Pražské derby mezi Tatranem a Chodovem nabídlo dramatickou podívanou. Foto: Tatran Střešovice Pražské derby mezi Tatranem a Chodovem nabídlo dramatickou podívanou. Foto: Tatran Střešovice
16. 2. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov zvládl první pražské derby a je blízko druhému místu, emotivní duel rozhodla Suchá

 



Florbalstky pražského Chodovu udělaly velký krok směrem ke druhému místu po základní části. V úterý totiž porazily Tatran Střešovice na jeho palubovce 3:2, čímž dostaly situaci v tabulce definitivně pod svou kontrolu. Pokud nyní jakkoliv porazí v posledním zápase Panthers, skončí na druhé pozici. Utkání rozhodla branka Karolíny Suché.

Chodovu se povedl vstup od utkání a již po padesáti sekundách slavil branku. Obrana Tatranu zapomněla na svou bývalou spoluhráčku Prontekerovou, a ta tak otevřela skóre. Utkání pokračovalo ve vysokém a poměrně tvrdém tempu, ve 14. minutě trefila tyč Beránková, aby vzápětí Adéla Polívková zvýšila na 2:0 pro Chodov.

Klíčovou postavou druhé třetiny byla Karolína Suchá. Tatran nejprve nevyužil přesilovou hru před polovinou základní hrací doby, aby následně inkasoval v poslední minutě třetiny poté, co Suchá předvedla individuální akci. Branka Tatran mohla mrzet ještě o to více, že se pomalu dostával herně před svého soupeře.

To se potvrdilo ve třetí části, kterou pro sebe Tatran získal. V 54. minutě navíc dvakrát skóroval a díky Seemannové s Kopeckou se tak rázem dostal na dostřel. Vyrovnat se ale Tatranu již nepodařilo a Chodov tak v derby zvítězil 3:2.

Podle Lukáše Procházky se jednalo o zápas střihu play off, který vyhrál šťastnější tým. „Byl to velký boj, ale byli jsme připravení, věděli jsme, že jsme si základní část zkomplikovali a dnes jsme věděli, že potřebujeme vyhrát. Dvě třetiny jsme zvládali velm dobře směrem do obrany, možná jsme mohli využít nějaké brejkové situace. Třetí třetina se nám úplně nepovedla, nechali jsme se zatlačit, jako bychom ztratili sebevědomí. Byl to takový play off zápas, doufám, že všechny holky budou na play off připraveny. Vyrovnaný duel, plný emocí, možná jsme dnes byli i šťastnější,“ řekl trenér Chodovu.

Trenérka Tatranu Michaela Marešová litovala nevyužitých šancí. „Nezachytili jsme začátek, nabídli jsme soupeři tři branky, které si vlastně nemusel ani vypracovat. Dost času nám sebralo, než jsme se přizpůsobili tempu zápasu, srovnali se s vedením utkání a se souboji. Nicméně musím říct, že minimálně od poloviny zápasu a jistě ve třetí třetině jsme byli lepší. Bohužel, naše šance jsme neproměnili, byť si myslím, že v konečném důsledku jsme jich měli stejné množství jako soupeř. Na gól jsme se ale strašně nadřeli,“ zhodnotila.

Chodov tak udělal velký krok ke druhému místu v základní části. Na FBC Ostrava má nyní náskok jednoho bodu + lepší vzájemné zápasy, takže mu stačí jakýmkoliv způsobem porazit Panthers. Ostrava naopak musí Tatran porazit a doufat, že Chodov Panthers podlehne.

Dohrávka 19. kola extraligy žen:

PSN Tatran Střešovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 2:3
branky: 54. Kateřina Seemannová, 54. Veronika Kopecká – 1. Markéta Prontekerová, 15. Adéla Polívková, 40. Karolína Suchá; rozhodčí: Tomáš Kostinek – Martin Reichelt; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 106; zásahy brankářů: Markéta Antalová 14 – Hana Ranochová 18; po třetinách: 0:2, 0:1, 2:0;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*