Liberec položil základ postupu už na půdě Ostravy. Foto: FBC ČPP Ostrava Liberec položil základ postupu už na půdě Ostravy. Foto: FBC ČPP Ostrava
20. 2. 2022 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Po dvou zápasech hotovo! Do čtvrtfinále jdou Black Angels a Liberec

 



Poprvé v historii hrané předkolo play off je za námi. Čtvrtfinalisty Livesport Superligy se v nejkratším možném čase staly týmy Black Angels a Liberce. Andělé jak doma, tak venku vyhráli o tři góly a nejrychlejší možnou cestou prošli mezi osmičku nejlepších. Liberec položil základ svého triumfu ve venkovním střetnutí a v odvetě zvítězil po nájezdech. V týdnu bude následovat výběr soupeřů.

Black Angels dali v sobotu tři góly při nestandardním počtu hráčů na hřišti. Nejprve Jakub Boček proměnil nájezd, následoval gól při hře bez brankáře a využitá přesilovka. „Rozhodla trpělivost, vždycky jsme ustáli začátky obou zápasů, kdy se nám úplně nedařilo. Potom jsme byli schopní trestat chyby soupeře,“ ohlédl se za vítěznou sérií trenér Tomáš Janeček.

V neděli pak andělé vyhráli v městské otrokovické hale 6:3, hattrickem k tomu dopomohl výborně hrající Jakub Boček. „Když se za celou sezonou ohlédnu, tak to nebylo zas tak špatné. Samozřejmě jsme chtěli víc, ale když se na to podíváme reálně, tak hlavní cíl zachránit se jsme splnili,“ oddechl si Karel Ševčík, kouč Panthers.

Liberec v úvodu osmifinálové série vyhrál na ostravské půdě 4:1. K cennému vítězství výrazně dopomohl 21 zákroky brankář Daniel Mück. Stejný hráč pak hrál stěžejní roli i ve druhém duelu. V základní hrací době za svá záda podobně jako kolega Binder na druhé straně hřiště inkasoval pouze jednou a v nájezdech byl úspěšnější než jeho sok. Rozhodující trefu zapsal ve čtvrté sérii Vojtěch Wiener.

„Odvedli jsme super výkon. Rozhodovaly detaily, které jsme zvládli. Ubránili jsme soupeřovy přesilovky a v nájezdech už to byl vabank,“ byl po postupu spokojený gólman Mück. „Dan Mück byl dneska výborný, ale i včera Liberec podržel. V play off je základ gólman a dobrá obrana. To Liberci vyšlo na sto procent,“ gratuloval soupeři trenér ostravského FBC Tomáš Svačinka.

Výsledky 1. zápasů předkola play off:

Black Angels – Panthers Otrokovice 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
Branky: 4. J. Boček (TS), 11. Hromada (J. Boček), 20. M. Burian (J. Boček), 53. Hromada (J. Boček) – 5. Kelemen (D. Ležatka).

FBC Ostrava – FBC Liberec 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)
Branky: 11. Sládek (Pešat) – 4. Klucho, 12. Valeš (Smutný), 53. V. Janeček, 58. Wiener (Ferdan).

Výsledky 2. zápasů předkola play off:

FBC Liberec – FBC Ostrava 2:1 (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0) po sam. náj.
Branky: 38. Ferdan (Jakub Kopecký), rozh. náj. Wiener – 50. Chatrný (Sládek).

Panthers Otrokovice – Black Angels 3:6 (1:2, 0:2, 2:2)
Branky: 14. Gašparík (Hrabal), 48. Kelemen (Sovják), 52. Sovják (Vykopal) – 15. Fryš (M. Burian), 20. Hromada (M. Boček), 32. J. Boček (Obuškevič), 33. Ludvík (Straka), 47. J. Boček (Renčín), 48. J. Boček (M. Burian).


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • se napsal:

    FBC Ostrava si otevřelo střelnici – 2 zápasy 2 góly. Fakt síla

  • hudino napsal:

    A dalsi sezony navic bez Pincesa, objevi se nakonec v FBC ten Hajda jeste? 🙁

  • Michal Z. napsal:

    I takhle se dá ušetřit za energie. Odpadne důvod svítit.

  • Kadlík napsal:

    A co zoufalé Otročky, ty nasypaly možná ještě více peněz do hráčů než FBC. A mají prd. Zoufale počiny a nesmyslné kupování 10 místa. Tomu FBC alespon zbyde areál a hala. Otročkám akorát prd

    • Petr napsal:

      Lepší investovat do kádru, než spadnout do první ligy. Otrokovice příjemné překvapení a klobouk dole před Ševčíkem co dokázal.

  • Petr napsal:

    Otrokovice byly mančaft, který všichni pasovali na jasný sestup – přišel Ševčík a z ničeho vybudoval tým, který hrál slušný florbal a zaslouženě se zachránil a dokonce bojoval o play off. Jestli to chceš srovnávat s FBC Ostrava, tak je to pro Ostravu velmi smutné, protože jejich ambice asi nejsou hrát 9. místo.

Napsat komentář

*