Tahouni Mladé Boleslavi Milan Tomašík, Patrik Suchánek a Jakub Bína. Foto: Miloš Moc, Florbal Mladá Boleslav Tahouni Mladé Boleslavi Milan Tomašík, Patrik Suchánek a Jakub Bína. Foto: Miloš Moc, Florbal Mladá Boleslav
14. 2. 2022 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Mladá Boleslav překonala rekord Tatranu! Play off udržely Otrokovice, Lípu čeká play down

 



Až do posledního kola základní části Livesport Superligy bylo o co hrát. Mladá Boleslav nakonec po výhře nad Ostravou udržela těsný náskok v čele tabulky a pošesté v řadě ovládla základní část nejvyšší soutěže. Tím překonala rekord Tatranu, který dosud činil pět triumfů za sebou. Kýženou desátou příčku nakonec udržely Otrokovice, které doma zdolaly Liberec. Play off tak nezbylo na jedenáctou Českou Lípu.

Šesté vítězství a rekord pro Boleslav

Středočechům stačilo k potvrzení první příčky získat v posledním kole maximálně o bod méně než Tatranu. Svěřenci Petra Novotného neponechali nic náhodě a Ostravu porazili vysoko 9:3. Hattrickem a asistencí se na tom podílel Jakub Bína. Mladá Boleslav se tak pošesté v řadě stala vítězem základní části, čímž překonala letitý rekord Střešovic.

Právě Střešovičtí se ale v posledním kole rovněž prezentovali dobrým výkonem. Na hřišti Sparty si šli od začátku za vítězstvím a i díky hattricku Jonáše Kreysy vyhráli 8:4. Přestože jim v sestavě chyběli klíčoví hráči Ondřej Němeček s Davidem Šimkem a Marek Beneš nastoupil nezvykle v obraně. Sparta měla už před utkáním jisté čtvrté místo.

Nevyužitá šance na 7. místo

Hned tři celky měly ještě naději na zisk sedmé příčky, tedy výhodnější pozice pro vstup do osmifinále play off. To se letos bude hrát poprvé v historii nejvyšší soutěže a týká se mužstev na sedmé až desáté pozici. Jenže ani osmá Ostrava, ani devátý Liberec zaváhání sedmých Black Angels nevyužily, a tak vše zůstalo jako před posledním kolem.

Black Angels nezaskočily Vítkovice, které už ladí formu směrem k play off. Dalším skvělým výkonem se blýskl mladík Adam Zubek (2+2). Liberec bez absentujícího klíčového hráče Šimona Stránského padl na hřišti Otrokovic a Ostrava v už zmíněném duelu nestačila vedoucí Mladé Boleslavi. Z toho vyplývá, že andělé z Prahy vyzvou desáté Otrokovice a o další místenku ve čtvrtfinále si to ostravské FBC rozdá s Libercem.

Otrokovice vydřely play off

Panteři měli vše ve vlastních rukách, ale protože i Liberec měl v posledním kole stále o co hrát, čekala se na Moravě tuhá bitva. Tu nakonec Otrokovičtí zvládli a po přestřelce vyhráli 8:6. Jiří Halama zapsal dva góly a dvě asistence. Výhra Otrokovic definitivně smetla ze stolu naděje Českolipských. Ti ale stejně nezvládli třetí třetinu s Vinohrady a čeká je play down.

V boji o záchranu jedenáctá Lípa vyzve poslední Hattrick Brno. Vinohrady se totiž po výhře na půdě České Lípy vyšvihly v tabulce díky lepší bilanci ze vzájemných zápasů právě před brněnský Hattrick. Oba týmy se po základní části seřadily za sebou se ziskem 15 bodů. Vinohradští v play down vyzvou dvanácté Pardubice.

Předkolo play off je na programu už příští víkend a série se hrají pouze na dvě vítězná utkání. Boj o záchranu odstartuje o týden později, tedy 26. a 27. února.

Výsledky 26. kola Livesport Superligy:

FBC Česká Lípa – TJ Sokol Královské Vinohrady 6:7 (1:0, 4:2, 1:5)
Branky: 18. Krajcigr (Štěrba), 21. Krajcigr (Mlejnek), 29. Ekl (Jirsa), 38. Kopič (Tichý), 40. Mlejnek (Krajcigr), 59. Jirsa (Štěrba) – 27. P. Hájek (Pinkas), 33. O. Stuchlík (Fiala), 44. P. Hájek (Fiala), 46. Gregor (O. Stuchlík), 50. Fiala (V. Kopecký), 51. V. Klápa (Procházka), 57. V. Klápa.

Sparta Praha – Tatran Střešovice 4:8 (0:1, 1:3, 3:4)
Branky: 28. Pažák (Ujhelyi), 50. Ujhelyi (Matěj Čermák), 52. Matěj Čermák (Martin Beneš), 60. Ujhelyi (M. Krbec) – 16. Švéda (Marek Beneš), 23. Kreysa, 24. Eliáš (Havlas), 34. Kreysa (Pánek), 43. Kreysa (Jak. Kolísko), 45. Jak. Kolísko (Marek Beneš), 58. Havlas (Jak. Kolísko), 59. Tlapák (Mühlfait).

Florbal Mladá Boleslav – FBC Ostrava 9:3 (4:1, 4:1, 1:1)
Branky: 4. Tomašík, 4. J. Bína (Gruber), 12. Curney (J. Bína), 17. Gruber (Hemerka), 23. Tokoš (Suchánek), 27. J. Bína (Hemerka), 31. Suchánek (Tomašík), 34. J. Bína (Suchánek), 60. Curney (Hemerka) – 8. Sládek (Chatrný), 27. Stibor (Choma), 46. Chatrný (Pešat).

Panthers Otrokovice – FBC Liberec 8:6 (2:1, 4:3, 2:2)
Branky: 16. Červenka (Halama), 19. Halama (Maťcha), 25. Gašparík (Sovják), 27. Červenka (Vykopal), 28. M. Ležatka (Kelemen), 31. Halama (Grich), 54. Gašparík (Kelemen), 58. Grich (Halama) – 20. Wiener (Smutný), 25. Valeš (Smutný), 36. V. Janeček (Wiener), 38. Valeš (V. Janeček), 55. Smutný (V. Janeček), 60. V. Janeček (Smutný).

FBŠ Hattrick Brno – Florbal Chodov 4:8 (2:2, 2:1, 0:5)
Branky: 4. Jalový (Brom), 12. Š. Hronek (Brom), 35. Kostka, 38. Š. Hronek (Jalový) – 10. Plíhal (Doubek), 16. Eremiáš (J. Bauer), 23. Komárek (Podhráský), 43. Eremiáš (Majer), 48. Eremiáš (Majer), 52. Komárek (Ondrušek), 53. Eremiáš (Majer), 54. Ondrušek (Komárek).

1. SC Vítkovice – Black Angels 9:3 (3:0, 2:2, 4:1)
Branky: 6. Zubek (Šindler), 8. R. Gattnar (Jan Šebesta), 13. Hatala (Kaleta), 25. Zubek (Besta), 30. M. Gattnar (Zubek), 50. Palčinský (Kaleta), 50. Matejčík (R. Gattnar), 53. Jan Šebesta (R. Gattnar), 57. M. Gattnar (Zubek) – 25. J. Boček (Hromada), 33. Hromada (Obuškevič), 51. J. Boček (Obuškevič).

Sokoli Pardubice – FbŠ Bohemians 4:12 (2:4, 0:3, 2:5)
Branky: 3. Teichman, 16. Žáček, 45. Zozulák (Slabý), 59. Savický (Prix) – 1. Malič (Petrák), 2. Kuncman, 5. Petrák (Malič), 10. Buršík (Šebek), 24. Buršík (Petrák), 24. Rod, 28. Dobisík (Růžek), 45. Dobisík (Růžek), 47. Petrák (Šebek), 50. Šebek (Buršík), 55. Dobisík (Šimáně), 56. Rod (Hrabčák).


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • hudino napsal:

    Tip –

    Blaci udělaj Otroky a ve druhé dvojici trochu více věřím Ostravě.
    Pak Boule FBC, Tatran Blacky, Vítky Bohemku a Chodov Sparta.
    Následně porazí Boule Chodov a Vítky Tatran a dáme si klasiku.

    Spadne Hattrick a SKV.

  • David napsal:

    MB nebude chtit Ostravu…To je zbytecne daleko…

  • David napsal:

    Sparta klidne muze vyradit Chodov…

  • Se napsal:

    Nastavovane kase, plna zmolku nemuze nikomu chutnat. Nakonec to nejlepsi vylijeme behem necelych dvou hodin misto toho, abychom si tu konecne uzili…uz je konecne cas na zmenu a misto Novaka, Jirovskeho, Mlcouska, Franka apod. dosadit lidi z oddilu, kteri nebudou mit Unii jenom jako dojnou kravu.

Napsat komentář

*