Tadeáš Chroust a jeho spoluhráči uspěli na půdě Tatranu. Foto: Matyáš Klápa, www.tatranflorbal.cz Tadeáš Chroust a jeho spoluhráči uspěli na půdě Tatranu. Foto: Matyáš Klápa, www.tatranflorbal.cz
30. 1. 2022 Superliga (9) KOMENTÁŘŮ

Zvrat na čele! Mladá Boleslav jde po výhře na Tatranu na první místo

 



Solidní návštěva byla důstojnou kulisou k duelu dvou nejlepších celků aktuálního ročníku nejvyšší soutěže. Mladá Boleslav v něm zabrala a ve druhé části zadělala na výhru. Poražený Tatran byl po delší době sesazen z první příčky Livesport Superligy. Středočechům chybějí dva kroky k šestému triumfu v základní části za sebou.

Skóre šlágru otevřel Petr Koláčný, pak ale Tatran dokázal otočit skóre na svou stranu. Klíčové se pak ukázaly přesilovky. Zatímco Tatran využil pouze jednu z pěti, Mladá Boleslav byla v této činnosti stoprocentní. A to ještě Jiří Curney ve třetí části skóroval z nájezdu, který byl nařízen při mladoboleslavském oslabení.

Stěžejní náskok si svěřenci Petra Novotného vytvořili ve druhé části. To se postupně prosadili Curney, Martin Tokoš a Milan Tomašík. Tatran se v závěru nebál jít do risku a už více jak pět minut před koncem zkoušel hru v šesti. Ta nakonec určitou korekci výsledku přinesla, ovšem na obrat už to nestačilo.

Česká Lípa si ještě udržela šanci na postup do předkola play off. Na hřišti Pardubic dokázala vyhrát po samostatných nájezdech. A protože Otrokovice prohrály v Ostravě, rozdíl mezi pantery a Českolipskými se snížil na pět bodů. Oběma mužstvům zbývá dohrát tři zápasy. Teoretickou šanci ještě mají také dvanácté Pardubice.

Zpět na čtvrtou příčku tabulky se po výhře nad Black Angels dostali Bohemians. Pátá Sparta má ovšem až o tři odehrané utkání méně. Liberec díky hattricku Smutného sestřelil brněnský Hattrick vysoko 8:1. V pondělí je na programu televizní dohrávka mezi posledními Vinohrady a pátou Spartou.

Výsledky 25. kola Livesport Superligy:

Sokoli Pardubice – FBC Česká Lípa 6:7 (3:2, 1:1, 2:3 – 0:0) po sam. náj.
Branky: 4. Lukáš Kučera, 10. Prix (P. Pakosta), 18. P. Pakosta (Petr), 24. Savický (Prix), 47. Lukáš Kučera (Savický), 50. P. Pakosta (Šmíd) – 9. Kopič (Krajcigr), 19. Štěrba (Kopič), 33. Dzierža (T. Kadlec), 49. Jirsa (Štěrba), 51. Slaný (Jirsa), 55. Tichý (J. Dvořák), rozh. náj. Jirsa.

Black Angels – FbŠ Bohemians 3:7 (3:3, 0:3, 0:1)
Branky: 9. Hromada, 15. T. Hanák (J. Boček), 17. Obuškevič (M. Boček) – 12. Malič (Šebek), 18. Malič (F. Forman), 20. F. Forman (Buršík), 21. Buršík (Petrák), 24. Šebek (Buršík), 36. Šebek (F. Forman), 60. Hrabčák (Ďopan).

FBC Liberec – FBŠ Hattrick Brno 8:1 (5:0, 2:0, 1:1)
Branky: 4. V. Janeček (Smutný), 7. Valeš (V. Janeček), 9. Dlesk, 17. Václavík, 20. Smutný (Wiener), 26. Smutný (Wiener), 36. Smutný (Wiener), 57. Jakub Kopecký (Ferdan) – 51. Jalový.

FBC Ostrava – Panthers Otrokovice 6:4 (2:1, 1:1, 3:2)
Branky: 8. Šubert (Pešat), 19. Sládek (Kuczera), 27. Kuczera (Sládek), 52. Gál (Herblich), 55. Gál (Herblich), 60. Gál – 19. Nehila (Gašparík), 27. Gašparík (D. Ležatka), 54. Hrabal (Petřík), 55. Vykopal.

Tatran Střešovice – Florbal Mladá Boleslav 5:7 (2:2, 0:3, 3:2)
Branky: 8. Eliáš (Piskáček), 10. Meliš (Němeček), 55. Němeček (Marek Beneš), 59. Němeček (Šindelář), 59. Havlas (Šindelář) – 7. Koláčný (Hemerka), 20. Šebek (Do. Beneš), 28. Curney (Suchánek), 31. Tokoš (Hemerka), 36. Tomašík (Do. Beneš), 51. Curney (TS), 58. Tokoš.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • čuk a geg napsal:

    ZVRATKY NA ČELE! MLADÁ BOLESLAV JDE PO VYBREČENÉM ZÁŘEZU TATRANU NA PRVNÍ MÍSTO
    Aneb jak lehce můžou sportovcům a jejich realizačním týmům kteří trénují a pracují na tom aby byli lepší denně posrat dva rozhodcovští šašci co si chodí o víkendu zapískat na brigádu.

  • David napsal:

    🤣🤣😂😂😪😪😪😪

  • Brazda napsal:

    Tatran breci furt, i ted vlastne. Diskuse, neustaly. Meli 5 presilovek a najezd, par silenosti od rozhodcich bylo i proti MB. Nesmysly byly na obe strany. Rozhodne Tatran nikdo nezariz, tvl.

    • Keg napsal:

      Ano, často brečí, ale to nyní je zcela irelevantní.
      Za posledních 14 dní se hráli 2 důležité zápasy a v obou utkáních rozhodčí výrazně ovlivnili utkání.

      1. ovlivnění
      Utkání o první místo = semifinále proti Vítkám nebo někomu z přijatelnějších soupeřů (takže sakra důležitý match). Může to výrazně ovlivnit cestu do superfinále a všichni hráči a trenéři to vědí. Ví to i rozhodčí?

      Je velký rozdíl vést 3:1 na konci první třetiny nebo hrát 2:2. A argument, že PAK měl Tatran přesilovky je argument ze základky. Vždyť ten zápas plyne určitým způsobem a nelze říct ,,pak jste měli taky přesilovky“ – to skóre je rozhodující.

      Ano, gól měl být uznán. O tom se snad tady nebudeme vůbec bavit.

      2. ovlivnění finále poháru – Sparta za stavu 3:4 místo toho, aby šla do brejku dostává gól po vysoké Matejčíka.

      Ano, když hráč rozpaží a trefí ho míček do florbalky, která je rovnoběžně s povrchem, je to vysoká.

      Makají na tom ti rozhodčí? Řeší to přes týden? Kdo je řídí, vzdělává, inspiruje?

      • hudino napsal:

        1) A opravdu ta branka měl platit? Ze záběrů TVCOM obhájitelné neuznání a vyloučení Němečka. Za mě hrana.

        2) Matejčík dal předtím regulérní gól, dle vaší logiky by byl zápas úplně jiný a Sparta by nemusela jít do žádného brejku za stavu o gól, protože by tekla (pravděpodobně) o více.

        Myslím že celkově prostě technická a fyzická úroveň vršku (bohužel ne všech) týmů roste rychleji než rozhodčí.

        Co takhle „profi sudí“ s tím, že jejich práce je pískání, semináře, interní školení, fyzická připravenost, jezdění po klubech a dále nějaký administrativní čtvrt úvazek pro unii.
        + alespoň v TOP zápasech video.

        • Jukar napsal:

          Rozhodčí na profi či poloprofi pod unií. To by unie musela za něco nést skutečně zodpovědnost. A to ona nerada, radši nutí kluby a šikanuje.

      • kimok napsal:

        Přečti si pravidla, gól být uznám nemůže, i když fakticky padne před „spácháním“ přestupku. Takže naprosto správné rozhodnutí.

    • Honza napsal:

      Ahoj,
      dvě věci k zápasu..
      1) První polovinu zápasu Bolka nepředvedla zhola nic..
      2) Gol / Vyloučení Němečka… ten faul byl ale dřív než branka, tudíž neuznali rozhodčí správně.. Blok Bíny zas tak dole nebyl, to si nemusíme říkat.

      Další diskuse o rozhodčích, kteří nemají žádný trénink, absolutně nic je na místě, bohužel zde na tomto webu úplně k ničemu. Nikdo to nečte, nikoho to nezajímá. Rozhodčí nedostávají žádnou zpětnou vazbu, žádnou. Tresty = nula nebo opravdu ojediněle. Dokud to tak bude, tak se ten náš pseudo profi sport nikam ale nikam nikdy neposune. Florbal miluju, hraju a trénuju 17 let, ale tohle je bez posunu, bohužel.

      Hezký večer všem

  • Bootham napsal:

    Krásný zápas, vysoké nasazení i individuální kvalita. Škoda, že v Superlize je takovýchto zápasů jako šafránu. Přál jsem Tatranu hlavně z důvodu, že by po dlouhé době mohl základní část opanovat někdo jiný než Bolka a mohlo by to směřovat k semifinále Bolka-Vítkovice na 4 vítězné, což by určitě každý divák rád viděl. Takto bohužel ( s respektem k ostatním týmům ), vypadá že Bolka se pořádně zapotí až v Superfinále. Kéž bych se pletl a třeba nám Sparta ještě s kartami zamíchá, popřípadě předvede v Play off ještě o stupeň lepší výkony než loni.
    Samotný zápas hodně ovlivnila situace ke konci první třetiny. Němečkovi v přesilovce míček trošku odskočil při zpracování a když natahoval ke střele, tak už u něj byl Bína v bloku. Bohužel pro Ondru, Jakub Bína byl v souboji asi o chlup později než by si přál a tak se tam zajímavě natahoval s hlavou dole. Ondra ho trefil s holí u pasu. Těžká situace pro rozhodčí. První rozhodčí k situaci čelem gól uznal, druhý rozhodčí k situaci zády zvedl po chvíli váhání ruku nahoru a signalizoval vyloučení. Přišlo mi, že ani střídačka Bolky oproti jiným situacím nevolala po vyloučení. Rozhodně sporný moment, kdy místo vedení 3:1 bylo po chvilce 2:2. Těžký moment pro rozhodčí bez videa, za mě situace 50 na 50 a dalo se to písknout na obě strany. Vyrovnávající Dan Šebek při střele golfákem čepel až nad hlavou.
    Marku Benešovi to bohužel úplně nelepilo a i David Šimek nemá zrovna formu jako ze začátku sezóny, nicméně při hře 5 na 5 ( 2:2 ). U Bolky byl rozdílový hráč určitě Adam Hemerka, který se postaral o oba góly při hře 5 na 5.
    Taky tam měl nějaké zbytečné vyloučení, kdy se nechal vyprovokovat hráči Tatranu. Líbil se mi Bohumil Piskáček, ten si tam dokázal hráče Bolky někdy pěkně motat. Bauer, Tomašík, Tokoš mají slušnou formu. Bolka proměnila všechny tři své přesilovky a i Curney svůj nájezd. Tatran ten bohužel byl méně úspěšný a ani svůj nájezd neproměnil. Speciální situace rozhodly zápas. Chápu poslání Marka Beneše na nájezd ( aby se v zápase chytnul ), nicméně nejlepší na nájezdy v Tatranu mi přijde Havlas.
    Tatran mi přijde zase o kousek lepší než v loňské sezóně a pro diváka je jenom dobře, že i Bolka musí někdy zapnout a hrál naplno 60 minut. Zápasy s SKV hráče nikam neposunou.

Napsat komentář

*