Jakub Boček a Přemek Pakosta v souboji o míček. Foto: Sokoli Pardubice Jakub Boček a Přemek Pakosta v souboji o míček. Foto: Sokoli Pardubice
10. 2. 2022 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Pardubice definitivně přišly o play off, Vítkovice vyhrály na Chodově

 



Domácí porážkou v dohrávce 24. kola Livesport Superligy se Pardubičtí definitivně připravili o účast v play off. Naopak Black Angels se po zisku tří bodů posunuli v tabulce na sedmé místo a mohou jít do předkola play off z výhodnější pozice. Třetí příčku stvrdili triumfem na Chodově hráči Vítkovic.

Pardubice musely od začátku zápasu dotahovat a ve 36. minutě prohrávaly už 2:7. Na více než na snížení v závěru jejich výkon v nestačil. Třemi body pomohli k výhře Black Angels Jakub Renčín (2+1) a Tomáš Hanák (0+3). Východočeši si kromě porážky odnesli z utkání také starosti spojené s nejproduktivnějším hráčem Adamem Šmídem.

Ten v 18. minutě první třetiny zasáhl florbalkou protihráče, inkasoval od rozhodčích ČK 3 a minimálně v posledním utkání základní části bude Pardubickým chybět. Jeho přečin bude navíc v pondělí 14. února řešit disciplinární komise. Šmíd je tahounem východočeského celku. V dosavadním průběhu sezony nasbíral 33 bodů a jeho absence v play down by pro Sokoli byla velmi citelná.

Vítkovice díky výbornému výkonu ve třetím dějství vyhráli na Chodově 6:3. Třemi body (1+2) se na tom podílel Jiří Besta. Dva góly vsítil Martin Gattnar. Vítkovice tak s jistotou skončí po základní části na třetí pozici. Poražený Chodov ještě může v posledním kole zabojovat o páté místo, situaci ale nemá ve vlastních rukou.

I přes výhru v České Lípě si už nepolepší Sparta, ta obsadí čtvrtou příčku. Sparťané si klíčový náskok vybojovali už v první části, domácí postupně snižovali, ale vyrovnat nedokázali. Českolipští ještě stále mají naději na play off, v posledním kole však musejí porazit Vinohrady a doufat v zaváhání desátých Otrokovic, které jsou na tom o dva body lépe. Při bodové rovnosti má lepší bilanci ze vzájemných zápasů Česká Lípa.

Dohrávky 24. a 25. kola Livesport Superligy:

Sokoli Pardubice – Black Angels 6:8 (2:4, 2:3, 2:1)
Branky: 4. Lukáš Kučera (Šmíd), 14. Prix (Lukáš Kučera), 37. J. Burian (Teichman), 40. Teichman (P. Pakosta), 53. Smola (Slabý), 54. Zozulák (Teichman) – 3. Renčín (R. Hanák), 11. R. Hanák (T. Hanák), 12. Neklan (M. Boček), 20. M. Burian (T. Hanák), 25. Bouček (Renčín), 29. M. Boček (J. Boček), 36. Hromada (J. Boček), 47. Renčín (T. Hanák). ČK: 18. Šmíd (PCE).

Florbal Chodov – 1. SC Vítkovice 3:6 (1:1, 1:0, 1:5)
Branky: 6. Komárek (Ondrušek), 39. Majer (Vošta), 58. Ondrušek (Eremiáš) – 17. Hubálek (Delong), 43. R. Gattnar (Matejčík), 46. Šindler (Besta), 49. Besta (Nehera), 53. M. Gattnar (Zubek), 57. M. Gattnar (Besta).

FBC Česká Lípa – Sparta Praha 3:4 (0:3, 1:1, 2:0)
Branky: 30. Dzierža (Staněk), 41. Tichý (Štěrba), 59. Ekl (Slaný) – 10. Matěj Čermák (Pažák), 18. Fišer (Zeman), 19. Ujhelyi (M. Krbec), 21. Mlejnek (vlastní).


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*