Ojedinělá radost. Florbalistky KAIS Mora hrají o záchranu. Foto: Flickr Malmö FBC
21. 2. 2022 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Mora na hraně sestupu. Jednám s reprezentantkami, říká prezident. O play off pálí Urbánková se Šponiarovou

 



KAIS Mora je na hraně sestupu ze švédské nejvyšší ženské soutěže. Jeden z nejslavnějších florbalových týmů je v těžké situaci, sedm zápasů před koncem je na sestupové předposlední příčce a ztrácí pět bodů na dvanáctý Lund, který má zápas k dobru. O play off tak již nemůže být řeč, o to hrají v Malmö a Täby, za které pálí Tereza Urbánková s Michaelou Šponiarovou. Klid ale prý panuje také v Moře. Její prezident prohlásil, že již jedná s reprezentantkami několika zemí o příští sezoně.

Nastal čas na exkurz do vod švédské nejvyšší ženské soutěže. V ní totiž útočnice Tereza Urbánková a Michaela Šponiarová vystřelily naději na play off svým týmům Malmö a Täby.

Malmö díky dvěma zásahům Urbánkové a asistenci Denisy Kotzurové porazilo Nacku Wallenstam a aktuálně má na jedenácté pozici 23 bodů, dva góly Šponiarové a výkon Lenky Remešové v brance pak pomohly Täby k výhře 7:5 nad Siriusem, a dorovnání osmé Nacky na 25 bodů.

Nacka Wallenstam si přitom v pátek připsala senzační vítězství na půdě Thorengruppenu v poměru 6:5. Ten tak Superligu nadále vede, ovšem Pixbo má o dva zápasy méně, přičemž ztrácí pouze čtyři body.

Boje o play off se letos netýkají jednoho z nejslavnějších týmů v ženském florbale – KAIS Mora. Ta prošla v létě razantní obměnou, její šatnu opustilo hned 15 hráček a výsledkem je na předposlední 13. pozici, s pětibodovým mankem na Lund, který odehrál o zápas více.

Mora navíc natahuje šňůru devíti proher, naposledy porazila ještě v prosinci loňského roku právě Lund. Prezident oddílu ale sestup odmítá. „Absolutně o něj nemám strach. Máme lepší hráčky, lepší trenérské vedení a lepší program než Lund,“ řekl Innebandymagazinet.se prezident Mory Anders Forsberg.

Důvěra v trenéra Ulfa Hallstenssona možná překvapí, ale bývalý vynikající hráč se o pozici bát nemusí. „Vůbec. Celý výkonný výbor Mory má v Ulfa plnou důvěru. Je populární v kolektivu a má neuvěřitelnou kompetenci,“ podporuje jej Forsberg.

Také s jeho dalším argumentem o losu Lundu se dá souhlasit. Lund má o zápas více, navíc jej čekají zápasy s Thorengruppenem, Pixbem a Rönnby, tabulkově nejblíže má Täby a právě Moru.

Mora hraje příští zápas rovněž s Täby, následně vyzve Sirius a vytáhne možný trumf v podobě tří domácích zápasů s Lundem, posledním Jönköpingem a Malmö, až v posledním kole hraje proti Pixbu. „To už nám snad ale o nic nepůjde. Musíme čelit tomu, že máme mnohem lepší herní program a lepší tým než Lund. Plán B nemám,“ burcuje Forsberg.

Ten už tak plánuje příští sezonu v Superlize. „Plánujeme zrovna teď a můžu slíbit, že uděláme mnohem lepší Silly Season než loni, pokud nám tým zůstane zdravý, tak nemám žádné obavy,“ zakončil Forsberg s tím, že Mora je v pokročilých fázích vyjednávání s mnoha reprezentantkami různých zemí, ty ale logicky čekají, jak se situace ohledně sestupu vyvine.

Čeho se (nejen) tyto reprezentantky dočkají, na to odpoví první dva březnové týdny.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*