.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

1.SC TEMPISH Vítkovice – FATPIPE Tigers Start98 Kunratice
Sobota, 18.00, SC Dubina Ostrava
Ve zbývajících čtyřech kolech potřebují Vítkovice uhrát jakýmkoliv způsobem tři body k tomu, aby získaly prvenství v základní části a Prezidentský pohár. Je tak očividné, že primát mají na dosah, pokud potvrdí svou kvalitu, tak budou moci v sobotu večer slavit další triumf.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Bulldogs Brno
Neděle, 14.00, SH Jižní Město
Chodov čeká souboj s posledním týmem tabulky. Věci jsou nastaveny jasně, Chodov musí zvítězit, aby se udržel v boji o druhé místo, jeho bodová ztráta by byla vskutku senzací. Nicméně, Chodov musí mít na paměti, že Bulldogs se prezentují aktivním florbalem, takže nevypustí jediný souboj.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

K1 Florbal Židenice – FBS Olomouc
Neděle, 15.00, MSH Vodova Brno
To nejlepší jako poslední. Závěrečným duelem víkendu bude moravské derby mezi Židenicemi a Olomoucí. Tabulkově se zdá favorit zřejmý, nicméně Olomouc naposledy ztratila s Jičínem a trápí jí určité výkyvy, takže nás může čekat velmi zajímavý zápas.
Tip Florbal.cz:
Výhra Olomouce za 3 body

Poznámka autora: Šestý zápas 20. kola mezi Mladou Boleslaví a Tatranem se odehrál minulý týden a skončil výsledkem 10:3 pro Tatran.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*