Šlágrem kola je souboj Olomouce s Bohemians. Foto: FbŠ Bohemians
12. 2. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: Tigers se postaví Židenicím, Bohemians míří na půdu Olomouce

 



Předposlední kolo základní části má před sebou ženská nejvyšší soutěž. Nabídne tak například střet Startu98 s Židenicemi nebo souboj Olomouce s Bohemians. Stále ještě není rozhodnuto o elitní osmičce postupujících do play off, nicméně Jičín by v sobotu musel porazit Vítkovice za 3 body, aby se udržel ve hře.

Program 21. kola Extraligy žen

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – K1 Florbal Židenice
Sobota, 13.00, SH Jižní Město
Extraligový program tohoto víkendu začíná poměrně brzy, již hodinu po poledni se proti sobě postaví Židenice s domácím Startem98. Favoritem zápasu je pražský tým, který již má zajištěný postup do play off, Židenice pak zase ještě bojují o výhodnější pozici pro play down. Příliš velké střelecké hody od tohoto zápasu zřejmě očekávat nelze.
Tip Florbal.cz: Výhra Startu98 za 3 body

KM automatik FBK Jičín – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 17:30, Sportovní areál Jičín

Pořádná výzva stojí před florbalistkami Jičína. Pokud chtějí pomýšlet na účast v play off, musí bezpodmínečně porazit Vítkovice za 3 body. Ani to jim teoreticky nemusí stačit a do utkání mohou nastupovat také s vědomím, že se jejich cesta do vyřazovacích bojů nepovede. Už v 15.00 totiž začíná dohrávka mezi Bulldogs a Panthers, přičemž pražskému týmu stačí ve třech posledních zápasech k postupu do play off jakýkoliv bodový zisk. Navíc, minimálně postupem času by se měla projevit kvalita na straně Vítkovic.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – MITEL Florbalová akademie MB
Neděle, 14.00, SH Jižní Město

Mladá Boleslav již nemůže postoupit do play off, jisté ale je, že se svěřenkyně trenéra Radka Nováka pokusí hrát s Chodovem otevřenou ofenzivní partii, jak velí naturel týmu. Chodovská kvalita by se ale postupem času měla projevit.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova za 3 body

FBS Olomouc – FbŠ Bohemians
Neděle, 15.00, SH Čajkaréna Olomouc

Šlágr kola se tentokráte odehraje v Olomouci. FBS trápí rozsáhlá marodka, což dělá favorita z hostujících Pražanek, ale dá se očekávat aktivní a celoplošný florbal z obou stran, vlastně ideální přípravné utkání na play off. Náš tip? Kromě výhry Bohemians vidíme také velmi vysoké konečné skóre.
Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians za 3 body

PSN Tatran Střešovice – Panthers Praha
Neděle 17.00, STODOLA Aréna Střešovice
Pražské derby bude druhým víkendovým zápasem pro Panthers. Je poměrně zřejmé, že jeho vyznění ovlivní sobotní duel Panthers s Bulldogs, ve kterém si Panthers mohou zajistit pozici v play off. V pražském derby bude favoritem Tatran, který by mohl využít většího počtu hráček v kádru.
Tip Florbal.cz: Výhra Tatranu za 3 body

Bulldogs Brno – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Neděle, 17.00, SH SportPoint Brno

Druhý zápas pro Bulldogs v průběhu víkendu přijde proti motivované Ostravě, která stále útočí na druhé místo. V úvodním vzájemném střetnutí se brněnský tým prezentoval zajímavým výkonem, přesto je favoritem zápasu FBC, které jistě nechce ztratit kontakt s druhým Chodovem.
Tip Florbal.cz: VýhraFBC za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*