Pražské derby mezi Chodovem a Tatranem je šlágrem víkendu. Foto: Matěj Pašek, Florbal Chodov Pražské derby mezi Chodovem a Tatranem je šlágrem víkendu. Foto: Matěj Pašek, Florbal Chodov
15. 2. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Bitva o 2. místo: úterý odkryje karty, Chodov má k dispozici derby s Panthers

 



Pořádně napínavá bude bitva o 2. místo v základní části Extraligy žen. Ve hře o něj jsou stále tři týmy: Tatran Střešovice, FBC Ostrava a Chodov. Nejmenší šanci má Tatran, velký trumf v podobě derby s Panthers má v rukou Chodov. Jak celý souboj dopadne naznačí již úterní večerní duel mezi Tatranem a Chodovem.

Soutěžní řád zná hned pět pomocných kritérií, kterak určit vzájemné pořadí dvou týmů mezi sebou, pokud skončí se stejným ziskem bodů. Pořadí, ve kterém se rozhoduje, je následující:
1) Počet bodů ve vzájemných utkáních
2) Lepší skóre ve vzájemných utkáních
3) Větší počet vstřelených branek ve vzájemných utkáních
4) Větší brankový rozdíl ze všech utkání v soutěži
5) Větší počet vstřelených branek ze všech utkání v soutěži

Tabulkové pořadí je nyní následující:

2. FBC Ostrava 21 / 52 bodů
3. Chodov 20 / 50
4. Tatran 20 / 46

Vzájemné zápasy:

FBC Ostrava – Chodov 0:6
Chodov – FBC Ostrava 3:4
Počet bodů 3 / 3
Skóre 9:4 pro Chodov -> Chodov je na tom lépe

Tatran Střešovice – FBC Ostrava 6:7pn
FBC Ostrava vs. Tatran Střešovice – 19. února 2022

Chodov – Tatran Střešovice 4:2
Střešovice – Chdoov – úterý 15. února 2022

Nejtěžší pozici má střešovický Tatran. Ten musí porazit oba soupeře, a ještě mu to nemusí stačit. Získat totiž může maximálně 52 bodů, což by sice znamenalo, že se skrze vzájemná utkání jistě ostane před FBC, se kterým by měl bodovou bilanci 4:1, ovšem stále je zde dohrávka mezi Chodovem a Panthers, ve které si Chodov může případně zajistit až 53 bodů, bez ohledu na oba výsledky Tatranu, čímž by Tatran o jeden bod překonal.

FBC je aktuálně druhé a má o dva body více než Chodov, také ale má s Chodovem horší vzájemné zápasy. FBC musí spoléhat na ztrátu Chodova. Ten může získat až 56 bodů, FBC má k dispozici už jen případné tři body proti Tatranu, takže více než 55 bodů určitě nezíská. Pro FBC je úterní duel zcela klíčový. Pokud se Tatranu podaří zvítězit, akcie FBC Ostrava rázem ožijí, výhra Chodova by znamenala, že při současné výhře FBC nad Tatranem by Chodov proti Panthers mohl získat maximálně bod.

Jediný Chodov má totiž karty rozdány zcela jasně: pokud dvakrát zvítězí a získá minimálně pět bodů, tak je vítězem základní části. V případě rovnosti bodů s FBC Ostrava rozhodne kanonáda v prvním vzájemném duelu s FBC, který v Ostravě vyhrál Chodov 6:0. Pikantní je, že zápas mezi Chodovem a Panthers Praha bude v neděli 20. února tím vůbec posledním, který se v letošní základní části v Extralize žen odehraje.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*